צילום: גטי אימג'יס

כבר לא מחפשים את בן לאדן: המהפך הדרמטי של אריות הים

המפקד החדש של היחידה המיוחדת הכריז כי הכוח יקוצץ ב-30 אחוז, ויופנה ללחימה נגד סין ורוסיה • צוותי לוחמה גדולים יפעילו כלים טכנולוגיים מתקדמים בזירה הימית: "החלטנו לחזור לייעוד המקורי שלנו"

המפקד החדש של אריות הים האמריקנים, אדמירל משנה יו האוורד, הכריז על רפורמה כוללת של הכוחות המיוחדים תחת פיקודו, מהלך שיקטין את מספר הצוותים הפועלים ב-30 אחוז אך יגדיל את מספר הלוחמים בכל צוות קרב באופן משמעותי. בראיון שנתן הלוחם הבכיר האמריקאי לרשת AP הוא הסביר כי "אחרי 20 שנה של לחימה בעיראק ובאפגניסטן (שבהם אריות הים בין היתר מצאו וחיסלו את בן לאדן א.ג.), החלטנו לחזור אל עיקר הייעוד הימי שלנו. הכוחות למדו על הרבה יכולות למציאת מודיעין ולפעילות מיוחדת מאד וכעת אנו נשלב את הידע הזה בתוך הפעילות הימית העיקרית שלנו".

למעשה למהלך החדש של אריות הים ישנן כמה סיבות עיקריות. הסיבה הראשונה היא ההבנה של פיקוד הצי האמריקני כי ארה"ב נשחקה בעשורים האחרונים בגלל לחימה רבה בזירות שונות, וכך התאפשר לסין ורוסיה להגדיל את צבאם ואת ההשפעות שלהם בעולם. לכן כעת הצי האמריקני רוצה לחזור בעוצמה לזירה הימית ולהפוך את אריות הים לאחד הכלים המשמעותיים שלו בתוך המערך הזה.

מבחינה זו יושם דגש על צוותי לוחמה גדולים יותר שיוכלו לבצע משימות קרביות קשיות יותר תוך הפעלת אמצעים מגוונים מאד כגון יכולות סייבר וכלים טכנולוגיים מתקדמים פי כמה שמחייבים ידע רחב וצוותים אורגניים גדולים יותר.

מעבר לסיבות המבצעיות, אריות הים סבלו בשנים האחרונות מפיחות במעמדם עקב שלל פרשיות פליליות שנקשרו אליהם כמו צריכת סמים, ניצול מיני ואף פשעי מלחמה עקב הרג שבויים ולוחמים פצועים של דעאש. המציאות הזו, שגם התפוצצה בתקשורת האמריקנית בשנים האחרונות בשורה ארוכה של פרסומים, גרמה ליו האוורד, שנכנס לאחרונה לתפקידו, להחליט על סינון קפדני יותר של המתקבלים אל הכוחות.

כעת הצבא האמריקני ינפה אנשים לא רק על חוסר כוח פיזי או עמידה בלחצים אלא גם על רקע חוסר במנהיגות ובמוסר גבוה. מדובר בשינוי כולל בטיב האנשים שיחפש החיל וזאת כדי שהלחצים הגדולים המופעלים במהלך המבצעים הקשים של אריות הים השחיקה המנטלית של הלוחמים תהיה קטנה יותר.

אוסמה בן לאדן // צילום: AP,

למעשה סיפר האוורד כי "העברנו שוב את כל הלוחמים והמלחים שלנו סינון פסיכולוגי והיו כאלו שעברו בפעם הראשונה בעבר ונכשלו כעת וחלקם פרשו בעקבות כך.

בראיון לרשת AP השתתף גם מפקד המבצעים של הצי האדמיראל מייקל גילדיי, ששם גם הוא דגש על ההתמודדות עם סין ורוסיה ואמר כי "ככל שכוחות הלוחמה המיוחדים שלנו שבים אל הים, אל השורשים שלהם, כך הצי יוכל לבצע מבצעים מורכבים וחשאיים מאד ולהתמודד טוב יותר בכל זירה ימית עם היריבים שלנו. ההגדלה של הצוותים תאפשר לנו לחימה ממוקדת וחזקה יותר וגם תאפשר לנו להביא לפרישתם של קצינים שההשפעה שלהם על הכוחות בעייתית ורעילה כיום".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...