אישה מתחסנת בתל אביב, בשבוע שעבר // צילום: יהושע יוסף // אישה מתחסנת בתל אביב, בשבוע שעבר

מבצע "חוזרים לחיים" מתרחב: החל ממחר יחוסנו בני 55 ומעלה

בעקבות הגעת משלוחי חיסונים נוספים של פייזר לארץ, טווח הגילים של המתחסנים יורחב • גם חיסון עובדי ההוראה יחל מחר • משרד הבריאות עדכן כי אתמול חוסנו כ-50 אלף איש, ומתחילת המבצע התחסנו 1,870,652 • ישראל ממשיכה להוביל בשיעור המתחסנים לנפש

משרד הבריאות עדכן כי בעקבות הגעת משלוחי חיסונים נוספים לישראל, החל ממחר (שלישי) יחוסנו מבוטחי קופות החולים מגיל 55 ומעלה. ניתן לפנות לקופות לתיאום תור לחיסון. מנתוני המשרד עולה ש-1,870,652 ישראלים חוסנו עד היום. אתמול חוסנו כ-50 אלף איש. אחוז מקבלי המנה הראשונה מכלל האוכלוסייה עומד על 20.3.

בתוך כך, רה"מ בנימין נתניהו ושר הבריאות יולי אדשטיין ביקרו אתמול בנתב"ג, עם הגעת 700 אלף מנות חיסון של פייזר לארץ. "נתחיל להעלות את הקצב ל-170 אלף חיסונים ביום", ציין נתניהו. לפי ממונה הקורונה פרופ' נחמן אש, היעד הוא 200 אלף מתחסנים ביום.

האוכלוסייה החלה להתחסן במנה השנייה של החיסון // צילום: משה בן שמחון ו-Newsenders

לפי אתר Our World in Data, ישראל ממשיכה להוביל בשיעור המתחסנים לנפש לכל 100 איש, שעומד על 20.93. אחריה בפער ניכר נמצאות ארה"ב (2.02), דנמרק (1.98), בריטניה (1.94), איטליה (1.06), גרמניה (0.64), סין (0.63) ורוסיה (0.55).

לפי נתוני התחלואה בקורונה המעודכנים, אתמול זוהו 6,780 נשאים, שהם 7.4 אחוז מכלל הבדיקות החדשות (92,023). היום עד לשעה 1004 פוענחו 21,467 בדיקות (בניכוי אלה שמטרתן איתור החלמה), וב-1,690 מהן התקבלה תוצאה חיובית. לפיכך, שיעור המאומתים עומד על 7.9%.

מספר חולי הקורונה הפעילים בישראל ממשיך לעלות ועומד כעת על 69,762. מניין המאושפזים עומד על 1,710. 1,070 איש במצב קשה (מתוכם 304 במצב קריטי ו-242 מונשמים). 5,489 אנשי צוות רפואי שוהים בבידוד או נמצאו מאומתים - 626 רופאים, 1,410 אחים ו-3,453 במקצועות אחרים. מספר המתים מפרוץ המגפה בישראל עומד על 3,689. 

ממחר: מחסנים את עובדי ההוראה

קופות החולים נערכות לחסן במבצע בזק, שהוקדם ביום ויתחיל מחר, את כל עובדי ההוראה במערכת החינוך. המבצע, שזכה לשם "חוזרים לחיים בחינוך", כבר יצא אתמול לדרך וטפסי רישום לחיסון כבר החלו להישלח לכל צוותי החינוך וההוראה. הבשורה היא שלא רק המורים יחוסנו, אלא כל צוות בית הספר הכולל גם מטפלות במעונות היום, סייעות, מזכירות ואבות הבית. 

במערכת החינוך יש כ-200 אלף עובדי הוראה. בשלב הראשון החיסונים יינתנו לעובדי ההוראה ולצוותי החינוך המלמדים גם בתקופת הסגר, כלומר עובדי החינוך המיוחד, נוער בסיכון ופנימיות. במקביל, משרד החינוך יוציא לכל עובדי ההוראה וצוותי החינוך הודעה לצורך רישום לחיסון.

לצורך קבלת החיסון, על צוותי ההוראה לקבוע תור בקופת החולים ולהגיע עם תעודת עובד משרד החינוך או עם תלוש שכר. צוותי הוראה שאין בידיהם אישור העסקה יופיעו ברשימה יעודית של המשרד, וכך יהיו זכאים לחיסון.

מבצע החיסון לעובדי מסגרות הגיל הרך יחל בהקדם וצפוי להסתיים בתוך ימים. אמש ערך שר העבודה והרווחה, איציק שמולי, שיחה עם השר אדלשטיין, ובה סוכם על הכללת העובדים במערך הגיל הרך במבצע הכללי של חיסון עובדי החינוך בארץ. המבצע יחל בתוך ימים וצפוי להסתיים בתוך זמן קצר.

השתתפו בהכנת הידיעה: אסף גולן ונועם (דבול) דביר

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...