ההודעה הדרמטית על החיסון של פייזר שתשנה את התיירות
במקביל להודעות של מדינות רבות כי יקבלו תיירים מחוסנים - מתפרסם מחקר שמציג כי החיסון של פייזר יעיל גם נגד המוטציה הדרום אפריקנית
מאות אלפיעובדי ענף התיירותבישראל ומיליונים ברחבי העולם חיכו להודעה של חברות החיסונים בנוגע ליעילות מול המוטציות. לפני כשבועיים הודיעו בפייזור כי החיסון שלהם יעיל נגד המוטציה הבריטית והיום מתפרסם מחקר שמציג כי החיסון יעיל גם נגד המוטציה הדרום אפריקנית. לפי ממצאי המחקר שפורסם במגזין הבריאותNature Medicine, הנוגדנים שמיוצרים בעקבות החיסון של פייזר מגיבים גם מול המוטציה הדרום אפריקנית.
ההודעה הזאת צפויה להשפיע רבות על ענף התעופה והתיירות שכן במדינת ישראל חששו לא מעט מאותן מוטציות. וכעת כאמור, עם ההודעה על כך שהחיסון יעיל גם מול הווריאנט שעד עכשיו גרם ללא מעט חששות במערכת הבריאות, סבירות גבוהה שניתן יהיה לאפשר למחוסנים להתנייד בצורה בטוחה יותר גם בין מדינות וגם לטייל ולבקר בבתי מלון עם חשש מזערי שיושפעו מאותן מוטציות.

לא מעט מדינות כברמחכות לתיירים המחוסנים. ראש ממשלת יוון צפוי לנחות בישראל ולהיפגש עם ראש הממשלה בנימין נתניהו. השניים יחתמו על הסכם שיאפשר למחוסנים לנוע בין המדינות ללא צורך בבדיקות או בבידוד.
גם גיאורגיה כבר הודיעה כי תקבל מחוסנים לשטחה ללא צורך בבידוד או בדיקות. סיישל הייתה המדינה הראשונה שהודיעה כי תאפשר למחוסנים להיכנס לשטחה והצפי הוא שדנמרק, קפריסין, אסטוניה, אנגליה, רומניה, סרביה וישנם דיווחים שמדבריםאפילו על תאילנד, יאפשרו כניסה למחוסנים לשטחן.

נכון לעכשיו, כל מי שחוסן בשתי מנות ויצא מישראל שבעה ימים לפחות מרגע קבלת המנה השנייה פטור לגמרי מבידוד. יותר משני מיליון ישראלים כבר קיבלו את מנת החיסון השנייה ועוד כמיליון וחצי קיבלו מנה ראשונה וצפויים לקבל בשבועות הקרובים גם את המנה השנייה.
נכון לעכשיו כזכור, נתב"ג סגור לטיסות מסחריות לפחות עד ה-21 בפברואר. בשלב זה לא ברור האם תהיה הארכה נוספת לסגירת השמיים. אלפי ישראלים נמצאים ברחבי העולם ומבקשים לחזור לבתיהם, אך כרגע המצב מתאפשר בטיסות חילוץ בלבד מפרנקפורט, ברובן כבר לא נותרו מקומות.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו