העיר שחוברה לה יחדיו לפני 46 שנים, חיברה אליה אתמול כשישים אלף איש שהשתתפו בריקוד הדגלים המסורתי, הצעדה החגיגית שמתקיימת כבר מספר שנים ביום ירושלים.
צילום: זוהר קליגמן
משתתפי הצעדה עשו דרכם ממרכז העיר אל העיר העתיקה ורחבת הכותל כשהם נושאים דגלי ישראל. כפי שנקבע כבר לפני מספר שנים, בנים ובנות צעדו לחוד, כאשר הבנות נכנסו לעיר העתיקה דרך השערים יפו, האשפות וציון, ואילו הבנים הגיעו אליה דרך השערים שכם והאשפות.
כבכל שנה, גם השנה עוררה הצעדה מחאה מצד תושבי מזרח העיר. עימותים פיזיים ומילוליים היו חלק מהצעדה שיצאה מגן סאקר במרכז העיר דרך הצירים המובילים לעיר העתיקה ועד לרחבת הכותל המערבי. הצעדה החגיגית הסתיימה בעצרת חגיגית ברחבת הכותל המערבי.
ליום ירושלים ישנם גם צדדים עצובים יותר. כמה עשרות אנשים השתתפו אתמול בטקס האזכרה הממלכתי לחללי מלחמת ששת הימים שהתקיים בחלקה הצבאית בהר הרצל בירושלים. בטקס השתתפו בין היתר המשנה לנשיא בית המשפט העליון בדימוס, השופט מישאל חשין, חברת הכנסת רות קלדרון, מפקד זרוע היבשה בצה"ל, האלוף גיא צור ומפקד מרחב מוריה במשטרת ירושלים, נצ"מ חיים בלומנפלד. את אבוקת הזיכרון הדליקה אסתר בן עזרא, אלמנתו של טוראי מקס בן עזרא, שנפל ביום השני למלחמה, בקרב במבואות עזה. גם חיילי חטיבה 55, חטיבת הצנחנים במילואים, שכבשה את גבעת התחמושת, קיימו אתמול, כמדי שנה ביום ירושלים, טקסי התייחדות וזיכרון באנדרטות שונות ברחבי עיר הבירה.
"מאוחדת לנצח"
את הגושפנקא הרשמית לחגיגה הגדולה ניתן היה לאתר כמובן בבית המחוקקים השוכן בה. "רק בירושלים יוכל לפרוץ השלום. כאן צריך ללמוד לחיות יחד. ושלא נתבלבל, מדובר בירושלים המאוחדת לנצח", ציין בישיבה מיוחדת של מליאת הכנסת שר הכלכלה נפתלי בנט (הבית היהודי). ח"כ ראובן (רובי) ריבלין (הליכוד ביתנו) אמר בישיבה כי "אני אוהב את ירושלים, לא רק בגלל מטען הדורות וזהותי היהודית. אני אוהב את ירושלים כי היא משקפת את החברה הישראלית".
בתוך כך, מנכ"ל משרד הדתות, אלחנן גלט, חשף אתמול, בדיון שקיימה ועדת הפנים של הכנסת, כי משרדו מבקש לבחון בהקדם את הסדרת התקנות שיאפשרו כניסה מסודרת של יהודים להתפלל בהר הבית כזכות יסוד.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו