צילום: דודו גרינשפן // בית המשפחה בעומר, אתמול. "לא מעכלים את האסון"

אסון בדרום: פעוט טבע למוות בבריכה הביתית

האב היה טרוד לרגע, דוד בן השנה יצא לחצר - ומעד לתוך הבריכה • כוחות ההצלה ניסו נואשות להחיותו, אך ללא הצלחה • אבל ביישוב עומר: "האבא שבור לרסיסים"

טרגדיה בלתי נתפסת ביישוב עומר: דוד חן, פעוט בן כשנה וחודשיים, טבע למוות בבריכת שחייה פרטית בביתו. צוות של מד"א שהגיע לבית, שבו שהה האבא עם בתו בת ה־3, ביצע בפעוט פעולות החייאה ופינה אותו לביה"ח סורוקה בבאר שבע, כשהוא במצב אנוש, ושם נקבע מותו. לקראת חצות נערכה הלווייתו של דוד בבית העלמין בעומר.

מחקירה ראשונית של המשטרה, ולאחר שנגבתה עדות מהאב, אהרון, נתברר כי הוא שהה בביתו עם בנו הפעוט ועם בתו, וכי האם שהתה באותה העת באזור ים המלח. בשלב מסוים נכנס האב לחדר השירותים, והבת, ככל הנראה, פתחה את הדלת המובילה לחצר ולבריכה. הפעוט יצא החוצה, הגיע לשפת הבריכה, וככל הנראה החליק לתוכה. זמן קצר לאחר מכן יצא האב מהשירותים, הבחין בבנו, הוציא אותו מהמים והתקשר למד"א, בעוד הצוות הרפואי נותן לו הנחיות טלפוניות כיצד לבצע פעולות החייאה עד להגעתו.

פרמדיק של מד"א נגב, דני שטרקמן, שטיפל באירוע, סיפר: "כאשר הגענו לבית המשפחה הפעוט היה מחוסר הכרה, ללא נשימה וללא דופק. התחלנו בביצוע פעולות החייאה, תוך כדי מתן תרופות החייאה ועיסויים, ובמצב זה פינינו אותו לבית החולים". לאחר שנמצאה האם היא הובאה לביתה, ושם דווח לה על ידי עובדת סוציאלית על מות בנה.

רבים הגיעו לנחם את המשפחה עם היוודע האסון. "האבא שבור ברמות מטורפות", סיפר אחד מקרובי המשפחה, "הוא מרגיש נורא כי הוא לקח אחריות אישית על מה שקרה לבנו, זה אסון נוראי. אשתו נסעה עם משפחתה לים המלח והשאירה את שני הילדים בהשגחתו. הוא לא מבין ולא מעכל את מה שקרה. ילד בגיל קצת יותר משנה נופל לו לתוך הבריכה בבית ומת לו בידיים".

האירוע הטרגי בעומר לא היה היחיד מסוגו בסוף השבוע. גבר בן 50 טבע למוות בחוף בוגרשוב בתל אביב. צוות ניידת טיפול נמרץ של מד"א נאלץ לקבוע את מותו.

בחוף סירונית בנתניה טבע למוות שלשום תושב ג'נין בן 21, ואתמול טבע אדם נוסף שמצבו אנוש. דובר מד"א זכי הלר מסר כי במהלך סוף השבוע העניקו צוותי מד"א טיפול רפואי ל־16 בני אדם שנמשו מחופי הרחצה ומהבריכות. הורים התבקשו שלא להשאיר את ילדיהם לבד בסמיכות למקורות מים.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...