81% מהמשרתים בצה"ל מחוסנים מפני נגיף הקורונה, ובשבוע הבא כבר יוגדרו 85% מהמשרתים מחוסנים או מחלימים. בכך יהפוך צה"ל לארגון הגדול הראשון בעולם המגיע לחסינות עדר.
בזכות מבצע החיסונים ירדה התחלואה בצה"ל באופן משמעותי משיא של 3,270 חולים בשיא ב-7 בפברואר, ל-370 חולים נכון לאתמול. כפי שפרסמנו ב"ישראל היום", יחידה "מוגנת" בצה"ל מוגדרת כיחידה שבה 90% מהמשרתים מחוסנים או מחלימים, והיא זכאית להקלות רבות.
למרות הנתונים החיוביים, כ-8% מהמשרתים בצה"ל טרם התחסנו נגד קורונה. "לא כולם סרבנים", הדגיש ראש אגף הטכנולוגיה והלוגיסטיקה, אלוף איציק תורג'מן. "יש נשים בהיריון בשלבים ראשונים שלא מתחסנות, יש אלרגנים", הדגיש.
לדבריו, כפי שפורסם בעבר ב"ישראל היום", ביחידות הלוחמות ביבשה שיעור ההתחסנות גבוה מאוד - 90% ויותר - והבעיה הגדולה יותר היא ביחידות העורפיות.
"צה"ל הוא הצבא הראשון בעולם שמגיע לחסינות עדר בזכות מבצע החיסונים", ציין אלוף תורג'מן. "הגדרנו לעצמנו לחסן את צה"ל כמה שיותר מהר. קבענו שהמבצע יהיה מדויק על חשבון המהירות, שאף חיסון לא ייזרק, ועמדנו בזה. זה מבצע לוגיסטי מורכב מאוד בגלל המגבלות של החיסונים והפיזור של יחידות צה"ל".
בבקו"ם לא יתחסנו לקורונה
לפי קצין הרפואה הראשי, תא"ל פרופ' אלון גלזברג, "אנחנו הצבא הראשון בעולם שמחוסן, ובעצם הארגון הראשון בעולם שמחוסן. זה מבצע מטורף, ולא מובן מאליו בכלל. עמיתים שלי בעולם מתקנאים במה שקורה פה. המאסה הגדולה של צה"ל מחוסנת וזה מאפשר לנו להתאמן בצורה חופשית יותר. אפשרנו בצה"ל התכנסויות. ברגע שיחידה ירוקה היא מתנהגת אחרת, ונראית הרבה יותר כמו איך שהחיים שלנו נראו לפני שנה. עם זאת, ממשיכים לשמור על נהלים, על ריחוק חברתי, ויש הבנה שהתחבורה הציבורית היא מקום שצריך להתנהג בו אחרת".
יחד עם זאת, בצה"ל לא ממהרים להכריז על סיום מבצע החיסונים, בעיקר לאור העובדה שבכל ארבעה חודשים מתגייסים לצבא חיילים חדשים, ואחוזי החיסון בקרב בני 16 עד 18 אינם גבוהים מספיק. במקור צה"ל שקל לחסן את המתגייסים נגד קורונה בשרשרת החיול, אך כיוון שאין מחקר על שילוב של חיסון קורונה עם חיסונים נוספים שניתנים ביום הגיוס הוחלט ליצור הפרש של שבוע לפחות בין החיסונים בלשכת הגיוס לחיסון הקורונה. "הקורונה לא נעלמת, היא תמשיך לאתגר אותנו גם בחודשים הבאים", הדגיש תא"ל פרופ' גלזברג.
לאור אחוז המתחסנים הגבוה בצבא, צה"ל מתכוון לאפשר גיוס נרחב יותר של אנשי מילואים, כיוון שהסכנה למשרתים בסדיר פוחתת. יחד עם זאת, בצבא לא מתכוונים לחסן את אנשי המילואים שאינם מחוסנים.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו