אחרי שהעביר את רפורמת שמיים פתוחים השבוע בממשלה, שאמורה להוריד את מחירי הטיסות, שר התחבורה ישראל כץ לא עוצר וכבר מקדם את המהפכה הצרכנית הבאה: הורדת מחירי הרכבים הפרטיים.
צילום: זהר קליגמן ובני פלבן, כתבים: יעל לרנר ומתי טוכפלד
הפקה: בת חן הולנדר, עריכה: חנן פישר
צילום ארכיון: מיקי שמידט משה בן שמחון
לדבריו, אחרי השלמת הרפורמה, שתגיע לשלבי חקיקה סופיים כבר בחודש יולי, יוזלו הרכבים הפרטיים החדשים בעד 20% ממחירם כיום. את הורדת המחירים מתכנן כץ לבצע על ידי פתיחת שוק ייבוא הרכב לתחרות. על פי המצב כיום, השוק כבול בידי זכיינים בלעדיים, וכשאדם מעוניין לרכוש רכב מסוים עליו לפנות ליבואן היחידי של אותו רכב. לאחר השלמת החקיקה, שתהיה בהליך בזק ותושלם על פי התכנון עד 22 ביולי, במסגרת חוק ההסדרים, יוכלו לפעול בארץ כמה יבואנים לאותו סוג רכב - דבר שיאפשר ללקוח לבחור ביבואן; כלומר תחרות.
נוסף על כך, מציע החוק מסלול מיוחד לבעלי עסקים זעירים לייבא עד 20 רכבים לצורכי מסחר - מהלך שיגביר עוד יותר את התחרות. כמו כן, יביא החוק למהפכה של ממש בתחום המוסכים המרכזיים וייבוא חלקי חילוף, שייפתחו גם הם לתחרות.
"תהיה רפורמה רחבה ורצינית", הדגיש השר כץ, "תחרות על ייבוא רכבים, מוסכים וחלפים. כלומר, יהיו כמה יבואנים על אותו סוג רכב ויסתיים הייבוא הבלעדי, שגרם עד היום לצרכנים לשלם יותר על ההוצאה השנייה בגודלה למשפחה בארץ אחרי דיור - הרכב. אני מאמין שרכבים סטנדרטיים יוזלו בכ־20% ויותר". שר התחבורה ציין כי היה "נתון ללחצים אדירים מצד אותם טייקונים, יבואנים ולוביסטים מטעמם, אבל זה לא עצר בעדי ולא יעצור".
הראיון המלא במוסף הפוליטיטעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו