"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
מונטיפיורי של דורנו: פרידה משלדון אדלסון
בדיוק כמו הפילנתרופ פורץ החומות ובונה ירושלים, כך היה אדלסון עמוד תווך מרכזי במסע הענק להבטחת קיומו של העם היהודי ולנטיעת הזהות היהודית בקרב הדור הצעיר • הוא ורעייתו מרים יצרו תשתית עצומה שתיזכר לדורות • יו"ר הסוכנות היהודית נפרד ממייסד "ישראל היום"
אדם מיוחד במינו // צילום: משה שי // אדם מיוחד במינו

מונטיפיורי של דורנו: פרידה משלדון אדלסון

בדיוק כמו הפילנתרופ פורץ החומות ובונה ירושלים, כך היה אדלסון עמוד תווך מרכזי במסע הענק להבטחת קיומו של העם היהודי ולנטיעת הזהות היהודית בקרב הדור הצעיר • הוא ורעייתו מרים יצרו תשתית עצומה שתיזכר לדורות • יו"ר הסוכנות היהודית נפרד ממייסד "ישראל היום"

נשיא המדינה יצחק הרצוג
, עודכן

תמיד אמרתי לשלדון אדלסון, שכשזה מגיע לעם היהודי הוא ללא ספק המשה מונטיפיורי של דורנו. כן, בדיוק כמו הפילנתרופ פורץ החומות ובונה ירושלים, כך היה שלדון אדלסון עמוד תווך מרכזי במסע הענק להבטחת קיומו של העם היהודי ולנטיעת הזהות היהודית בקרב הדור הצעיר. הוא הפך זאת לתפיסת עולם אקטיבית בעיקר בחינוך, ובמיוחד בחינוך לזהות היהודית בכל רחבי העולם היהודי.

הפעם האחרונה שבה התראינו הייתה בטקס מרגש במיוחד שנערך בזום לפני כמה שבועות, שבו הנצחנו את בית הספר לשליחות של הסוכנות היהודית על שמם של שלדון ומרים אדלסון. זאת בזכות תרומתם העצומה למפעל השליחות של עמיתי ישראל בקמפוסים ברחבי העולם - זירת פעולה ומאבק קריטית בתקופה של חרמות וגינויים נגד מדינת ישראל והציונות.

בשעת בוקר מוקדמת ישבנו בקמפוס שלנו בקריית מוריה בירושלים ושוחחנו בזום עם שלדון ומירי, שנראו נינוחים ושמחים כשפגשו אותי ואת קודמי נתן שרנסקי, המכהן כיו"ר המכון. ניהלנו שיחה מלבבת ומפוכחת על המציאות ברחבי העולם ועל אהבת ישראל, שאיחדה את כולנו.

בכאב גדול: שלדון אדלסון 2021-1933

מתוך החזון התובע הכרה במרכזיות מדינת ישראל בעם היהודי כולו, שלדון אדלסון ורעייתו מרים תבדל"א הפכו למנוע המרכזי הדוחף מיזמי ענק כדוגמת תגלית, עמיתי ישראל בקמפוסים בעולם, ארגון הישראלים בתפוצות (ה-IAC) וכוח מכבי, לצד אינספור מפעלות חינוך, בתי ספר יהודיים, מוסדות להשכלה גבוהה, ישיבות, מחנות קיץ ומרכזים קהילתיים וכמובן יד ושם. כל אלה יצרו תשתית עצומה, שתיזכר לדורות ותשפיע על הזיקה בין מאות אלפי צעירים יהודים למדינת ישראל, לזהותם כיהודים ולהיסטוריה והתרבות של עמם.

שנות היכרותנו הארוכות זימנו לי קשר אישי עמוק עם אדם מיוחד במינו, שהיה אחד ממנהיגי העם היהודי. הוא תמיד בלט ביחסו האדיב, בצניעותו ובנגישותו לכל אדם. לא תמיד ראינו דברים עין בעין וידענו גם להיות ברי פלוגתא, אך היינו שותפים מלאים במחויבות העמוקה לעם היהודי ולמדינת הלאום שלו - ישראל.

תנחומי הכנים לד"ר מרים אדלסון, אהבת חייו ושותפתו לחיים ולדרך העשייה הציבורית, מי שהמצפן לעשייתה המבורכת והענפה הוא העמידה לצד מי שגורלו לא שפר עליו. יחד הם שזרו בעשייתם המקיפה את העבר והעתיד של מדינת ישראל ושל העם היהודי, שלדידם תמיד שזורים זה בזה. תנחומיי לילדיו, לנכדיו, לחבריו ולמוקירי זכרו. יהי זכרו ברוך.

הכותב הוא יו"ר הסוכנות היהודית ולשעבר יו"ר האופוזיציה

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...