צילום: יוסי זליגר // במילוי ריקוטה ובעיטור פירות יער. הגבינייה של "זרים לפתן" בכפר הס

תיק גבינה

ממולאות גבינה טובה, לפעמים עם צימוקים, הפכו הגביניות לאחד הפינוקים האהובים בישראל • באילו מאפיות מסתתרות המופלאות מכולן?

גביניות - מאפה שמרים ממולא גבינה - הפכו כבר לפני שנים לאחד הפינוקים האהובים בישראל. מוכן על המשקל, בקונדיטוריה או חם־טרי מהתנור בבית - לצד הקרואסונים והרוגעלך - תפסו כיסי הגבינה שעלו ארצה מאירופה מקום של כבוד בצלוחית ליד הקפה. לכבוד שבועות הנה כמה מהמאפיות ומבתי הקפה שהתברכו בגביניות הכי טעימות בסביבה:

גביניית היי־טק

טמיר פופליקר (29), תושב גבעתיים, בעברו אנליסט פיננסי בבורסה, מאושר להגיע בכל יום מגבעתיים לבאר שבע, כדי להמשיך במפעל חייו של סבו, שייסד לפני עשרות שנים את קונדיטוריית "מרטין" בבירת הנגב. הקונדיטוריה, המתמחה בגביניות ובעוגות גבינה לסוגיה השונים, היא שם דבר בבאר שבע. "כמי שבא מדור ההיי־טק", מספר טמיר, "אני מאושר שאהבתי לבצקים ולאפייה מחד גיסא, ולעוגות גבינה מאידך גיסא, הביאה אותי לפתח ולהתפתח ואף להביא מומחה מחו"ל בתחום עוגות הגבינה".

קונדיטוריית מרטין, אברהם אבינו 91, באר שבע, 08-6494511

פריחת הגביניות

לפני 19 שנה הוקמה חנות פרחים קטנה ומקסימה ("זרים") בחצר הנחלה של נירה ואריה גולן. כעבור שבע שנים נוצר שילוב בעסק המשפחתי: לצד חנות הפרחים נפתח מקום שהוא מעדנייה ובית קפה ("לפתן") בכפר הס בשרון. בין שלל המאפים במקום יש גביניות מבצק דניש עם ריקוטה בעיטור פירות יער, טעים כמו שזה נשמע. "יש לנו המאפים הכי טובים בארץ והאווירה הכי כיפית", אומרת חגית.

קונדיטוריית "זרים לפתן", כפר הס, רחוב דרך הרחבה פינת דרך השדות, 09-7969595.

סרט בורקס

מאפייה משפחתית ותיקה מאוד בלב שכונת פלורנטין הקסומה בדרום תל אביב. סב המשפחה בנימין מיס, שעלה מבלגיה, הקים את המקום בסוף שנות ה־40, כשהוא מתבסס על מתכונים משפחתיים סודיים שעברו במשפחה במשך דורות רבים. בנו רפאל ירש את העסק, ובנו ושתי בנותיות עובדים איתו. הייחוד של המקום הוא הייצור הביתי בעבודות יד. "אין לנו מכונות, להוציא מכונה שפותחת את הבצק, וכל העוגות, הבורקסים ושאר המאפים נאפים בידיים מחומרי גלם איכותיים", מתגאה בתו של רפאל רויטל מיס. אחד הלהיטים המיוחדים הוא הבורקסים המתוקים. גם הגביניות ה"סטנדרטיות" החמות והטריות מומלצות בחום, תרתי משמע.

בורקס מיס, רחוב שטרן 5, תל אביב (שכונת פלורנטין), 03-6819080

בכיס הקטן

בעיר התחתית מסתתרת לה הקונדיטוריה הקסומה והמיתולוגית הזו שנוסדה עם קום המדינה, ב־1948, ועברה למיקומה הנוכחי ב־1962. זהו למעשה בית קפה באווירה נוסטלגית וחברותית שמעניק שירות עם הרבה חיוך. כלבי המרנג המפורסמים של המקום מתוקים (ולא נובחים) ולצידם עוגות השמרים, עוגות הקרם, פאי התפוחים וכיסי הגבינה הנהדרים שהולכים טוב עם כוס תה. 

קונדיטוריה ספירא, דרך יפו 19, חיפה, 04-8524816.

בטעם של פעם

"האווירה המשפחתית והחברות שבינינו - הכי נוגעות בטעם, כך שכל ביס הוא ממש כמו טעם של פעם", אומרות בחיוך רחב שתי האימהות שהכירו דרך הילדים בגן, והפכו לחברות עם חלום משותף - על קולינריה. לפני שנה איילת פלד־זגון, נתורפיסטית במקצועה, ודקלה צדיק, מורה לספרות ולתנ"ך ומעצבת פנים, הגשימו חלום ופתחו מאפייה קטנה יחד. 

בין המאפים אפשר למצוא גביניות מתוקות מבצק שמרים עם לימון, נענע ושוקולד לבן, וגם גביניות מלוחות מבצק פריך שמגוללים בו חמישה סוגי גבינות. דקלה ואיילת אוהבות לאפות בבית, והכי נהנות שהלקוחות מרוצים.  

"דברים טובים - אפייה ביתית", מושב תלמי אלעזר, טלפון: 050-8806093

בהכנת הכתבה השתתפו: גדי גולן, נצחיה יעקב והילה אלפרטטעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...