השומר 1
אחד המקומות הוותיקים, היציבים והאהובים בשוק הכרמל גולש לנישה חדשה וטעימה במיוחד - בראנץ' עיראקי בימי שבת. הבעלים נאור כהן, שביסס את המנות ב"שומר" על הסנדוויצ'ים בחלה עליהם גדל בביתו בשכונת התקווה, מביא (לדוכן שהפך) למסעדה כעת את מסורת השבת העיראקית של משפחתו בשילוב חומרי הגלם של שוק הכרמל.
הבראנץ' יוגש מדי שבת בין השעות עשר בבוקר לחמש אחר הצהריים ויעלה כ-85 שקלים לראש. בבראנץ' יקבלו הסועדים המאושרים סלסלת כעכים, פיתה עיראקית וקמר חמאה, סלט ביצים חומות, טחינה וטורשי, עמבה ביתית ועגבניות בבינג'אן, חצילים מטוגנים, צלחת ירקות עשבים טריים, סומאק לפת מוחמצת וגבינה עיראקית, קיצ'רי קובה בורגול ושמנת חמוצה, קולורבי ושום ירוק, סמבוסק בג'יבן, ביצה עלומה ותרד ערבי וסביח צלחת של ע'רוק.
השומר 1, תל אביב
ג'אז טבחים משמח במיוחד
קונספט האירוח של השף חיים כהן במסעדת "יפו תל אביב" נמשך והפעם עם מי שנחשבת לחברתו הקרובה - נוף עתמאנה. השניים יצרו תפריט חדש וחגיגי המשלב בין שני עולמות הבישול שלהם וכולל עלים ממולאים טרטר דג ים, לב חציל ושמנת חמוצה; צ'י כופתה טבעונית, עלי גפן טריים וענבי בוסר כבושים; שישברק, לאבנה וזעתר, תרד תורכי ברוטב יוגורט חם; אוסובוקו טלה מפורק, פריקה ירוקים ופול טרי, אגסים בתמרהינד, עשבי תיבול, צנונית וחמוצים ומסחאן עוף לחם שארק וסלט עשבים ירוקים.
יגאל אלון 98, ת״א, להזמנות: 03-6249249
לילות רמאדן ברהט
בתום פגרה של שנה, גם סיורי הרמאדן הקולינריים חוזרים והם מפתים ומשמחים במיוחד. הפעם, עיריית רהט והחברה הכלכלית בעיר משיקות את "לילות רמדאן", הכוללת סיורי לילה וערב שמלאים בטעמים וריחות. המבלים יכולים לבחור בין סיורים ברכב הפרטי לבין שאטלים בתוך העיר. בין האטרקציות המוצעו בסיורים נמצא אופציות מסורתיות דוגמת סדנת ממתקים ודברים מסקרנים יותר כמו סיור חיי לילה עם חנויות נרגילה ובתי קפה סודיים ברחבי העיר.
להזמנות: https://www.sharedpaths.org.il/ramadan-2021/
אגאדיר עצמאות גם אחרי העצמאות
שיתוף הפעולה בין רשת ההמבורגרים לבין מלך הבוריקה משוק הכרמל, קובי שמואל, יצא לדרך ביום העצמאות ותורגם להמבורגר מסקרן במיוחד עם, איך לא, בוריקה עליו כטופינג. נכון לעכשיו, הספיישל הייחודי ממשיך בכל סניפי הרשת כך שאם פספסתם אותו עשו דרכם לשם והזמינו.
מדובר בקציצה של 220 גרם עם תוספת של בוריק טריפולטאי מסורתי הממולא בפירה, ביצה, עריסה ופטרוזיליה, כל זאת ב75 שקלים.

סופ"ש במלון, אסף גרניט, הדג נחש
בסוף השבוע האחרון של אפריל, מה29.4 ועד ה1.5, יתארחו השף אסף גרניט ושותפיו לצוות מחניודה לארוחת ערב מיוחדת לאורחי מלון דן אכדיה בהרצליה לצד הופעת שקיעה מיוחדת של להקת הדג נחש.
האירוע, בשיתוף חברת "אמריקן אקספרס", ינוהל כמובן בהתאם לכללי התו הירוק.
להזמנות ופרטים נוספים לחצו כאן
סדנת כיסונים של מיקה פודארט
השפית מיקה שמעונוב מציעה סדנה קולינרית מעשירה על מגוון סוגי כיסונים ממטבחים שונים. בסדנה ילמדו המשתתפים להכין: דושפרה בוכרי, גיוזה יפנית, הרגאו סיני, באוזה סיני וחינקאלי גאורגי ורטבים המתאימים לכל מנה ומנה.
המשתתפים יקבלו רקע על כל מנה ומאיפה הגיעה, טכניקות בישול מסורתיות, עבודה עם סוגים שונים של בצקים ושיטות קיפול שונות.
משך הסדנא 3 שעות. מתאימה לכל סוגי הסועדים.
375 שקלים למשתתף.
יום שישי, 23.4.21, 11:30.
הרשמה מראש דרך הלינק
כנאפקס
כנאפיית קפה, כן, יש דבר כזה, מסקרנת במיוחד נפתחה במהלך הקורונה ברחוב אבן גבירול בתל אביב. את המקום פתחו בני הדודים הצעירים עז א-דין וסעיד סאלח מנצרת, שלמדו את כל סודות הקינוח הנ"ל מסבם. המקום עצמו עוצב כיאה למסורת הערבית עם כסאות קש מרובעים מסורתיים ושלחנות ברזל.
השונה בינו ובין הכנאפיות האחרות שנפתחו בישראל ובאזור בפרט הוא התפריט המעט שונה ומבוסס על שלל מסורות ערביות שונות, אותן למדו בני הדודים במהלך נסיעותיהם ברחבי העולם.
בין היתר נמצא שם: ליילות ביירות – קינוח לבנוני עשוי מחלב, סולת, קצפת ופיסטוק, קינוח במתיקות מעודנת, ולצידו מוגש סירופ סוכר, כך שניתן לשלוט במתיקות הקינוח
אקסטרה פיסטוק- שתי שכבות בצק קדאיף עם פיסטוק וגבינה
מברומה – בצק קדאיף במילוי גבינה ערבית אפוי בחמאה מיוחדת
פאוזיה – כנאפקס בצק מגולגל במילוי גבינות ושברי פיסטוק
השוקוסטית – כנאפה במילוי שוקולד נוטלה
כנאפה לטבעונים- קדאיף בשילוב גבינת סויה-טופי ותערובת גרנולה, עם קשיו, שקדים ואגוזים
טריליציי טורקית – טארט חלב, עם קצפת וזילוף קרם קרמל
האיסטנבולית – שתי שכבות של בצק קדאיף במילוי גבינה ערבית וצנוברים
שאמיה – שתי שכבות של בצק קדאיף במילוי מלבי אגוזים וקינמון
אבן גבירול 9 תל אביב, משלוחים בוולס ובתן ביס
פופ אפ קוסקוס טבעוני
המסעדה הטבעונית j17 מארחת בכל שלישי ושישי את "קיש קש מרוקו" לטובת פופ אפ מרוקאי טבעוני וחריף במיוחד. דיל הקוסקוס שיוצע לסועדים במסעדה ברחוב ירמיהו בתל אביב כולל קוסקוס סולת טריה עם מרק גזר, קישוא, בצל, חומוס, דלעת, תפוח אדמה ועוד. לצד פרנה מחמצת קריספית.
ירמיהו 17, תל אביב
סניף חדש לריבר
הרשת האסיאתית משיקה את הסני ה-14 שלה, הפעם בהרצליה, וכשר. לרגל ההשקה מציעים ברשת מספר מנות חדשות בנוסף לתפריט הקיים על שלל מנות הדגל שלו.
בין היתר נמצא סלט עוף תאילנדי (לאפ גאי), גולדן סיגר מאונטריב מפורק ומחית גזר וצ'ילי, פרש רול הונג קונג, כנפיים מבושלות בג'ינג'ר ולמון גראס, בלאדו קארי (דני מאודה עם תפוח אדמה) תאי תאי אדום וסושי ניו סטייל סלמון.
רחוב ספיר 1, הרצליה פיתוח
לאגר אנד אייל
רשת לאגר אנד אייל פותחת שני סניפים חדשים בנוסף לשניים הקיימים. הסניף הראשון, סמוך למרכז יכין סנטר בפתח תקווה והשני בכניסה לנמל תל אביב, ברחבה החיצונית של "ספוט TLV". אלו מצטרפים לשני הסניפים הפתוחים כעת בשרונה תל אביב ובמרינה הרצליה. בין המנות שנמצא שם ונוכל לאכול לצד הבירות, נמצא עראייס, צלחת נקניקים, כריך קורנביף, צלחת גבינות ועוד.
קפה שלוה
בית הקפה החברתי שמעסיק בעלי מוגבלויות והיה בסכנת סגירה בשל הקורונה, חוזר לשגרה ונפתח מחדש.
בשונה מהמסעדות הרגילות שנפתחו כבר לפני חודש, במקרה של שלוה היה הדבר מורכב יותר כיוון שרבים מן ה"עובדים" והמבקרים הם ילדים בעלי מוגבלויות, שלא רצו לסכן אותם ולהכניס מבקרים חיצוניים. צוות הקפה מוסר כי הוא מתרגש מאוד ומצפה לחזרת הלקוחות האהובים.
דרך שלוה 1, ירושלים. כשר מהדרין

פסנתר במרתף
מיזם חדש מפגיש בין אוכל משובח לסדרת מופעי תרבות איכותית. האירועים יארחו במסעדת קלארו של השף רן שמואלי, שגם יהיה אחראי, מן הסתם, על החלק הקולינרי של הערב. בין האמנים שיופיעו נמצא את מירי מסיקה, שלומי שבן, מרינה מקסימיליאן ויוני רכטר, כל זאת לצד אלכוהול ללא הגבלה.
לינק לפרטים נוספים והזמנות: https://www.to-mix.co.il/product-category/brands/amex/
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו