גל תחלואה קשה בקרב היולדות: אישה חולת קורונה הרה בת 35 הובהלה הערב (שני) לבית החולים בלינסון במצב קריטי. התינוק יולד בניתוח קיסרי והוא מונשם במצב יציב. היא הועברה מבית החולים לניאדו עקב מחסור במיטות במחלקת טיפול נמרץ קורונה.
היא הגיעה לבית החולים בשבוע ה-31 לאחר שחלה הידרדרות במצבה. ליולדת אין מחלות רקע וזה הריונה השביעי.
פרופ' ארנון ויזניצר, מנהל בית החולים לנשים, מסר "מדובר בגל אלים וקשה יותר מקודמיו הפוגע גם באוכלוסיית נשים בהריון צעירה.
ד"ר איליה קגן, מנהל טיפול נמרץ קורונה בלינסון: "מצבה של היולדת קשה מאוד ולא יציב. היא נמצאת בסכנת חיים ממשית ואנחנו נאבקים על חייה". יולדת נוספת מאושפזת בבית החולים לניאדו. היא ילדה בניתוח חירום ומאושפזת במצב קשה. שתי החולות שאושפזו בלניאדו, כולל זו שהועברה לבלינסון, הובהלו ב-36 השעות האחרונות.
בנוסף, ביחידה לטיפול נמרץ קורונה של המרכז הרפואי שיבא מאושפזת אישה באמצע שנות ה- 30 לחייה בשבוע ה-21 להריונה. המטופלת הועברה היום ממחלקת קורונה לטיפול נמרץ עקב החמרה במצבה. המטופלת נתמכת על ידי מכשיר לסיוע נשימתי לא פולשני ואינה מורדמת. מצבה קשה.
מנהלת היחידה לטיפול נמרץ, ד"ר יעל חביב: "בגל הזה אנחנו נתקלים בעוד ועוד מקרים של אנשים צעירים עם תחלואה קשה שהמחלה בהחלט פוגעת בהם עד מצב של סכנת חיים. זו לא עוד מחלה של מבוגרים עם מחלות רקע".
המקרים נוספו לטרגדיה בבית החולים הדסה עין כרם בירושלים, שם אישה הרה חולת קורונה ילדה בניתוח חירום, אך התינוק לא שרד. בנוסף, חולה נוספת הרה בשנות השלושים לחייה ילדה ומאושפזת במצב קריטי.
