"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
משרד האוצר: שביתת הרופאים המתמחים לא חוקית
במחאה על אורך התורנויות, המתמחים יעבדו מחר במתכונת שבת • המשנה לממונה על השכר למנהלי בתי החולים: "רופא שישתתף בעיצומים מפר חוזה"
מתמחים מוחים ליד ביתו של אדלשטיין, בשבוע שעבר // צילום: קוקו // מתמחים מוחים ליד ביתו של אדלשטיין, בשבוע שעבר

משרד האוצר: שביתת הרופאים המתמחים לא חוקית

במחאה על אורך התורנויות, המתמחים יעבדו מחר במתכונת שבת • המשנה לממונה על השכר למנהלי בתי החולים: "רופא שישתתף בעיצומים מפר חוזה"

מיטל יסעור בית-אור
, עודכן

שביתת המתמחים אינה חוקית וניתן להפחית משכרם בגין הימים שבהם לא יעבדו - כך עולה מהנחיה של הממונה על השכר באוצר למנכ"ל משרד הבריאות ולמנהלי בתי החולים.

מחר (שני) צפוי ארגון המתמחים מרשם להשבית את עבודת המתמחים בבתי החולים במחאה עלאורך התורנויות, שעומד כיום על 26 שעות.

בימים האחרונים פנו מנהלי בתי חולים למשרד האוצר וביקשו לדעת כיצד לנהוג בנושא. מתשובת אפי מלכין, המשנה לממונה על השכר, עולה כי ארגון מרשם אינו הארגון היציג של העובדים. "אבהיר כי ההסתדרות הרפואית, ארגונם היציג של העובדים, לא הכריזה סכסוך עבודה", ציין. "לפיכך, אם תינקט שביתה היא תהיה בלתי מוגנת. על כן, רופא שישתתף בעיצומים או בשביתה מפר את חוזה העבודה שלו, דבר החושף אותו לאחריות נזיקית ולאכיפה משמעתית", כתב.

המשמעות העולה מעמדת האוצר היא שניתן לנכות משכרם של העובדים השובתים ואף לנקוט נגדם בהליכים משמעתיים (צעד חריג שלא צפוי שיעשו בו שימוש). כמו כן, השביתה כאשר היא אינה מוגנת חושפת אתהמתמחיםלאחריות נזיקית.

המשנה לממונה על השכר באוצר אף ביקש ממנהלי בתי החולים לדווח על היקף הצעדים ועל השכר שינוכה בגינם. בשלב זה מעריכים במערכת הבריאות שהיקף השביתה לא יהיה גדול.

אחד ממנהלי בתי החולים אמר היום: "מדובר בשביתה לא חוקית, שמאורגנת על ידי ארגון לא יציג. הובא לידיעתי שהמתמחים מתכוונים 'להתחלות' ולהציג אישורי מחלה כדי להיעדר. אני בעד שינויים במודל התורנויות, אך הצעד לא נעשה בצורה נכונה. בקרוב יפורסמו ההמלצות של ההסתדרות הרפואית בנושא קיצור התורנויות. בשביל מה ללכת כעת לשביתה? זה יוצר אנטגוניזם".

"לתת לנו זכויות בסיסיות"

בארגון המתמחים מרשם נערכים לשביתה גדולה מחר, כאשר מתמחים מכל בתי החולים בארץ יעבדו במתכונת שבת.

ד"ר ריי ביטון, יו"ר מרשם: "החיסון שישמור על החיים שלנו ושל המטופלים נמצא בידיים של שר הבריאות! הגענו לקצה גבול היכולת. אנחנו קורסים, נופלים מהרגליים, ולצערנו חיסוני הקורונה, חשובים ומבורכים ככל שיהיו, לא מחסנים אותנו מקריסת המערכות שהגענו אליה בגלל 26 שעות של תורנות".

ד"ר ביטון הוסיפה: "אנחנו במאבק על הבסיס - לישון, ללכת לשירותים, לנהל חיים נורמאלים ולהיות רופאים טובים יותר, כאלה שיכולים להעניק טיפול לכל מי שצריך. תורנויות של 26 שעות פוגעות בנו פיזית ונפשית ומשפיעות גם על המטופלים שלנו".

יו"ר מרשם מתחה ביקורת על התנהלות שר הבריאות אדלשטיין: "להצטלם בעודך מקבל חיסון זה אולי טוב לרייטינג, אבל לתת לנו את הזכויות הבסיסיות שלנו - זו החובה של השר לא פחות ממתן/קבלת החיסונים. הניסיון למסמס את המאבק שלנו תחת מסך העשן של חגיגת החיסונים - חשובים ככל שיהיו - לא יצלח. אנחנו נחושים וחזקים יותר מתמיד ולא נעצור עד שהשר יורה על התחלת פיילוטים ב-10 בתי חולים לפחות, עם תאריך יעד מוגדר להתחלה ולהרחבה שלהם".

מפגן מחאה ייערך מחר בשעה 11:00 ברחבת הבימה בתל אביב. "בניסיון למנוע מהמתמחים לקחת חלק בפעולות המחאה ובשביתה מחר, מנהלי בתי החולים ובכירים נוספים נוקטים בשיטה של הפחדה ואיומים כלפי המתמחים שכפופים להם", ציינה ד"ר ביטון.

"איומים לא מטרידים אותנו, הם רק מחזקים. המתמחים יקחו מחר יום חופש או יום מחלה - זו זכותו של כל עובד, גם אם הוא רופא. צר לנו שלא ראינו את כל האנרגיות האלה של המנהלים מנותבות עבור קיצור תורנויות העבדות של המתמחים".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...