"בנט לא חותר לממשלת ימין". סופר | צילום: אריק סולטן

ח"כ סופר: "בנט לא חותר כרגע לממשלת ימין"

ח"כ אופיר סופר מהציונות הדתית, המשוריין בליכוד, התייחס גם לחוויה הצבאית האישית שלו: "ככל שיותר ידברו על פוסט טראומה - ישראל תהיה חזקה יותר"

22 ימים נותרו למנדט של בנימין נתניהו כדי להרכיב ממשלה, ובציונות הדתית ממשיכים להציב "ערכים", כפי שהם אומרים, על פני הקמת ממשלת ימין. היום ב"ברדוגו על הבוקר" שוחחנו עם ח"כ אופיר סופר מהציונות הדתית, המשוריין בליכוד, על הריב החדש בין יו"ר ימינה נפתלי בנט ליו"ר הציונות הדתית בצלאל סמוטריץ', והקשיים שהוא מעורר בדרך להצלחה ברכבת קואליציה.

 
הכותרות בעיתונים הבוקר מדברות על "המטרה: לשבור את סמוטריץ" ו"בנט מנסה להכשיל את הקמת ממשלת ימין", ותוהה האם הקטטה הקטנה הזאת בתוך הימין היא הסיפור שמונע הקמת ממשלה ברשות הימין?הרשימה הזאת
 
ההצלחה המטאורית שלכם בציונות הדתית, כולל ההצלחה האישית שלך בתוך השיריון הליכודי, הגיעו הודות לתמיכתו של ראש הממשלה נתניהו - האם מדובר בכפיות טובה התנהגות ופסילת הניסיונות להרכיב קואליציה?
"אני רוצה לדבר עלינו ועל היחסים עם ראש הממשלה. אנחנו לצידו ולימינו של ראש הממשלה. אנחנו נרוץ רק איתו, אין לנו מועמד אחר - ולא רק אנחנו חושבים ככה, אלא גם הציבור במדינת ישראל חושב ככה".
 
כלומר, אם נתניהו יגיע להסכם רוטציה, כפי שדורש ממו נפתלי בנט, אתם לא תהיו במשחק הזה?
"אני חושב שזה לא עומד על הפרק. נפתלי בנט קיבל 7 מנדטים, ראש הממשלה קיבל 30 מנדטים - הפרופורציות הן ברורות. אם ראש הממשלה יגיע בדרישה או משהו בסגנון - אני לא חושב שנגיע למצב הזה.
 
לדברי סופר, "אפשר להשתעשע שאם מגיעים עם 7 מנדטים, אפשר להנהיג את מחנה השמאל. אבל במחנה הימין המספרים מאוד ברורים".
 
סופר מוסיף ואומר כי "סער נתן הבטחת בחירות, והוא איש ימין ואידיאולוג. הוא ואלקין מחוייבים למערכת ערכים".
 
לפי מה שאני מבין, השנאה של סער ואלקין לנתניהו גבוהה מהאהבה שלהם למדינת ישראל ולימין.
"הממשלה שתקום שם היא ממש לא תהיה ממשלת ימין, אלא ממשלת שמאל עם איזשהו מרכיב ימיני, סוג של עלה תאנה. כשיש בממשלה קרוב ל-40 מנדטים של שמאל רדיקלי, הרי היום עבודה ומרצ - אחד הוא, עם הישענות על המשותפת ורע"ם, ובלי מרכיב ימיני, דתי ומסורתי - הכל שם יהיה בטל, בטל, בטל".
השנאה לנתניהו גוברת על הערכים?, השנאה לנתניהו גוברת על הערכים? // צילום: אורן בן חקון
 
למה אתם לא אומרים לראש הממשלה- קודם תביא לנו הסכם, ואז נדבר? למה אתם מתחילים ליצור קטטה גדולה? אולי יהיה הסכם עם מרכיבים אזרחיים עם ערביי ישראל שאתם כן יכולים לחיות איתם?
"חשוב לי להדגיש - אנחנו לא מתנגדים לקדם אג'נדות אזרחיות בקרב ערביי ישראל, אלא שאנחנו לא חושבים שה-61 (מנדטים. י"ב) צריכים להישען על רע"ם ועל מצביעי רע"ם".
באשר לאירועים האחרונים באיראן סופר אמר כי "אני חושב שההתחייסות לסוגיה האיראנית רק מחדדת עד כמה צריכים להשאיר עניינים אישים בצד, ולהתמקד בערכים". 
 
האם אתה חושב שאנחנו בדרך למערכת בחירות חמישית?
"לצערי אני לא אופטימי, אבל אף אחד לא פוטר אותנו מהעניין הזה. ונפעל אקטיבית כדי שהממשלה תתאים לכולם - גם לנו, גם לבנט, גם לסער. לכולם.
"יש מערכת יחסים טובה בין השותפים הקואליציוניים בליוכד. אני חושב שיש שותפות ערכית בין הליכוד לציונות הדתית. ושתי המפלגות נותנות פונקציות אחרות, עם עם ניואנסים כאלה ואחרים. תמיד יש איזונים בין מפלגות הלווין למפלגות לשלטון".

"ככל שיותר אנשים ידברו ויכירו את הפוסט טארומה - מדינת ישראל תהיה חזקה יותר"

"זה שבוע של זיכרון עם משמעות עבור המשפחות השכולות, אבל גם עבור כל ישראלי - בטח למי שהיה שותף ללחימה. זה מקום לכאוב את הכאב, אבל גם לזכור למה אנחנו כאן, וכמה העם יקר לנו. אנחנו צריכים להמשיך להתווכח בתחום הפוליטי, אבל בקודש הקודשים אנחנו חייבים לזכור - אנחנו כאן לקיים את מדינת ישראל כמדינה יהודית ודמוקרטית".
 
אתה הובלת בכנסת האחרונה את הוועדה לנפגעי פוסט טראומה, אתה יכול לספר קצת על מהפוסט טראומה שאתה סבלת ממנו?
"הייתי באירוע בקבר יוסף. זאת הייתה החוויה הצבאית הראשונה שלי, חוויה לא פשוטה שליוותה אותי לכל דרכי הפיקודית. יש היום התקדמות בצה"ל ובחברה הישראלית בכלל בכל הקשור לפוסט טראומה - שבעיקר בא לידי ביטוי בתודעה. אבל יש לפנינו עוד דרך ארוכה ולאן להגיע.
"אני מאמין שיותר אנשים ידברו על זה והמודעות והתקדמות תגדלנה - זה יביא ללוחמים חזקים יותר, ומדינה חזקה יותר".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...