"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
תיעוד מרהיב: השריונרים התאמנו בשלג במרחק מטרים מסוריה
לוחמי גדוד 77 משרתים בימים אלו בגבול הנפיץ • השלג אפשר להם להתאמן בפינוי פצועים מהטנק – במתאר ייחודי • סגן כהן: "תמיד רציתי לעשות תרגול בשלג"
מתאמנים - גם בשלג // צילום: ידי כהן // מתאמנים - גם בשלג

תיעוד מרהיב: השריונרים התאמנו בשלג במרחק מטרים מסוריה

לוחמי גדוד 77 משרתים בימים אלו בגבול הנפיץ • השלג אפשר להם להתאמן בפינוי פצועים מהטנק – במתאר ייחודי • סגן כהן: "תמיד רציתי לעשות תרגול בשלג"

חנן גרינווד
, עודכן

פתיתי שלג צבעו ביום רביעי את צפון רמת הגולן, מטרים בודדים מסוריה, מה שאפשר ללוחמי השריון שמוצבים במקום לבצע אימון ייחודי לפינוי פצועים בתוואי שטח מורכב ונדיר יחסית, אך כזה שבהחלט יכול לתפוס את הלוחמים ביום פקודה.

לוחמי פלוגת מלכות החרמון בגדוד 77 של חטיבה 7 מוצבים בתקופה האחרונה על גבול סוריה, ונדרשים לשמור על כשירות לצד פעילות מבצעית שהם מבצעים במקום. לכן, החליט סגן ידי כהן, מפקד מחלקה, לבצע תרגול פצועים מתוך הטנקים בחסות השלג.

"תמיד רציתי להתאמן בשלג" // צילום: ידי כהן
"תמיד רציתי להתאמן בשלג" // צילום: ידי כהן

"מדובר באימון שגרתי יחסית, של פינוי פצועים או שריפה בתוך הטנק. לפעמים התרגיל נעשה בהפתעה, אבל מכיוון שמדובר בשלג ויש כאן סוגיות של בטיחות הלוחמים עודכנו קודם לכן", מסביר כהן. "תמיד רציתי לעשות תרגול בשלג, כי ידעתי שהם לא ישכחו את התרגיל וכשהם יגיעו למצב של לחימה הם יידעו שכבר ביצעו אתגרים קשים. לפני שבוע ביצענו תרגיל דומה בגשם ובבוץ, והבטחתי להם שאעשה את זה גם בשלג. לא ידעתי שזה יקרה כל כך מהר".

"פחות קר משנדמה" // צילום: ידי כהן
"פחות קר משנדמה" // צילום: ידי כהן

הלוחמים שביצעו את תרגול פינוי הפצועים גם סיפקו לכהן, שהינו צלם חובב, אפשרות לתיעוד יוצא דופן. בעת שירותו נושא עמו כהן מצלמה ומתעד את לוחמי השריון והטנקים בשלל הזדמנויות. חלק מהתמונות פורסמו בעבר באתר "ישראל היום" ומספקים הצצה ממבט ראשון לחיל השריון. "זה היה מורכב לצלם בשלג, מכיוון שהמצלמה עלולה להיהרס. לכן שמתי אותה בתוך קפוצ'ון", הוא מספר על מאחורי הקלעים.

מוכנים לאתגרים הקשים // צילום: ידי כהן
מוכנים לאתגרים הקשים // צילום: ידי כהן

העיתוי שבו נמצאים לוחמי גדוד 77 בגבול סוריה מספק גם הוא זווית מעניינת במיוחד. לפני כחודש הסתיימה העונה הראשונה של סדרת הטלוויזיה "שעת נעילה" בכאן 11, מה שהעלה על סדר היום את מלחמת יום כיפור. גדוד 77, בפיקודו של אביגדור קהלני, היה זה שבלם את הסורים בעמק הבכא. "בתור שריונר לתפוס קו ברמת הגולן זה שונה מכל קו אחר – אתה עולה לעמדות ולרמפות שבהם לחמו טנקים מהגדוד שלנו במלחמת יום כיפור. החיילים הצעירים מאוד התלהבו מהסדרה", מספר כהן.

סגן ידי כהן // צילום: דובר צה"ל
סגן ידי כהן // צילום: דובר צה"ל
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...