התגובות של הרחוב הישראלי לא השתמעו לשתי פנים. לפני הכול אנשים נמשכו לעיצוב. לאחר מכן הסמל עורר תהיה. השאלות לא איחרו להגיע. הסמל הלא מוכר והצדודית המושכת, לצד צבע שחור בגימור סאטן, גרמו לרבים לתהות מה זה ושל מי זה.
התשובה לא מסובכת. היצרן הוא קופרה. אם השם מצלצל לכם מוכר זה בגלל שזה היה שמן של גרסאות הביצועים של סיאט עד לא מזמן. קופרה יצאה לדרך כמותג עצמאי לפני שלוש שנים ובימים אלו היא מתחילה את דרכה המקומית. המטרה – להציע אפשרות ביצועיסטית ונגישה לאפשרויות הפרימיום הקיימות. הדרך מתחילה עם שלושה דגמים. האחד הוא הקופרה אטקה – שמזכירה את האטקה של סיאט. השנייה היא קופרה לאון שמבוססת על הלאון החדשה של סיאט. השלישית, זו שאנחנו נוהגים בה היום, נקראת פורמנטור, והיא הדגם העצמאי האמיתי הראשון של קופרה.
דומה אבל שונה
החלקים המרכיבים את הפורמנטור מוכרים למדי. הפלטפורמה היא ה-MQB העדכנית. וזה אומר שיש כאן מערך מקיף של מסכים, משטחי מגע, אבזור בטיחות מתקדם ועוד ביטויים לטכנולוגיה העדכנית של פולקסוואגן. יש כאן גם את הגרסה הכוחנית ביותר של מנוע ה-2.0 ל’ המוגדש של החברה. הוא מפיק כאן 310 כ”ס ומעביר את הכוח דרך תיבת DSG לארבעת הגלגלים עם הנעה כפולת מבוססת מצמד האלדקס.
את כל המוכר הזה ארזו בקופרה ביחד, עם עיצוב שלא ממש דומה לשום דבר אחר. הפורמנטור נעה על קווים כוחניים מחד וחושניים מאידך ונראית שונה מאוד בנוף. המרכב דמוי פנאי-קופה שאהוב מאוד עכשיו על הקהל כאן ובכלל. היא ארוכה יותר מהאטקה אבל גם נמוכה יותר. יש כאן מרווח גחון מודגש יותר מזה שבסתם קומפקטית והתוצאה אתלטית ונכונה אליי קרב. עם הצביעה המיוחדת במכונית המבחן (14,000 שקלים), אי- אפשר להתעלם מהתוצאה.
תיאבון גדול
המתכון של הפורמנטור ידבר אל כל מי שאוהב לנהוג הרבה, מהר ורחוק. אבסולטית יש כאן ביצועים מצויינים, ללא אח ורע ברמת המחיר הזו. לא מדובר רק בתאוצה אדירה אלא בעיקר ביכולת לחסל ק”מ רבים של כבישים מכל סוג במהירות נטולת דרמות. המשיכה שמייצרת ההנעה מצויינת, האחיזה גבוהה, ופורמנטור פשוט טסה לפנים בנונשלנטיות. זו מכונית של כוון וסע, עם מעט מאוד דרישה מהנהג. הנוחות, בזכות הבולמים האדפטיביים, סבירה לחלוטין למרות הכיול שנועד להתמודד עם עומסים גבוהים.

תא הנוסעים הוא מקום מחמיא מאוד, מאובזר, טכנולוגי ועדכני. אולי אפילו עדכני מדי. לא תמיד נוח לתפעל את כל האפשרויות מתוך המסך הגדול או משטחי המגע. לפעמים, בייחוד תוך כדי נהיגה, אנחנו רוצים פשוט לסובב כפתור ולהגביר את עוצמת השמע או המיזוג.
ייחודית
הרכב העצמאי הראשון של קופרה השאיר לנו טעם של עוד. רצון לראות אילו אינטרפטציות נוספות ייתן המותג הזה לידע והטכנולוגיה שקיימים בקונצרן. הפורמנטור בינתיים, מציעה מראה כובש, רשימת אבזור מכובדת, נוחות וביצועים כובשים. המחיר והיכולת שלה, צריכים להדאיג יצרני פרימיום מסורתיים.
קופרה פורמנטור
מנוע: טורבו, 1,984 סמ”ק
הספק: 310 כ”ס מ-5,450 סל”ד
מומנט: 40.8 קג”מ מ-2,000 סל”ד
גיר: רובוטי כפול מצמד, 7 היל’
הנעה: כפולה
בסיס גלגלים: 268 ס”מ
תאוצה מ-0 ל-100 קמ”ש: 4.9 ש’
מהירות מרבית: 250 קמ”ש
צריכת דלק(מבחן): 8.7 ק”מ/ל’
מחיר: 260,000 שקלים
בעד: ביצועים, אבזור, עיצוב
נגד: כפתורי מגע
שורה תחתונה: רגש והיגיון