"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
האם נשיא טורקמניסטן מצא תרופה לקורונה?
שליט המדינה המרכז אסייתית הכריז כי מצא מרפא למגפה העולמית • "אפילו כמות קטנה של החומר, מדוללת במים, יכולה למנוע את המחלה", אמר הנשיא
ברדימוחמדוב // צילום: Getty Images // ברדימוחמדוב

האם נשיא טורקמניסטן מצא תרופה לקורונה?

שליט המדינה המרכז אסייתית הכריז כי מצא מרפא למגפה העולמית • "אפילו כמות קטנה של החומר, מדוללת במים, יכולה למנוע את המחלה", אמר הנשיא

נטע בר
, עודכן

נשיא טורקמניסטן, גורבנגולי ברדימוחמדוב, ידוע בהחלטות משונות כמו הצבת פסל עצום ומוזהב של כלבו האהוב בבירה אשגבט, ביצוע שירי ראפ פטריוטיים בליווי בנו ואובססיה מוחלטת לגבי סוסי מרוץ. אך כעת יצא השליט בהתבטאות ששמה אותו בלב משבר הקורונה העולמי.

ברדימוחמדוב טען, בראיון לרשת הטלוויזיה הממלכתית, כי שורש השוש הקירח, או הליקריש, יכול לרפא את מחלת הקורונה ומספיקה אפילו כמות קטנה ממנו כדי למנוע את התפשטות המחלה.

לא צחקנו, פסל הכלב המוזהב בבירת טורקמניסטן // צילום: רויטרס
לא צחקנו, פסל הכלב המוזהב בבירת טורקמניסטן // צילום: רויטרס

הנשיא, רוקח בהכשרתו, אמר במהלך הריאיון: "מדענים מכל מדינות העולם מחפשים תרופה אפקטיבית למחלת הקורונה, מבצעים מחקרים שונים ואחד מהם צריך להיות סביב סגולותיו של שורש השוש הקירח".

"השוש הקירח יכול למנוע מהקורונה להתפתח. אפילו ריכוז חלש של הצמח במים יכול לנטרל את כל השפעות הקורונה. לטורקמניסטן יש כמות מספקת של שורש השוש הקירח על מנת לבצע כל מחקר שדרוש בנושא", אמר הנשיא וציין כי הורה לאקדמיה המדעית הלאומית להתחיל לפתח תרופה על בסיס הצמח.

נשים שורפות ענפי שבר לבו בטורקמניסטן // צילום: איי.אף.פי
נשים שורפות ענפי שבר לבו בטורקמניסטן // צילום: איי.אף.פי

בחודש מרץ המליץ הנישא לאזרחי המדינה לשרוף ענפים של שבר לבן, שיח מדברי בעל פריחה לבנה, על מנת למנוע את התפשטות הקורונה במדינה. טורקמניסטן היא המדינה היחידה בעולם הטוענת כי נגיף הקורונה מעולם לא הגיע לשטחה ובאפריל נודע כי השימוש במונח "קורונה" או "מגפה" נאסר על כלי התקשורת במדינה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...