רוצים לראות את מאיה דרין מכינה ביצים בקן? צפו בסרטון:
אצל ציון הירקן יש ערימה של ארגזי תירס. קלחי תירס היישר מן השדה, ארוזים היטב בעליהם הרחבים והצפופים. בעיר הגדולה והמתועשת זהו מחזה נדיר, כמעט בלתי ניתן לזיהוי. שכן תירס כבר מזמן מגיע מעץ השימורים או מערוגת השקיות הקפואות. קלח תירס פראי הוא זן נכחד הדורש עבודת קילוף, ניקוי ובישול ארוך, אללי!
ואני, שרוחשת כבוד מלכים לחומר הגלם הטבעי כזה שמכה שורשים גיאוגרפיים, עונתיים וממשיים, סוחבת ארגז למטבח ומתחילה לעבוד. תחילה חושפת בשיטתיות גרעינים צהובים קשיחים וצפופים מתחת למעטה הסבוך. מבשלת בהרבה מים רותחים וממשיכה ומבשלת.
מבשלת מרק סמיך וצהבהב של קיץ, מתובל ברעננות של נענע וג'ינג'ר. טועמת פעם חם ופעם קר ונהנית פעמיים ומשחזרת מחווה למטבחן בר הקיימא והאהוב של אורנה ואלה, שבו כל צלחת מאדירה בצורה פיוטית ואמיתית את סך מרכיביה. מנסה את מזלי עם מנת בוקר נפלאה. קודם אופה ואחר כך מטגנת ביצה בקן של לחם תירס מתקתק ומתובל וכה טעים.
ביצה בקן של לחם תירס
החומרים (ל־4 מנות):
• 8 ביצים
• 2 כפות שמן לטיגון
ללחם:
• 1 כוס קמח רגיל
• 1 כוס קמח תירס צהוב
• 1/3 כוס סוכר דמררה
• 2 כפות קוביות בצל קטנות, מטוגנות
• 2 כפות קוביות פלפל אדום קטנות, מטוגנות
• 1 כפית מלח
• 1 כף אורגנו קצוץ דק
• 1 כף כוסברה קצוצה דק
• 3 כפיות אבקת אפייה
• 1 ביצה
• 1 כוס חלב
• 1/3 כוס שמן
• שמן לשימון התבנית
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל־200 מעלות ומשמנים תבנית שטוחה.
2. מכינים את הלחם: מערבבים בקערה את כל החומרים. יוצקים לתבנית ואופים במשך כ־20 דקות עד שמזהיב.
3. מצננים, חותכים ריבועים של כ־5-4 ס"מ ובמרכזם קורצים עיגול קטן בעזרת רינג (תבנית טבעת).
4. מחממים שמן במחבת. מניחים את עיגולי הלחם ולתוכם שוברים את הביצים - ביצה בכל קן.
5. מטגנים משני הצדדים עד שמתקרש ומגישים מייד.
מרק תירס קייצי
החומרים (ל־6 מנות):
• 6 קלחי תירס טריים
• 2 כפות שמן זית
• 2 בצלים מקולפים וחתוכים לרצועות
• 6 שיני שום מקולפות ופרוסות
• 1 כף ג'ינג'ר מגורר
• מלח לפי הטעם
• פלפל שחור גרוס לפי הטעם
• קמצוץ צ'ילי גרוס
לקישוט:
• חופן נענע קצוצה
• חופן בצל ירוק קצוץ (החלק הלבן והירוק)
• שמן זית מתובל (למשל שמן ג'ינג'ר ולמון גראס)
אופן ההכנה:
1. מבשלים את קלחי התירס במים עד שהם מתרככים. בעזרת סכין חדה מקלפים את גרגירי התירס מהקלח ושומרים בצד.
2. בסיר מחממים שמן זית, מוסיפים את הבצל ומשחימים. מוסיפים את פרוסות השום והג'ינג'ר וממשיכים לטגן.
3. מוסיפים את גרגירי התירס וממלאים מים עד כדי כיסוי. מביאים לרתיחה ללא מכסה, מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים במשך כ־20 דקות.
4. בעזרת בלנדר מוט טוחנים את המרק אך משאירים אותו גבשושי מעט. מתבלים במלח, בפלפל גרוס ובצ'ילי.
5. מגישים: מקשטים בעשבי תיבול קצוצים ומטפטפים כמה טיפות של שמן מתובל. אפשר להגיש גם צונן.
maya.darin.tlv@gmail.com
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו