1.הפועל אילת והפועל ת״א נפגשו אתמול. אילת השיגה ניצחון שביעי רצוף ועל הקווים שלה עמד אריאל בית הלחמי, שפוטר בעונה שעברה מהפועל ת״א.
הניצחון על הפועל ת״א היה סמלי. כישלון אחד באדום עוד לא הופך מאמן ללא מוצלח. מה שלא עבד לבית הלחמי בהפועל ת"א הולך מצוין באילת. אי אפשר אפילו לקרוא לזה קאמבק כי המאמן הוותיק הצליח לפני התקופה הקצרה באדום וכעת גם ממשיך להצליח אחריה.
בית הלחמי חיבר קבוצה מעולה באילת עם פגיעה נדירה של 4 מ-4 בבחירת השחקנים הזרים. אילת בתקופה חלומית. רצף הניצחונות הארוך בליגה (7), יכולת התקפית קטלנית עם ממוצע 106 נקודות בשני המשחקים האחרונים ובמסע הניצחונות שלה לא ירדה מ-89 נקודות וקלעה בהם 74 שלשות ביחד.
בית הלחמי עם כמעט 460 משחקי ליגה (הכמות החמישית למאמן בכל הזמנים) כבר מעל 20 שנה בעסק. מי שנבחר למאמן חודש מרץ רוצה להיות שם גם באפריל ובעיקר ביוני. האם בית הלחמי אלוף אירופה פעמיים עם העתודה בדרך להישג הגדול בקריירה שלו בליגה.
2.רעב הוא שם המשחק. סוד ההצלחה של הפועל חיפה הוא הרצון להוכיח. הניצחון הכפול בדרבי הוא עוד חותמת לחזרה המצוינת של האדומים מהכרמל לליגה הראשונה והסגל של חיפה מלא בכאלה שרוצים להראות מה הם יודעים.
קאמבק העונה כבר יש לנו - כארם משעור. קינן אוואנס שבא מהליגה בבוסניה רוצה להוכיח שמקומו בצמרת האירופית. עמית שמחון, אחרי עונה שבה שוחרר מחולון ולא התאקלם בהפועל ב"ש, רוצה להראות שהוא עדיין ישראלי מוביל. ג׳ייסון סיגרס, בעונה שעברה עם הקבוצה בליגה השניה, רוצה להוכיח שגם בגיל 35 הוא עדיין ברמות הגבוהות. המאמן אלעד חסין חזר לליגת העל אחרי כמה שנים במטרה להראות שמקומו שם.
כשכולם כל כך רעבים להצליח חייב לצאת מזה משהו טוב. ככה בונים קבוצה מצליחה. דוגמה דומה יש לנו ביורוליג – קוראים לה באיירן מינכן.
3. למרות שהפועל ת״א עדיין חזק במאבק מכבי חיפה ועירוני נהריה מסומנות כפייבוריטיות לרדת ליגה בתום העונה. למרות זאת חיפה ונהריה הן לא תאומות. יש הבדל ולא רק בגלל שלחיפה יש ניצחון יותר.
חיפה נראית תחרותית יותר במשחקים האחרונים, מחוברת ויציבה יותר והיא עוד צפויה לקבל חיזוק איכותי בדמותו של דווין מארבל. מנגד, נהריה במצב רע מאוד. לסגל הרעוע שלה התווספו עוד בעיות. היא איבדה את מקנזי מור בגלל פציעה. ג׳ו אלכסנדר שוחרר ולא הובא מחליף. אור לאומי לא שיחק בשני המשחקים האחרונים בגלל פציעה והסגל הישראלי שלה כלל את זיו בן צבי כששאר השחקנים היו בליגה השניה בעונה שעברה.
בנוסף, כשהיה צריך להביא גארד זר במקום מור, היא מביאה דווקא סנטר - שון ג׳ונס. בגלל כל אלה אפשר להגיד: נכון לעכשיו, נהריה יורדת כמעט ודאית. חיפה עוד תיתן פייט.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
