"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
פרשן סעודי בכיר: "נורמליזציה עם ישראל - רק אחרי עצמאות פלשתינית"
ד"ר נוואף עובייד, המקורב לשלטון בריאד, כתב לעיתון הפלשתיני "אל קודס" כי מהלך של הכרה סעודית בישראל עלול להכעיס גורמים קיצוניים במדינה ולגרום לאלימות • עם זאת, הוסיף המומחה הסעודי: "אי אפשר להתעלם מכך שהדלת לנורמליזציה כבר נפתחה"
מלך סעודיה סלמאן עבדולעזיז // צילום: איי.פי // מלך סעודיה סלמאן עבדולעזיז // צילום: איי.פי

פרשן סעודי בכיר: "נורמליזציה עם ישראל - רק אחרי עצמאות פלשתינית"

ד"ר נוואף עובייד, המקורב לשלטון בריאד, כתב לעיתון הפלשתיני "אל קודס" כי מהלך של הכרה סעודית בישראל עלול להכעיס גורמים קיצוניים במדינה ולגרום לאלימות • עם זאת, הוסיף המומחה הסעודי: "אי אפשר להתעלם מכך שהדלת לנורמליזציה כבר נפתחה"

נטע בר
, עודכן

ערב הסעודית לא תקיים נורמליזציה עם ישראל עד להשגת עצמאות פלשתינית, כך טען היום (שני) פרשן סעודי בכיר המקורב לשלטון בריאד במאמר דעה לעיתון הפלשתיני "אל קודס".

הפרשן, ד"ר נוואף עובייד, טוען במאמר שכותרתו "האם נראה את הדגל הישראלי מתנופף בריאד?" כי: "האלימות והפרות זכויות האדם שמבצעת ישראל בשטחים הפלשתינים הכבושים מצד אחד, ותגובת ארבעת המדינות בחצי האי ערב מצד שני, מהווה לרבים סתירה ופרדוקס". עובייד טען כי יוזמת השלום הסעודית משנת 2002 היא "הדרך היחידה להגיע להסכם בין ישראל והעולם המוסלמי,.

"רוב תושבי ערב הסעודית עדיין סבורים כי, כפי שהצהיר המלך פייסל בעבר, ערב הסעודית תהיה המדינה הערבית והמוסלמית האחרונה להכיר בישראל", טען המומחה והוסיף כי: "למרות שזה נושא עליו ממעטים לדבר - יש קיצוניים דתיים אלימים שלא יאהבו הכרה בישראל וזה יגרום לזעם, משום שהם יראו בצעד זה נטישה של ערכי האיסלאם".

עם זאת, עובייד מכיר בכך כי אכן חלה התקדמות בשנים האחרונות להכרה בישראל. "אי אפשר להתעלם מכך שדלת הנורמליזציה עם ישראל אכן נפתח ואי אפשר לחסום או לסגור אותה לגמרי. אך העולם יראה כי נורמליזציה כזו תהיה מותנית והתנאי הוא עצמאות פלשתינית", כתב עובייד.

בשל קירבתו של עובייד לבית המלוכה ולעמדותיו, ניתן לשער כי דבריו משקפים, לפחות במידה מסויימת, את עמדותיו של השלטון בריאד, שכבר הודיע בעבר שהוא שואף לכינון יחסים עם ישראל אך ורק במסגרת של הסכם בין הישראלים והפלשתינים.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...