"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

הישורת האחרונה: נתניהו מסתער על השטח הרדום, בנט חולם על "מספר הקסם"

לפי בדיקות בליכוד, יש בין תשעה לעשרה מנדטים של מצביעים פוטנציאליים "על הרצפה" • חלקם לא מתכוונים להגיע לקלפיות ואחרים יצביעו למפלגות של נפתלי בנט או גדעון סער • המטרה של יו"ר ימינה: 15 מנדטים • וגם: הדאגות של החרדים ושל סמוטריץ'

,עודכן
נתניהו ובנט // צילום: יונתן זינדל/פלאש 90 // קרב על כל קול. נתניהו ובנט

בימים האחרונים ראש הממשלה נתניהו נוסע בכל הארץ, שבעה כנסים ביום ויותר. מה הלחץ? לפי בדיקות של הליכוד, ישנם בין תשעה לעשרה מנדטים "על הרצפה". חלקם - מצביעי ליכוד אדישים שלא מתכוונים להגיע לקלפיות. האחרים - מצביעים לבנט או לסער, ונתניהו מנסה לשכנע אותם שמדובר בקולות שיגיעו לממשלת שמאל בראשות לפיד.

לפי בדיקת המפלגה, אם נתניהו יצליח להביא רק 50 אחוז מאותם קולות - הואניצח בבחירות.על המתלבטים מימין צריך גם סער להסתער. זאת ועוד, בתקווה חדשה צריכים בעיקר לעצור את ההידרדרות בסקרים. החשש הגדול הוא מהגעה למספר חד־ספרתי. אם זה יקרה - עלול להתפוגג המסר העיקרי, שלפיו סער יכול להיות תחליף לנתניהו.

נפתלי בנט הציב לעצמו מטרה ברורה:15 מנדטים.בנט מאמין שיהיה לשון המאזניים בין הגושים וצריך מספר מנדטים מספיק כדי לקבל לגיטימציה לדרוש דרישות מרחיקות לכת ביום שלאחר הבחירות. לפי בנט, אם ישיג מספר מנדטים דו־ספרתי - הוא יוכל לדרוש אפילו את ראשות הממשלה.

אצל החרדים הדאגה העיקרית היא מיצוי היכולות ביום הבוחר. ביהדות התורה, שעדיין לא ערכה כנסים ואינה יכולה לקיים כנסים בזום בשל העובדה שלרוב מצביעיה אין חיבור לאינטרנט, מנסים להעלות על סדר היום נושאים דוגמת הרפורמים והגיור. המטרה: להחדיר בקהל שמדובר בבחירות גורליות וישלחו את המצביעים לקלפיות. בש"ס שולחים את רבני הקהילות לעבודת טלמרקטינג, כדי להגיע לכל מצביע ומצביע פוטנציאלי.

ועוד איום אחד: אחוז החסימה. כרגע מפלגת הציונות הדתית נראית יציבה ובטוחה מעל הקו האדום, אבל יום הבחירות הוא משחק אחר. בלעדיהם, לגוש של נתניהו אין ממשלה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר