"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
שכשוך נעים במעיינות ישראל
קיץ בא ושוב זה חם • ומה נעים יותר ממסלול שיש בו בריכה להתרעננות, או טיול הטובל רגליים במים? • נחלי ישראל מציעים את השילוב המושלם לבילוי צונן לכל המשפחה • חלק א'
צילום: דפנה מרוז // נחל עמוד. טחנות קמח עתיקות ובריכת מים. צילום: .

שכשוך נעים במעיינות ישראל

קיץ בא ושוב זה חם • ומה נעים יותר ממסלול שיש בו בריכה להתרעננות, או טיול הטובל רגליים במים? • נחלי ישראל מציעים את השילוב המושלם לבילוי צונן לכל המשפחה • חלק א'

יעל לרנר
, עודכן

זהו, עונת הקיץ הגיעה, ואיתה גם החום הלוהט שאנחנו כל כך מכירים. לי זה רק יכול לתת תירוץ לאסוף עבורכם מסלולי טיול צוננים ומרעננים במיוחד, שיש בהם נקודות קסומות ומוצלות, בעלי חיים, וכמובן הרבה הרבה מים. הפעם התרכזתי במסלולים מרעננים בצפון הארץ, ובשבוע הבא ארכז עבורכם מגוון מסלולים מרעננים במרכז ובדרום. טיול צונן ונעים שיהיה לכם.

שמורת נחל שניר

נחל שניר, המוכר יותר בשם החצבני, הוא אחד משלושת מקורותיו העיקריים של נהר הירדן.

הטיול בנחל מומלץ בתקופה זו, כשמזג האוויר עודנו נעים וזרימת המים עדיין לא בשיאה. בדרך הנעימה תוכלו ליהנות מבריכות שכשוך, ממפלים קטנים ומצמחייה ענפה. עם ההגעה לנחל תוכלו לבחור בין שלושה מסלולים שונים. הקצר מומלץ פחות מכיוון שאינו מצליח להעביר את יופיו של המסלול, ולכן עדיף שתבחרו במסלול הבינוני או במסלול הארוך, שאורכו כשני קילומטרים והוא כולל מעבר מהנה במים.

ממגרש החניה של הגן הלאומי מתחיל המסלול המסומן בצבעי כתום־כחול־לבן. כבר בתחילת הדרך כדאי להתעכב בבריכות השכשוך ולטבול רגליים במים הקרירים. לאחר מכן המשיכו במסלול המוצל, דרך הצמחייה הירוקה שכוללת עצי דולב ותאנה, נופר צהוב וגרגר הנחלים. גם בעלי חיים תוכלו למצוא לאורך המסלול: במי הנחל תמצאו דגים וצפרדעים, ואם תרימו את מבטכם תראו גם שפיריות וציפורים.

איך מגיעים:מקריית שמונה ממשיכים מזרחה על כביש 99 עד קיבוץ הגושרים, ומשם לפי השילוט.

משך הסיור:תלוי בכם. המסלול הארוך נמשך כשעתיים.

מה יש עוד?תחנת מידע, חניון יום מסודר, מזנון עשיר, שולחנות פיקניק, בריכות שכשוך, ושירותים המותאמים גם לנכים.

נגישות:מסלול מותאם לנכים.

הכניסה בתשלום. שעות פתיחה: 08:00-16:00, שישי 08:00-15:00. הכניסה לשמורה עד שעה לפני הסגירה.טלפון: 04-6950064

שמורת עין אפק

שמורת עין אפק משתרעת על פני 660 דונמים באזור עמק זבולון, ממזרח לקריית ביאליק. זוהי פינת חמד רטובה במישור חוף הגליל, וטיול בה הוא חוויה לכל המשפחה. הסיור בשמורת עין אפק מתחיל במרכז המבקרים, השוכן במבנה מיוחד במינו של טחנת קמח מבוצרת, הדומה לטחנות קמח שקמו בימי הביניים באירופה. הטחנה שוקמה על ידי רשות הטבע והגנים, ואפשר לטפס אל הגג שלה וליהנות מתצפית מרהיבה על מישור חוף הגליל. באזור הטחנה אפשר לצפות בסרט המוקרן במקום, ומתאר את סיפור השמורה באמצעות "טיפת מים", המובילה את המבקרים בעולמה הקסום.

השמורה היא בית גידול לצמחי מים הנהנים מהמעיינות הנובעים כל השנה וכן לבעלי חיים רבים, ובהם הצב הרך והתאו (ג'מוס) שהושבו לאזור במסגרת פעילויות שמירת טבע. השמורה משתרעת על פני חלקו העליון של נחל נעמן, ומדובר בשריד אחרון לנופי ביצות שהיו בעבר בעמק עכו וכיום כמעט לא נותר מהם זכר. בתחום השמורה נובעים מקורותיו של נחל נעמן, ויש מעיינות פלגי מים ובריכות טבעיות. שביל העץ המתוח מעל לביצה עובר בין צמחי גדות אופייניים - עצי ערבה, משוכות פטל קדוש, קנה מצוי וסוף מצוי. בתוך המים צפים צמחי מים שונים - עדשת־מים גיבנת, נימפאה תכולה, נהרונית וגם כרפס הביצות וגרגר הנחלים הריחניים.

