"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
שלוש מדינות, מיליוני מהגרים מוסלמים והרבה סימני שאלה
אירופה סוערת • בשבדיה ממשיכים להיאבק בהצתות • שר הפנים הצרפתי: דקירת החייל בפאריס - פיגוע בהשראת הרצח בלונדון • החייל שנרצח יוכר כמי שנפל בקרב
צילום: אי.אף.פי // שבדיה: כיבוי שריפות בפרבר של שטוקהולם, שלשום

שלוש מדינות, מיליוני מהגרים מוסלמים והרבה סימני שאלה

אירופה סוערת • בשבדיה ממשיכים להיאבק בהצתות • שר הפנים הצרפתי: דקירת החייל בפאריס - פיגוע בהשראת הרצח בלונדון • החייל שנרצח יוכר כמי שנפל בקרב

אלי לאוןסוכנויות הידיעות
, עודכן

בשבדיה הרשויות מתמודדות עם גל של הצתת רכבים ומבנים, בבריטניה ממשיכים להתאבל על לי ריגבי, שנרצח בלונדון, ובצרפת עדיין מבולבלים ממקרה דקירת החייל שלשום. ייתכן שיעבור זמן עד שמישהו יצליח להסביר מה עובר על אירופה לאחרונה, אבל דבר אחד בטוח: בהסבר יככבו מיליוני מהגרים מוסלמים.

במדינה הסקנדינבית צוין אתמול שבוע לפרוץ המהומות, שהחלו בבירה שטוקהולם אולם התפשטו בסוף השבוע גם לערים אחרות.

הכל החל, כזכור, לפני כמה ימים, לאחר ששוטרים שבדים ירו באדם מבוגר שהתבצר בדירתו ושלטענתם איים לפגוע בהם בסכין. המשטרה השבדית תיגברה את כוחותיה מתוך מאמץ למגר את האלימות, שמתבטאת בעיקר בהצתת רכבים ומבנים בשכונות עניות שבהן כמות המהגרים המוסלמים גדולה. אף על פי שהמהומות מתפשטות למקומות נוספים, חלה במקביל ירידה בעוצמתן. ארה"ב וגם בריטניה הזהירו את אזרחיהן להתרחק מזירות האלימות במדינה.

בצרפת, בינתיים, ממשיכים לחקור את דקירתו של החייל הצרפתי סמוך לפאריס. בשל הדמיון בין שני האירועים, מעריכות הרשויות במדינה כי המעשה בוצע בהשראת הרצח האכזרי בלונדון, ומתכוונת להתייחס אליו כפיגוע טרור. שר הפנים של צרפת, מנואל וואלס, אמר אתמול כי צרפת ניצבת מול איום גדל והולך מצד "אויב פנימי", המורכב מפעילים איסלאמיסטים קיצונים. לטענתו, רבים מהם מעוניינים להעניש את צרפת על כך ששלחה חיילים להתערב צבאית במאלי. עוד הוסיף שר הפנים כי האיום הגדול ביותר הוא על אזרחים צרפתים, ששבו מלחימה באפגניסטן, בסוריה ובמרכז אפריקה.

בלונדון עצמה המשיכו אתמול ללקק את הפצעים לאחר מות החייל לי ריגבי. בני משפחתו הגיעו אתמול לזירת הרצח בשכונת וולוויץ' והניחו פרחים במקום, שהפך מאז יום חמישי למצבה מאולתרת לזכר החייל בן ה־25. אנשים ששהו במקום פונו כדי לאפשר למשפחה להתייחד עם זכרו. אמו התקשתה להתמודד עם העצב והזדקקה לתמיכת בני משפחתה. מועד הלווייתו של ריגבי טרם נקבע, אך שר ההגנה הבריטי פיליפ האמונד החליט להכיר בו כחייל שנפל בשדה הקרב.

בד בבד פירסמה אתמול התקשורת הבריטית תמונות של אחד החשודים ברצח, מייקל אדבולאג'ו, בעת מעצרו בקניה ב־2010. אדבולאג'ו נעצר בחשד שנסע במטרה להצטרף לארגון הטרור הסומלי א־שבב.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...