"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

הטורקי הגדול הבא: אלפרן שנגון בן ה-18 מלהיב את אירופה

קבוצות יורוליג בכירות כבר מגלות בו עניין • שמו רשום בפנקס של כל הסקאוטים ב-NBA • הוא מזכיר למאמנים את לואיס סקולה וניקולה יוקיץ' • ובנבחרת טורקיה נתנו לו את המפתחות לקראת היורובאסקט • אלפרן שנגון מצליח להלהיב את כולם - והוא רק בן 18

,עודכן
צילום: אתר פיב"א // שנגון. מזכיר את יוקיץ' וסקולה

הנה לכם שם שכדאי לזכור - אלפרן שנגון.הוא מתנשא לגובה של 2.06 מ', נחשב למוביל במרוץ לתואר שחקן העונה בליגה הטורקית, וגם בנבחרת טורקיה רואים בו בורג מרכזי. ועוד משהו - הוא רק בן 18. זה לא הפריע לכישרון הענק הזה לקבל את ההחלטה הנכונה ולפרוץ לתודעה חוצת גבולות.

תזכרו את השם:איתי מושקוביץ (ישראל)|פיליפ פטרוסב (סרביה)| אלפרן שנגון (טורקיה)

בארץ כבר זכינו לראות אותו במהלך העונה שעברה, כששיחק עם בנדרימה (לשעבר בנביט) נגד הפועל ירושלים במסגרת ליגת האלופות. כבר אז קיבל 22 דקות בשני המפגשים מול האדומים. אבל הנתון הזה לא צריך להפתיע אף אחד, כי בנדרימה נחשב למועדון מספר אחת בטורקיה בגידול וטיפוח שחקנים צעירים.

בקיץ האחרון המועדון נאלץ לפרוש מהליגה בשל קשיים כלכליים, אבל אז שנגון עמד בראש מהלך מבריק - דווקא מחוץ למגרש - כשיחד עם חמישה מחבריו לקבוצה עבר לשחק בבשיקטאש, שהוסיפה לשישייה הצעירה שלושה זרים וכאן מתחיל סיפור הנסיקה.

נכון, זה התחיל רע, כשבשיקטאש המחודשת התחילה את העונה הנוכחית עם שישה הפסדים רצופים, אבל החיבור לא איחר לבוא ואיתו ריצת 3:11 שמקרב אותה לפיינל פור המקומי.

צילום: אתר פיב"א
צילום: אתר פיב"א

המוביל הארצי

שנגון הוא כמובן סנטר, שמוגדר הטאלנט הגדול ביותר של הכדורסל הטורקי. למרות גילו, הוא אחד הבולטים בליגה עתירת כוכבים. ללא שום זר בקו הקדמי, הוא מציב את בשיקטאש במקום השני בליגה בריבאונדים, ואת הקריירה שלו במקום הראשון. הוא בונה אותה נכון, בלי להתפתות לקפיצת מדרגה גדולה מדי ודוחה הצעות שבצידן כסף רב.

בגיל 8, בעיר הולדתו גריסון, שנגון שיחק כדורסל והתאמן גם בשחייה, עד שבחר בכדור הכתום. הוא התחיל בקבוצה המקומית, עד שהמאמן אחמט גורגון גילה את הכישרון הצעיר והביאו למחלקת הנוער של בנדרימה, איתו זכתה באליפות טורקיה, כשהוא נבחר ל־MVP של העונה.

במקביל הוא זכה במדליות כסף וארד באליפות אירופה לגילים הצעירים ואף השתתף באליפות העולם עד גיל 17, שם החלו עיני סקאוטים בארה"ב להכניס אותו לפנקסים. כמו כולם, הם התלהבו מהתפתחותו המטאורית, שכוללת בגרות ושקט נפשי, כשהוא עושה את הדברים על המגרש בקלות.

"בכל שבוע הוא משחק מול סנטר אחר בסגנון אחר וגובר על כולם", מספר חוסיין בשוק, אקס מכבי ת"א וכיום מראשי איגוד הכדורסל הטורקי, שמוסיף: "באליפות אירופה הקרובה הנבחרת תתבסס על סגל צעיר, כששנגון יהיה שחקן חשוב מאוד".

לציפייה הזאת יש קבלות חדשות, מהשבת האחרונה, כשבמשחק שהבטיח את מקומה של טורקיה ביורובאסקט (ניצחון 80:88 על שבדיה) שנגון קלע 24 נקודות והוריד 12 ריבאונדים. "לא הרבה צעירים מקבלים הזדמנות כזאת. אני מרגיש מבורך ומקווה להיות מודל לשחקנים צעירים", אמר בראיון לאתר פיב"א.

בדרך לדראפט?

הקאן דמיר, המאמן שהעלה אותו לבוגרים של בנדרימה, מסביר עד כמה מטאורי שנגון: "הוא מאוד מוכשר, עם מנטליות של ווינר. חוכמת המשחק שלו גבוהה מאוד והוא יכול לשחק בשתי עמדות הפנים. הוא נע מצוין ומשתמש נכון בגוף שלו, כדי ליצור לעצמו מצבים בקלות. עכשיו הוא מזכיר את לואיס סקולה, אבל אם ישפר את הקליעה משלוש, הוא יהיה שחקן בסגנון של ניקולה יוקיץ'".

אופוק סאריצ'ה, המאמן שנתן לשנגון את הופעת הבכורה בנבחרת טורקיה הבוגרת (עזב מאז), מוסיף: "הוא מגן על הסל בכוח ובחסימות. משחק נהדר עם הגב לסל. עליו לשפר את האתלטיות ואת הקליעה לרמות גבוהות".

עכשיו נותר לראות באיזה מסלול יבחר שנגון ללכת בו. האופציות שעומדות על הפרק: דראפט ה-NBA כבר בקיץ הקרוב, מעבר לקבוצת יורוליג בכירה דוגמת פנרבחצ'ה או אנדולו אפס, כשברצלונה כבר מגלה בו עניין, וייתכן שיישאר באותה הקבוצה כדי להתחשל עוד עונה.

"הבנת הכדורסל שלו, התחושות שלו, הן כמו של כוכב ותיק ומנוסה", מחמיא מאמנה של אנדולו ארגין עתמאן, "הוא כישרוני מאוד, קר רוח, שומר על האמוציות במגרש. הוא ממש קשוח וחזק, כשהמהירות מאפשרת לו לשמור על גארדים. על עתידו של שנגון חותם עתמאן: "הוא ייבחר בסיבוב הראשון בדראפט וייצג את טורקיה ברמות הגבוהות של ה-NBA בעתיד".

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר