על רקע ההחלטה לאפשר את המשך לימודי גני הילדים, כיתות א'-' וכיתות י"א-י"ב במהלך הסגר שיחל בשבוע הבא, ראש הממשלה בנימין נתניהו אמר הערב (חמישי) כי הוא מקווה שעד סוף השבוע הקרוב יוענקו 100 אלף חיסונים ביום לנגיף הקורונה.
לדברי ראש הממשלה, שציין כי אתמול חוסנו 65 אלף אזרחים, השילוב בין מבצע החיסונים לסגר שהוכרז אתמול "יאפשר לנו לצאת מהקורונה, וכנראה שנהיה המדינה הראשונה שתצא תוך כמה שבועות מהקורונה, זו ברכה גדולה".
בהתייחסות להחלטה לאפשר את הלימודים כרגיל בתקופת הסגר לגני הילדים, לכיתות א'-ד' ולכיתות י"א-י"ב, אמר ראש הממשלה כי ההחלטה התקבלה "כדי שהתלמידים הללו לא יפסידו לימודים וגם כדי להקל על ההורים".

מוקדם יותר היום, הממונה על המאבק בקורונה, פרופסור חזי לוי, אמר בתדרוך לעיתונאים כי המטרה הנוכחית של משרד הבריאות היא לחסן ארבעה מיליון מאזרחי המדינה עד סוף חודש מרץ. "יש לנו מספיק חיסונים, ואני מקווה שנעמוד ביעד הזה בהצלחה. אני אומר בסיפוק רב: ישראל היא המדינה שחיסנה עד כה הכי הרבה אנשים – 180 אלף אזרחים", ציין.
על הסגר שיחל ביום ראשון, אמר פרופ' לוי כי ההחלטה להטילו התקבלה "מתוך מחשבה שהצעד נדרש כדי להוריד את רמת התחלואה. השפעת החיסון עדיין לא מורגשות. אנחנו בעיצומו של גל הולך וגואה של תחלואה בקורונה". עוד הוסיף כי ייתכן שיהיה צורך להאריך את הסגר במידה ורמת התחלואה לא תרד.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו