"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

"לחסן את האסירים באופן מיידי"

ח"כ משה ארבל מש"ס ביקש הבהרה מהשר לביטחון פנים בנושא חיסון אוכלוסיית האסירים בישראל • אתמול הורה אוחנה לחסן בשלב זה רק את אנשי השב"ס

,עודכן
סוהרים בכלא סהרונים // צילום: אריק סולטן // סוהרים בכלא סהרונים // צילום: אריק סולטן

חבר הכנסת משה ארבל ממפלגת ש"ס דרש היום (ראשון) הבהרות מהשר לביטחון פנים, אמיר אוחנה, בנוגע להנחיה שהעביר לשבס שלא לחסן אסירים.

במכתבו כתב ח"כ ארבל: "לנוכח חשיבות החובה לשמירה על בריאותם של האסירים כחלק מזכויות האדם המעוגנות בחוקי היסוד ובשכל הישר, מדוע לא יחל באופן מיידי מבצע החיסונים של האסירים ומתן היתרים בהתאם לביקורי משפחות והתייחדויות לאסירים המחוסנים".

אתמול פרסמה לשכתו של אוחנה את פנייתו של מנכ"ל המשרד לביטחון פנים לממלא מקום נציב בתי הסוהר, לפיה יש להשלים את חיסוני סגל השב"ס ולא להתחיל בחיסוני האסירים בשלב זה עד לקבלת אישור.

לטענת ח״כ ארבל: " בתקופת הקורונה נפגעו משמעותית זכויות האסירים והעצורים בבתי הסוהר כתוצאה מהניסיון המערכתי להפחית את סיכויי ההדבקה. בין היתר נמנעו מאסירים ביקורי משפחות וביקורי התייחדות למשך חודשים ארוכים, נשללה אפשרות האסירים לצאת לעבודות חוץ במסגרת הליכי השיקום ואסירים שנדרש היה להכניסם לבידוד בשל מגע עם חולה קורונה מאומת שהו באגפי המעברים בבתי הסוהר שלא היו ראויים למגורי אדם ושרצו פשפשים.

"אסירים התלוננו כי הנהלים שנקבעו למניעת הדבקה אינם מיושמים על-ידי השב"ס, כך למשל קפסולות אסירים מתערבבות תדירות ומוכנסים אליהם אסירים חדשים, דבר שמחייב את "איפוס" הבידוד והארכתו כל פעם בשבועיים נוספים. להוסיף את הסיכון המוגבר של אסירים להידבק בקורונה לאור תנאי הצפיפות הקשים שקיימים בבתי הסוהר ונוכח אי-עמידת שירות בתי הסוהר בהנחיות החלטת בג"ץ האגודה לזכויות האזרח (1892/14) על רקע היעדר תקציב המדינה, שהורתה להגדיל את מרחב המחייה של כל אסיר ועצור ל-4 מ"ר כבר לפני 3 וחצי שנים״, דרש ארבל.

ארבל טוען כי מבצע החיסונים במדינת ישראל עומד על הקצב המהיר בעולם וצפוי לעלות במהלך השבוע, ״ובנסיבות אלו ראוי שהמדינה תיתן דעתה למצבם הקשה של האסירים, בין האוכלוסיות החלשות, הצפופות והפגיעות במדינה לקורונה אשר המגפה השפיעה הן על בריאותה והן על זכויות האדם הבסיסיות שניתנות לה, ותפעל לחסנם בהקדם״.

יודגש כי מלשכתו של אוחנה נמסר אתמול כי ההנחיה ניתנה לגבי חיסונם של האסירים הביטחוניים אולם במכתב ששיגר מנכ״ל המשרד לממלא מקום נציב שב״ס ההתייחסות הינה לכלל האסירים.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר