הנשיא ג'ו ביידן ​​​​​​​// צילום: איי.פי // הנשיא ג'ו ביידן

הבית הלבן: מסרים סותרים לסינים

דוברת הבית הלבן מסרה כי ארה"ב תחל במדיניות סבלנית ואף תשקול להחזיר חברות של הצבא הסיני לוול־סטריט • אך שרת הכלכלה המיועדת טענה: "ננקוט צעדים אגרסיביים כדי להגן על האינטרסים של האמריקנים"

ממשל ביידן ממשיך לספק מסרים סותרים על מדיניותו הכלכלית כלפי סין. בעוד דוברת הבית הלבן הצהירה כי המדיניות של הממשל החדש "תתחיל מעמדה סבלנית" כלפי המשטר הקומוניסטי בבייג'ין ותשקול להחזיר לבורסה האמריקנית חברות סיניות הנשלטות על ידי הצבא המקומי, ג'ינה ריימונדו, המועמדת של ביידן למשרת שרת המסחר, משמיעה קולות נוקשים.

במהלך השימוע שלה בסנאט היא אמרה כי תנקוט מדיניות "אגרסיבית" כלפי סין כדי להגן על האינטרסים של אזרחי ארה"ב. "אנחנו צריכים להשקיע בחדשנות ובטכנולוגיה במגזר היצרני ולנקוט צעדים אגרסיביים באכיפת פעולות סחר כדי להילחם בסחר בלתי הוגן מסין ומאומות אחרות הפוגעות ביצרנים האמריקנים".

ריימונדו, המאמצת למעשה חלקים נרחבים ממדיניות טראמפ כלפי סין, ציינה כי "סין מתנהלת באופן בלתי תחרותי, משליכה פלדה ואלומיניום זולים לשוק האמריקני ופוגעת בעובדים האמריקנים וביכולת של החברות שלנו להתחרות מולם. אני מתכוונת להיות מאוד אגרסיבית כדי לסייע לאמריקנים להתמודד נגד הפרקטיקות הלא הוגנות של סין".

ג'ינה ריימונדו // ​​​​​​​צילום: איי.פי
ג'ינה ריימונדו // ​​​​​​​צילום: איי.פי

שרת המסחר המיועדת התייחסה גם לשימוש בכלים כלכליים במלחמה בהפרות הבוטות של זכויות האדם בסין. לדבריה, סין נוקטת "הפרות זוועתיות" של זכויות אדם. היא הבהירה: "אני מאמינה בסחר חופשי, אך הוגן. אעשה כל שביכולתי להבטיח זאת".

שתי פנים לבזוס

בתוך כך, מייסד ומנכ"ל אמזון, ג'ף בזוס, מנסה למנוע הקמת איגוד עובדים בחברה - פעולה שבגינה קיבל מכתב חריף מארבעה סנאטורים דמוקרטים. לטענתם, בזוס ואמזון עושים שימוש באמצעי מעקב כדי לנטר עובדים שמנסים להתאגד. למרבה האירוניה, באמזון מבקשים למנוע הצבעות באמצעות הדואר מחשש לטוהר הבחירות - בעוד כשהיה מדובר בבחירות לנשיאות ארה"ב, באמזון גינו כל הטלת ספק בהליך.

ענקית טכנולוגיה אחרת, גוגל, הודיעה כי לא תתרום לחברי קונגרס רפובליקנים שהשתמשו בזכותם החוקתית לערער על תוצאות הבחירות האחרונות לנשיאות בחלק מהמדינות. מדובר בשמונה סנאטורים ויותר מ־100 חברי בית הנבחרים. בפייסבוק ובמיקרוסופט הודיעו כי הן שוקלות לבצע צעד דומה. יצוין כי ב־2005 ערערו חברי קונגרס דמוקרטים על הניצחון של בוש הבן באוהיו, ולאחר הבחירות לנשיאות בשנת 2000 ערער המועמד הדמוקרטי אל גור עד לבית המשפט העליון, נגד הניצחון של בוש.

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...