מחקר: הקורונה שורדת על בגדים למשך 72 שעות
ממצאי הבדיקה שנעשתה בבריטניה עקבה אחר שלושה סוגי בדים: פוליאסטר, כותנה 100% ופוליקוטון • החוקרים ממליצים לאסוף את הבגדים עם ההגעה הביתה, ולכבס אותם בחום מקסימלי
מחקר חדש מאוניברסיטת דה מונטפור (DMU) בבריטניה מצא כי נגיף הקורונה יכול לשרוד על בגדים למשך 72 שעות.
חוקריהסקר, בהובלת ד"ר קייטי לירד, ד"ר מייטריי שיווקומאר וד"ר לוסי אוון, בדקו שלושה סוגים של חומרי ביגוד המשמשים את אנשים הצוות הרפואי: פוליאסטר, בגדי כותנה 100% ובגדים העשויים מפוליקוטון. הממצאים הראו כי מי שעומד בראש הרשימה עם אפשרות להישרדות הנגיף למשך 72 שעות הוא פוליאסטר.
אחריו ישנו בד הכותנה 100% עם יכולות הישרדותהנגיףלמשך 24 שעות, ולבסוף בד הפוליקוטון, מעין שילוב בין כותנה לפוליאסטר - עליו נגיף הקורונה מתחיל לשרוד עד כ-6 שעות בלבד.
בעקבות הממצאים אמרה ד"ר קייטי לירד כי "לאחר כל משמרת, יש לכבס במכונות כביסה תעשייתיות את הבגדים שלהצוות הרפואי.
"הממצאים שלנו מראים שהנגיף שורד זמן משמעותי על חומרי הטקסטיל המרכזיים שמשמשים רופאים ואחיות, שאף חוזרים לביתם עם אותם המדים".
בשורה התחתונה החוקרים ממליצים לאסוף את הבגדים עם ההגעה הביתה, ולכבס אותם בחום מקסימלי, ואף להעביר אותם למייבש כביסה. כן הם ממליצים לשמור בנפרד בשקית בגדי חולה קורונה בבית, ואף לחטא את הכפתורים החיצוניים של מכונת הכביסה ופנים המכונה אחרי כל כיבוס של בגדים.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו