"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
האם נחשפה זהות הרוצח מהסדרה "המניע"?
"הצינור": "בן ה-14 שהרג את הוריו ואחיותיו, ולאחר מכן ירש את כל כספי המשפחה, מכהן בתפקיד בכיר בחברה גדולה" • גולשים העלו השערות לגבי זהותו
מי אתה הנער הרוצח? // צילום: שי מאיר, באדיבות yes דוקו // מי אתה הנער הרוצח?

האם נחשפה זהות הרוצח מהסדרה "המניע"?

"הצינור": "בן ה-14 שהרג את הוריו ואחיותיו, ולאחר מכן ירש את כל כספי המשפחה, מכהן בתפקיד בכיר בחברה גדולה" • גולשים העלו השערות לגבי זהותו

עמי פרידמן
, עודכן

הנער שרצח את כל משפחתו מהסדרה התיעודית "המניע" מנהל חיים נורמטיביים לחלוטין, אפילו מוצלחים למדי, כך נכתב היום (חמישי) בפוסט בחשבוןהפייסבוק של "הצינור", לקראת כתבה שתשודר הערב. חשיפת פרטיו אסורה בשל העובדה שביצע את המעשים כשהיה קטין, אך גולשים ברשתות החברתיות העלו ספקולציות לגבי שמו של האיש, תמונתו ותפקידו הנוכחי.



סדרת הדוקו "המניע",שעלתה בחודש האחרון לשידור ב-yes, מתארת מקרה רצח שזעזע את ישראל ב-1986, כאשר נער בן 14 משכונת עין כרם הירושלמית ירה למוות בהוריו ובשתי אחיותיו באמצעות רובה ה-16M של אביו. בהליך משפטי חסר תקדים הוא הורשע בהריגה בלבד ולא ברצח, ריצה עונש מאסר של שש שנים (לאחר קיצור – ע.פ) ושוחרר מאז, כשהסדרה מנסה להתחקות אחר המניע למעשיו, שכן הוא מעולם לא הסביר את הסיבה לפעולותיו.

בשל גילו בעת התרחשות המקרה, זהותו של האדם מוגנת בחוק, אך כעת, לכאורה, נחשפים מעשיו לאחר שריצה את עונשו. מתברר כי הקיצור בזמן המאסר הוענק לו אף שמעולם לא הביע חרטה על מעשיו. מכיוון שכאמור הורשע בהריגה בלבד, הוא ירש את כל רכוש הוריו לאחר השחרור מהכלא, כולל כספי הפיצויים על מותם. הנער, המכונה בפוסט "ב'", השלים תואר ראשון בכלכלה ותואר שני בניהול, והוא מכהן כעת בתפקיד בכיר בחברה בורסאית גדולה, כאשר הוא אמון על תקציבי עתק. איש מהעובדים במקום אינו מודע לעברו.

לצד כך, הוא התחתן עם אישה שמודעת עברו, ולזוג ילדים שלהם אין כל מושג באשר למעשי אביהם בצעירותו. גם בני משפחתה של רעייתו אינם מודעים לפשע שביצע. על פי הפוסט - בחתונתם של השניים נכחו מאות אנשים, אשר ההסבר שניתן להם לשאלת העדרם של הוריו ומשפחתו של החתן מהאירוע הוא תאונת דרכים בה הם נהרגו. "תנו לי לספר לכם מה שלא תראו", נכתב בפוסט. "האיש מסתובב עם חיוך זחוח כמעט קבוע על פניו. טון קולו מתנשא ומעצבן וכשהוא מדבר הוא מרים את סנטרו במעין שחץ גועלי".

חשיפתם של פרטים אלה הביאה לתגובות נסערות ברשתות החברתיות, חלקן אף העלו ספקולציות לגבי זהותו של האיש, מקום עבודתו הנוכחי ואף תמונתו. כאמור, על פי חוק לא ניתן לחשוף את זהותו ופניו. הסדרה התיעודית בת ארבעת הפרקים אודותיו, משתמשת בשחקנים לצרכי שיחזור אירועי הרצח ומתראיינים בה גורמים שהיו קשורים לחקירתו של הנער, עורך דינו, התובע במשפט והפסיכיאטר שקבע כי הוא כשיר לעמוד לדין.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...