איך מגיעים:הצומת בצידה הצפוני של קריית מוצקין, בכביש 4 (חיפה-עכו), נקרא צומת עין אפק. בצומת זה פונים מזרחה (לכיוון שפרעם) לכביש 7911. לאחר כשני ק"מ נראה שלטים ופנייה לעבר שמורת הטבע עין אפק. משלמים בכניסה וממשיכים עם הרכב עד מגרש החניה.

משך המסלול:שעתיים־שלוש.

נגישות:מסלול מעגלי המתאים למשפחות; נגישות נכים: שבילים מותאמים לכיסאות גלגלים.

הכניסה בתשלום. שעות פתיחה: 08:00-16:00.טלפון: 04-8778226

שמורת תל דן

אין עוד מקום נוסף בארצנו הקטנטונת המקבץ בתוכו, על פני שטח כה קטן, ריכוז חשוב וייחודי כזה של נופי מים, צומח, סיפורים היסטוריים וממצאים ארכיאולוגיים בעלי חשיבות חובקת עולם. נחל הדן הוא הקצר ביותר משלושת מקורות המים של הירדן, אך שפיעתו הרבה, כ־238 מ"ק לשנה, מספקת לירדן כ־50 אחוזים ואף יותר מספיקת המים הכוללת. המים, שמקורם בחרמון המושלג, מתאפיינים בטמפרטורה קבועה, 14 מעלות צלזיוס, גם בימי השרב הקשים.

השמורה משופעת במסלולי הליכה טבעתיים המתאימים לכל הגילאים, ובהם גם מסלול המותאם לבעלי מוגבלויות הליכה. שפע המים והפלגים, שדומה שצצים ובוקעים מכל עבר, ושפע מיני הצומח מקנים לשמורה נוף ייחודי הנדיר במחוזות ארצנו. זהו מקום המשלב בתוכו צמחייה של אזור טרופי ואירופי בתוך אזור ים־תיכוני: תאנה ים־תיכונית, מילה סורית - עץ אירופי שתל דן הוא גבול התפוצה הדרומי שלו, דולב (אירופי), פטל (אסיאתי) קיסוסית (טרופית), צפצפה שהגיעה מאירופה ופליטי תרבות כגון הגפן והתות. הקיסוס, גפן הבר והשרכים הרבים משווים לנחל מראה של יער טרופי ויוצרים במקום סבך של ג'ונגל ישראלי. באזור היובשני שולטים האלון, האלה והאשחר.

בשמורה אף עולם פלאות של בעלי חיים: שבלולים, סרטנים ודגים במים, דורבנים, חזירי בר, שועלים ותנים שחלקם הגדול הם אורחי לילה. יש גם דְּלָקִים וגיריות, ולוטרות החיות במים.

אבל פסגת החי היא דווקא הסלמנדרות, דו־חי הנראה כלטאה שמנמונת, שחורה בעלת כתמים צהובים־כתומים. שמה נקשר באגדות עם, שלפיהן בלילות חשוכים וגשומים במיוחד חורצים הברקים את גוף הסלמנדרה ויוצרים כתמים בוהקים.

למרות האגדות, הסלמנדרה פגיעה וביישנית מאוד, ושוכנת בעיקר במקווי המים שבשמורה. בשעות הבוקר המוקדמות אפשר לראותה, אם כי באופן נדיר, חוצה את כבישי השמורה בדרכה למטעי האבוקדו של קיבוץ דן. בהיעדר בתי גידול מתאימים לסלמנדרה, בתי הגידול הלחים בשמורת תל דן הם מהמקומות האחרונים בארץ שבהם מצליחה להתקיים אוכלוסייה יציבה של סלמנדרות. פגיעה בבתי הגידול תביא להכחדתה של הסלמנדרה.

לא פחות מרשים מיופי הטבע הוא העבר המפואר והעושר הארכיאולוגי. שרידי התל המקראי ששימש את העיר הכנענית ליש ולאחר מכן את שבט דן, זכור לכולנו מסיפורי התורה. אנשי דן שמאסו במקום מושבם באזור השפלה ביקשו למצוא להם נחלה חדשה. משהגיעו למקום, נפעמו מיופיו ומהשלווה השורה בו והחליטו להעתיק לכאן את משפחותיהם.

למטיילים החרוצים, שאינם רוצים להחמיץ דבר, כדאי לסור למצפור המוצב, מקום שבו עבר הגבול עד מלחמת ששת הימים, וליהנות מהנוף הנשקף לעבר דרום לבנון. בהמשך הדרך עוברים ליד טחנת קמח נטושה, שגלגליה ואבני הריחיים שלה שומרו במקום בידי עובדי השמורה. מכאן קצרה הדרך לבריכת השכשוך שבסיום המסלול.

