"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
סולידריות ישראלית: מאות הגיעו לתרום דם
הפצועים הרבים שאושפזו אחרי האסון במירון הובילו למחסור במנות דם, במיוחד מסוג O • מאות הגיעו לתרום בשלל נקודות ברחבי הארץ
מירון לאחר האסון | צילום: דוד כהן, ג'יני

סולידריות ישראלית: מאות הגיעו לתרום דם

הפצועים הרבים שאושפזו אחרי האסון במירון הובילו למחסור במנות דם, במיוחד מסוג O • מאות הגיעו לתרום בשלל נקודות ברחבי הארץ

מיטל יסעור בית-אור
, עודכן
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

בהתייחסות שהעניק הבוקר (שישי) לאסון ההילולה בהר מירון, מנכ"ל מד"א, אלי בין, אמר כי "מדובר באחד האסונות האזרחיים הקשים ביותר שידעה מדינת ישראל. קשה לעכל את גודל האסון".
לדבריו, צוותי מגן דוד אדום מאבטחים מבחינה רפואית את ההילולה בהר כבר יותר מ-20 שנה, וכי לקראת ההילולה השנה הצוותים היו בכוננות שיא עם יותר מ-250 אמבולנסים וניידות טיפול נמרץ,עשרות אופנועים, אוטובוסים, טרקטורונים, אוטובוסים לפינוי נפגעים, רכבי הצלה ייחודיים ומסוק מד"א. "פרסנו מראש גם מספר מרפאות ברחבי מירון שהותאמו לאבטחת האירוע", אמר.
קבוצת מדברים תקשורת


בין אמר גם כי הכוחות במקום השתתפו בתרגיל גדול בהובלת המשטרה: "לא תיארנו שנמצא את עצמנו באירוע כל כך מורכב וקשה. כלל הכוחות פעלו במהירות ובמסירות בזירה קשה ומורכבת ביותר, בתיאום ובשיתוף פעולה עם כלל הגורמים. גם לצוותי מד"א המורגלים למראות קשים, אירוע בסדר גודל כזה הוא קשה מאוד. אנחנו מתפללים ומאחלים רפואה שלמה לפצועים ומשתתפים בצערן של המשפחות שיקיריהן נספו באסון הכבד".

הקריאות הראשונות למד"א הגיעו בשעה 00:49. כוחות הרפואה שהיו במקום פילסו את דרכם עם ציוד רפואי ואלונקות, וכשהגיעו לזירת האירוע נחרדו מהמראות הקשים, שכללו עשרות הרוגים ויותר מ-150 פצועים. אירוע רב נפגעים הוכרז במקום מיד, ומוקד מד"א הזניק להר מאות אמבולנסים וניידות טיפול נמרץ מרחבי הארץ, כמו גם מסוקים של הארגון ושל חיל האוויר. עד כה, מצבם של שישה מהנפגעים מוגדר אנוש, 18 מוגדרים במצב קשה, שמונה במצב בינוני ו-80 מצב קל.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...