"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
דיווח: ביידן צפוי להכריז על טורקיה כאחראית לשואת העם הארמני
המהלך הוא חלק ממדיניות הלחץ על ארדואן, והתנהלותו מול הכורדים והמערב • מדובר בשינוי מהותי לעומת קודמיו, כנראה בגלל חשיבות סוגיית זכויות האדם למזכיר המדינה בלינקן
ביידן וארדואן | צילום: רויטרס, אי.אף.פי

דיווח: ביידן צפוי להכריז על טורקיה כאחראית לשואת העם הארמני

המהלך הוא חלק ממדיניות הלחץ על ארדואן, והתנהלותו מול הכורדים והמערב • מדובר בשינוי מהותי לעומת קודמיו, כנראה בגלל חשיבות סוגיית זכויות האדם למזכיר המדינה בלינקן

ארז לין
, עודכן

הנשיא האמריקני ג'ו ביידן צפוי להכריז על טורקיה כאחראית לרצח העם הארמני במהלך מלחמת העולם הראשונה. ככל הנראה, המהלך בא על רקע הקרע בין ארה"ב לטורקיה.

על פי החוקר האמריקני איאן ברמר, שנחשב לדמות מוערכת מאוד בתחום מדעי המדינה ויחסים בינלאומיים, שניהל שיחות עם גורמים בבית הלבן, ההכרזה האמריקנית היא חלק ממדיניות הלחץ על השליט הטורקי, רג'פ טאיפ ארדואן, יחסיו כלפיו הכורדים והתנהלותו מול המערב.

אמנם במהלך הקמפיין לנשיאות ביידן כבר הבטיח שיעשה זאת, אך מדובר בשינוי מהותי לעומת ממשל האמריקני הקודם של טראמפ, ואפילו יחסית לממשל הדמוקרטי של אובמה - בין היתר כנראה בגלל שסוגיית זכויות האדם יקרה למזכיר המדינה אנטוני בליקן.

שואת העם הארמני במהלך מלחמת העולם הראשונה // צילום: Gettyimages
שואת העם הארמני במהלך מלחמת העולם הראשונה // צילום: Gettyimages

"ביידן הוא איש שעומד במילתו"

נזכיר כי בעת שישבה בבית העליון של הקונגרס, סגניתו של ביידן, קמאלה האריס, הייתה בין אלו שהובילו את ההכרזה של הסנאט בשנת 2019 שבה הכיר ברצח העם הארמני.

ברמר מסר כי משיחות שניהל לאחרונה עם הבית הלבן ומחלקת המדינה, עולה שביידן זועם על ארדואן שהוא מתייצב לצד הנשיא הרוסי ולדימיר פוטין לאחר הריב המתוקשר בין מוסקבה לוושינגטון סביב ההאשמה של ביידן כי פוטין "רוצח".

גורם בבית הלבן שנשאל על ידי ברמר אם בכוונתו של ביידן לצאת רשמית עם המהלך ב-24 באפריל, שהוא יום הזיכרון לרצח העם הארמני, השיב לברמר: "ביידן הוא איש שעומד במילתו".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...