אחרי ההפסד הלא צפוי של אתלטיקו מדריד ללבנטה, ריאל מדריד אמרה תודה וניצחה 0:1 את ויאדוליד ושון וייסמן (נכנס לשחק בדקה ה-73). המשמעות: הבלאנקוס פתחו את מאבק האליפות בספרד, כשצימקו את הפער בצמרת לשלוש נקודות בלבד (לריאל יש כעת משחק עודף).
אחרי מחצית ראשונה מאופסת בשליטה של האורחים, החבורה של זידאן סוף סוף מצאה את הרשת בדקה ה-65 וזה קרה אחרי שטוני קרוס העלה כדור חופשי, קאסמירו עלה מעל כולם ונגח לרשת. 0:1 לריאל מדריד, שנושפת חזק בעורפה של היריבה העירונית.
מוקדם יותר, אתלטיקו מדריד המשיכה את התקופה הלא מרשימה עם הפסד ביתי, 2:0 מול לבנטה בוונדה מטרופליטנו. הקולצ'ונרוס אומנם נשארו בראש הטבלה, אך הפער בפסגה צומק לשלוש נקודות בלבד.
חוסה מוראלס התכבד להבקיע את השער הראשון בדקה ה-30, כשבעט מתוך הרחבה ולרוע מזלו של אן אובלק, הכדור שינה כיוון בדרך בדרך לרשת.
בתוספת הזמן של 90 הדקות, חורחה דה פרוטוס קבע את תוצאת המשחק עם בעיטה נדירה מחצי המגרש לאחר שניצל עלייה גרועה של אובלק לכדור קרן. 0:2 ללבטנה. ברצלונה וריאל מדריד רק יכולות לחייך.

