"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
תוך שמירה על ההנחיות - חוזרים ללימודים
לצד ההתרגשות מהחזרה המבורכת של מערכת החינוך, החשש הגדול הוא מהזנקת התחלואה • האמצעים: עידוד תלמידים מגיל 16 להתחסן, קפסולות ושמירת מרחק
תלמידים בבית ספר במכבים רעות // צילום: יהונתן שאול // תלמידים בבית ספר במכבים רעות // צילום: יהונתן שאול

תוך שמירה על ההנחיות - חוזרים ללימודים

לצד ההתרגשות מהחזרה המבורכת של מערכת החינוך, החשש הגדול הוא מהזנקת התחלואה • האמצעים: עידוד תלמידים מגיל 16 להתחסן, קפסולות ושמירת מרחק

נועם (דבול) דביר
, עודכן

מערכת החינוך תחזור סופית לפעילות (חלקית) ביום ראשון. אלא שלצד האתגר הפדגוגי והרגשי יהיה אתגר חשוב נוסף - לשמור על ההנחיות.

בחודשים האחרונים ראינו כי כל חריגה מהמתווה ומההנחיות מקפיצה את התחלואה ואת מספר הנשלחים לבידוד - תלמידים שמתערבבים בהפסקות, קפסולות שאינן סטריליות, מעבר של מורים או סייעות ועוד - כל אלה משביתים גני ילדים ובתי ספר שלמים. העדויות מעלות כי בפועל אין יציאה הדרגתית להפסקות ומניעת התקהלות בבתי הספר, ולכן יהיו חייבים המורים והמנהלים לשים על זה דגש.

לדברי פרופ' שי אשכנזי, דיקן בית הספר לרפואה באוניברסיטת אריאל, מומחה למחלות זיהומיות וחבר ועד האיגוד לרפואת ילדים בישראל, "פתיחת בתי הספר ללמידה היא תהליך מתבקש, אבל חייבים לתת את הדעת על כמה מגבלות. ראשית, יש לעודד חיסון של כמה שיותר תלמידים מגיל 16; זה יפתור חלק מבעיה משמעותית מאוד, ובטח לדאוג שהמורים יחוסנו. מערכת החינוך חייבת להסביר יותר - לנצל את זה שהתלמידים חזרו לכיתות ולהביא אליהן מומחים שיסבירו שהחיסון בטוח ויעיל. להכניס הסברה אל תוך הכיתות באופן אקטיבי, וגם לפנות לתלמידים באינסטגרם וברשתות שלהם. אפשר כבר כיום לחסן ילדים מתחת לגיל 16 הסובלים ממחלות רקע".

מה בנוגע למי שלא יכול להתחסן?

"בגני הילדים ובתי הספר היסודיים צריך לנהוג באמצעי זהירות המקטינים את התחלואה, להתעקש על עטיית מסיכות, על קפסולות ועל שמירת מרחק פיזי. צריך לשנות את החשיבה שהיתה עד עכשיו ולמנוע ככל האפשר מהמורים לעבור בין כמה כיתות, ומתלמידים לעבור בין כמה מורים. להקפיד על כך שכל מורה יפגוש רק שתי קבוצות תלמידים. זה חיוני כי אם לא נעשה את זה - התחלואה תעלה".

פיקוח ללא הפסקה

עדי שאול, מנהלת בית הספר היסודי תל"י צפרירים שבחדרה, מסבירה: "ההפסקות אצלנו מדורגות ולכל שכבה יש ההפסקה שלה וכל כיתה במתחם נפרד. יש הרבה מאוד הגבלות, ואנחנו לא מקילים ראש בשום נוהל שהוכתב לנו".

איך שומרים שהתלמידים יהיו כל הזמן עם מסיכות?

"אנחנו כל הזמן סביב זה, ואנחנו מעירים אם צריך. סוג של מורים אבל גם מפקחים. אנחנו כל הזמן מדברים כמה זה חשוב, וככל שעובר הזמן, הילדים התרגלו והסתגלו. גם להורים זה ממש חשוב וזו עבודה משולבת".

את חושבת שצריך להעניש תלמידים שמפירים הנחיות?

"אני לא חושבת שצריך להעניש, צריך למצוא גמישות וילד שקשה לו יכול לצאת החוצה להיות לבד ולהתרענן. צריך לשים דגש על דברים אחרים כמו הסברה ושילוט בכיתות, ויש אצלנו צלצול בית ספר שיצר פיקוד העורף ומדבר על שמירת ההנחיות ועטיית מסיכה".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...