צילום: עמי שומן (אילוסטרציה) // חרדי בן 28 התמוטט בירדן והוחזר לישראל

חרדי בן 28 התמוטט בירדן והוחזר לישראל

מנכ"ל זק"א: "מדובר ברשלנות פושעת של חולה אפילפסיה שלא לקח כדורים"

חרדי בן  28 התמוטט הלילה בירדן, והועבר במהלך הבוקר (שני) לבית חולים בישראל, כשהוא מונשם ומורדם. 

אחרי פעילות ותיאומים במשך הלילה במוקד זק"א וחדר המצב במשרד החוץ, קונסול ישראל בירדן ומגן דוד אדום, התייצב מצבו הרפואי, ולאחר קבלת אישור מהשלטונות הירדנים הוא הובא חזרה לישראל, לאחר שהתמוטט כתוצאה מהתקפים אפילפטיים.

מנכ"ל זק"א, יהודה משי זהב, שניהל את המגעים להחזרת הישראלי לארץ סיפר כי בתחילה שקלו להנחית מסוק ולהעבירו לישראל, אולם מאילוצי תקציב הוחלט כי החולה יועבר באמבולנס מקומי למעבר טאבה ומשם יילקח באמבולנס של מד"א להמשך טיפול רפואי בבית חולים בישראל. אולם, במהלך הפינוי, קיבל הישראלי התקף נוסף ומצבו הוחמר. 

האמבולנס הירדני נאלץ לשוב חזרה לבית החולים המקומי ובהמשך, הוצא הישראלי שוב מבית החולים באמבולנס והוא הגיע לבית החולים יוספטל.  

"מדובר ברשלנות פושעת. זה בחור חולה שלא לקח את הכדורים והצטרף לקבוצה של עולים לקברו של הרב אהרון הכהן שבירדן. החום הכבד, העלייה הקשה לקבר, והחוסר בכדורים שנזקק להם - עשו את שלה. עכשיו אנחנו בדרך ליוספטל ונקווה שמשם יעבירו אותו לבלינסון שבפתח תקווה ושנעבור את כל החוויה הזו – בשלום".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...