איך מגיעים:בכביש 99 (קריית שמונה-מסעדה),כ־11 ק"מ ממזרח לצומת המצודות. סמוך לקיבוץ דן.

משך המסלול:שעה־שעתיים.

נגישות:בימים אלה מתבצעות באתר עבודות פיתוח לנגישות נכים.

הכניסה בתשלום. שעות פתיחה: אפריל-ספטמבר17:00-08:00, שישי 15:00-08:00. הכניסה עד שעה לפני שעות הסגירה הרשומות.טלפון: 04-6951579

נחל דליות - המג'רסה

שפך נחל דליות באזור גמלא ידוע כמקום החביב על המטיילים בתקופת הקיץ, עת הנחל מפתה בקרירות צוננת. שפך המג'רסה נמצא בבקעת בית ציידה, המקום היחיד בישראל שבו נותר מגוון גדול של נופי מים מתוקים: לגונות, פלגים הזורמים כל השנה, בריכות ושטחים שבהם מי הכנרת נסוגים ומציפים חליפות.

הטיול במג'רסה מספק הצצה מדהימה לבעלי החיים בשמורה: שלדגים מנסים את מזלם בציד דגים, חתול ביצות ולוטרה מסתתרים בסבך השיחים העוטף את המים, ואת השביל חוצים לעיתים צבי נחלים משוטטים.

רשות הטבע והגנים התאימה את דרכי הגישה לנחל, כדי לחשוף למטיילים את הדרו גם בימים שבהם השמש לא בשיאה. כחלק מהעבודות במקום נסלל כביש גישה שמאפשר נסיעה בטוחה, שביל המטיילים המקביל לנחל מאפשר צפייה בזרימה עד כמעט נגיעה במים, וכן הוסדרה נגישות לעגלות תינוק ולנכים, היכולים לחוות את החוויה מקרוב. הבערת אש בשמורה אסורה, ואין להמשיך אל כיוון הלגונות.

איך מגיעים:נוסעים בכביש עוקף כנרת (כביש 92). בצומת מעלה גמלא פונים מערבה בדרך המסומנת בסימון כחול. יש שילוט לאורך כל הדרך, עד לחניון הזיתים, שם פונים שמאלה.

אורך המסלול:ההליכה במים, כשני ק"מ.

מה יש עוד?מגרש חניה, מזנון ושולחנות פיקניק, שירותים ומי שתייה.

נגישות:שביל אספלט מותאם לנכים - כולל גישה לתוך המים, שירותי נכים.

הכניסה בתשלום. שעות פתיחה: בחודשי הקיץ 08:00-17:00. בשישי ובערבי חג 08:00-16:00.טלפון: 04-6793410

נחל עמוד

נחל עמוד הוא גן עדן קטן, יצירה קסומה של הטבע. כאן, בצד נחל הזורם כל ימות השנה ובצל עצי החורש והבוסתנים, אפשר לטייל בנחת, ליהנות מיפי הטבע ולהירגע. רשות הטבע והגנים סימנה בנחל מסלולים המתאימים לכל המשפחה וניתן לבלות בו כמה שעות.

באזור הנחל כמה מוקדי עניין עיקריים: עין יקים (עין תינה) - מעיין הנובע כל ימות השנה ומסביבו עצי דולב ענקיים ומרשימים, מהגדולים בישראל; טחנות קמח עתיקות; חלקות הבוסתנים המושקות במסורת החקלאית ההררית, ובהן נטועים עצי לימון, תפוח, תמר, זית, שזיף, תאנה, רימון וכרמי גפנים; מבטשה - מתקן לעיבוד צמר - תעשייה שבה עסקו בעבר יהודי צפת; וכמובן בריכת שכווי היפהפייה שבה מי מעיין צלולים. בנחל עמוד חניון קמפינג לינה המתאים למשפחות. במקום שירותים כימיים, ברזיות וחניה מסודרת.

איך מגיעים:הגישה לנחל עמוד מכביש כרמיאל־צומת מירון, כק"מ וחצי מצפון למושב כפר שמאי (כביש 866, בין סימני ק"מ 41-40). כביש שאורכו קילומטר פונה מזרחה ומגיע לרחבת החניה. מהרחבה יורד שביל רגלי המסומן בצבע אדום אל הנחל.

משך המסלול:כשלוש שעות.

מה יש עוד?בשמורה מזנון ותחנת מידע, שבה מומלץ להתייעץ בנוגע למסלולי הנחל.

הכניסה בתשלום. שעות פתיחה: למסלול הארוך08:00-14:00, למסלול הקצר 08:00-15:00. השמורה נסגרת בשעה 17:00, בשישי ובערבי חג בשעה 16:00.טלפון: 6999984-04

yaell@israelhayom.co.ilטעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...