"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

מיאנמר: הצבא פתח באש לעבר המפגינים

משוריינים נכנסו לבירה ינגון וחיילים פתחו באש לעבר מפגינים שהתקבצו ברחובות הראשיים • תושבת המדינה ל"ישראל היום": "הם פשוט טובחים באנשים"

,עודכן
מפגין ליד רכב משוריין בינגון // צילום: AFP // מפגין ליד רכב משוריין בינגון

כוחות גדולים של צבא מיאנמר התפרשו בעיר הגדולה במדינה, ינגון, ופתחו באש לעבר מפגינים שמוחים על הפלת השלטון הדמוקרטי במדינה בהפיכה צבאית לפני כשבועיים.

נגמ"שים וכלי רכב משוריינים נצפו ברחובותיה ראשיים והכיכרות של ינגון ואלפי חיילים החלו להתפזר בנקודות מרכזיות. המפגינים, הדוגלים במחאה לא אלימה, נושאים שלטים וקוראים סיסמאות בגנות ראשי החונטה הצבאית. אנשי הצבא הודיעו על סגר ועל הפלת רשת החשמל בעיר החל מאחת בלילה, לפי השעון המקומי.

חיילים נכנסו גם לשלוש תחנות כוח בצפון המדינה במטרה לפזר את שביתת העובדים במקום, חלק מגל השביתות שפקד את המדינה בעקבות ההפיכה. גם בערים אחרות נצפו טורי שריון ברחובות הראשיים.

מסרבים להיכנע, מפגינים במיאנמאר // צילום: איי.אף.פי
מסרבים להיכנע, מפגינים במיאנמאר // צילום: איי.אף.פי

"זה משהו שציפינו לו", מספרת ל"ישראל היום", לי (שם בדוי), תושבת העיר ינגון ותומכת המחאה, "בצבאה בינו שהמשטרה לא תצליח לדכא את המחאה וכעת הם פועלים בעצמם. הם פשוט טובחים באנשים ברחוב. כל מי שמסרב להתפזר נורה", מספרת האישה שהגיעה עם בתה למחות על ההפיכה.

מאות עובדי חברת הרכבות הלאומית יצאו היום להפגין, לצד עובדי שדות התעופה וחברת החשמל הארצית. השביתות וההפגנות גרמו לתוהו ובוהו ברחבי המדינה והלחץ הבינלאומי הגובר על ראשי הצבא מעלים את החשש לפעולה פזיזה של אנשי החונטה הצבאית. בשנת 2007 התקיים טבח מחריד בנזירים בודהיסטים שמחו נגד ראשי הצבא.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר