צילום: באדיבות מכבי ת"א //

הקהל חוזר: 1,500 אוהדים ביציעי מגרשי הכדורגל כבר בשבת

בשעה טובה: דירקטוריון מנהלת הליגות אישר את מתווה משרדי הספורט והבריאות • הכמות שאושרה תתאפשר באצטדיון שמכיל מעל 10,000 מקומות ישיבה, 750 צופים ייכנסו למתקנים קטנים יותר • המשחק הראשון בליגת העל: הפועל ת"א נגד בני סכנין בבלומפילד

בשעה טובה: דירקטוריון מנהלת הליגות בכדורגל התכנס הבוקר (שני) ואישר את מתווה משרדי הספורט והבריאות להחזרת 1,500 אוהדים לאצטדיונים שמכילים מעל 10,000 מקומות ישיבה. המשחק הראשון בשבת: הפועל ת"א נגד בני יהודה בבלומפילד.

הקבוצות התבשרו כי הכספים שהן מקבלות מרשת הביטחון כנראה לא יקוזזו, וכן שמשרד הספורט ישתתף בעלויות האבטחה הגבוהות. לפי כך אושר היום מתווה הקהל: 1,500 אוהדים יוכלו להיכנס למגרשי הכדורגל הגדולים (מעל 10,000 מקומות ישיבה), 750 לאצטדיונים קטנים יותר.

"דירקטוריון מנהלת הליגות החליט לקבל את החלטת קבינט הקורונה להחזרת הקהל למגרשים", כך הודיעה הבוקר המנהלת, "בהתאם לכללים שנקבעו, באצטדיון שתכולתו מעל 10,000 מקומות יוכלו להכנס עד 1,500 צופים. באצטדיון שתכולתו פחות מ-10,000 מקומות יוכלו להיכנס עד 750 צופים".

"בשלב זה (עד שינוי תנאי המתווה)", מוסיפים במנהלת, "כל קבוצה ביתית תוכל לאפשר כניסת קהל חוץ על פי שיקול דעתה. מתווה כניסת הקהל יחל מהמחזור שייערך בסופ"ש הקרוב (ליגה לאומית מיום שישי ה-12 במרץ), וליגת הבורסה לניירות ערך מיום שבת). ההחלטה התקבלה חרף מגבלות כניסת הקהל שנקבעו על ידי קבינט הקורונה, וזאת בניגוד לעמדת מנהלת הליגות אשר הציגה תוכנית המאפשרת כניסת כמות של אלפי צופים באופן בטוח".

יו"ר המנהלת ארז כלפון: "במהלך השבועות האחרונים עשינו מאמצים אדירים ליצירת מתווה שיאפשר כניסת קהל בכמות גדולה והגיונית יותר. הצגנו למשרד הבריאות תוכנית מפורטת שיכלה לאפשר כניסה של אלפי צופים באופן בטוח, שלצערנו נדחתה. בהתאם לכך, אנו נאלצים לקבל את הנחיות משרד הבריאות וזאת בכדי לאפשר את חזרת הקהל שכל כך חסר במגרשים.

ארז כלפון // צילום: אורן בן חקון
ארז כלפון // צילום: אורן בן חקון

"אנו עושים זאת בחשש גדול, שכן לטעמנו בתנאים שהציב משרד הבריאות קיים קושי גדול להצלחת הפיילוט, אולם למרות זאת, נעשה כל מאמץ להוכיח כי ניתן לקלוט את הקהל גם בתנאים אלו. אנו קוראים לממשלת ישראל לקבל את מתווה המנהלת המאפשר כניסה של אחוז מוגדר מיציע של כל אצטדיון (ולא כמות מוחלטת ללא הגיון ניהולי ביחס לתכולת כל אחד מיציעי האצטדיון) ולאפשר את הגדלת כמות הצופים החל מהפעימה הבאה שתהיה ב-21 במרץ.

"אני קורא לכל האוהדים שיגיעו לאצטדיונים לשמור על הנחיות משרד הבריאות על מנת שנוכיח כי ניתן להכניס קהל בבטחה ולהגדיל את כמות האוהדים הנכנסת למשחקים".

מכבי ת"א מברכת

"מכבי ת"א מברכת על החלטת דירקטוריון מנהלת הליגות המקצועניות לאשר את מתווה חזרת הקהל למגרשים", נמסר מהנהלת מכבי ת"א.

"לאחר שנה של משחקים מול יציעים ריקים, הגיע הזמן להתחיל להחזיר את האוהדים למגרשי הכדורגל. עם זאת, אנו מצרים על כך כי המתווה שמשרד הבריאות אישר מגביל את כמות האוהדים ל-1,500 בלבד. תמכנו במתווה כי אנו מקווים שמדובר רק בצעד ראשון לקראת פתיחה נרחבת יותר של היציעים. בכפוף להחלטה, המועדון מגבש כעת את תוכנית החזרה למגרשים.

"בחודשים האחרונים המועדון נערך לחזרת הקהל עם מתווה מכירת כרטיסים למשחקי הקבוצה. כל הפרטים יפורסמו בקרוב".

 

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...