"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

משרד הבריאות הודיע רשמית: החל מהיום כל המדינות ייחשבו אדומות, השבים יחויבו בבידוד

המשמעות: מי שחוזר מחו"ל יצטרך להיכנס לבידוד של שבועיים • התקופה תקוצר ל-10 ימים אם יבוצעו שתי בדיקות בהתאם לנהלים - שתוצאותיהן יהיו שליליות

,עודכן
נתב"ג בסוף ספטמבר // צילום: קוקו // נתב"ג בסוף ספטמבר

משרד הבריאות הודיע:כל מדינות העולם יוגדרו כאדומות החל מהיום (ראשון). המשמעות היא שמי ששב מחו"ל יצטרך להיכנס לבידוד של 14 יום. לחילופין, החוזרים יוכלו לבצע בדיקת קורונה ראשונה עם שובם ארצה ובדיקה שנייה כעבור תשעה ימים מרגע הנחיתה, ואם שתי הבדיקות יהיו שליליות יוכל לצאת מבידוד כעבור 10 ימים (נדרש הפרש מינימלי של 24 שעות בין שתי הבדיקות).

באשר למדינות שהיו ירוקות עד היום, משרד הבריאות הודיע שמי שישוב מהן בשבוע הקרוב (עד ל-26 בדצמבר) יהיה פטור מבידוד.

להלן רשימת המדינות הללו: אוסטרליה, איחוד האמירויות, איי סיישל, בחריין, הונג קונג, וייטנאם, טייוואן, יפן, ניו זילנד, סין, סינגפור, ערב הסעודית, פיג'י, קובה, דרום קוריאה, רואנדה ותאילנד.

נתב"ג בסוף ספטמבר // צילום: קוקו
נתב"ג בסוף ספטמבר // צילום: קוקו

כזכור, שלשום פורסם מסמך שעליו חתם מנכ"ל משרד הבריאות חזי לוי, המודיע עלהמהלך הצפוי.

במהלך חודש דצמבר היו אמורים לבקר בדובאי כחמישים אלף ישראלים, אך אם לא יהיו שינוי של הרגע האחרון, המספרים צפויים לרדת באופן משמעותי מאוד. חשוב להדגיש כי יש עדיין אפשרות לטוס לחו"ל, מה שמשתנה הוא נושא הבידוד בחזרה לארץ.

לעוף על זה!

כל חדשות התיירות, התעופה, מלונות ומסלולים - אצלכם במייל

גורמים במשרד הבריאות וביניהם ד"ר שרון אלרעי-פרייס היו אלו שדחפו למהלך. בשבוע שעבר הם ניסו לקדם אותו, אך מאמצים של משרד החוץ הצליחו לבלום את ההחלטה.

"החלטה אומללה ואמוציונלית"

בחברות התעופה כבר מביעים זעם על ההחלטה ומבינים שרוב העובדים יצטרכו לצאת לחל"ת שוב, בעקבות הביקושים שצפויים לרדת בעשרות אחוזים.

מנכ"ל ישראייר אורי סירקיס כינה את ההחלטה "אומללה ואמוציונלית" וציין כי היא "איננה מתבססת על נתונים סטטיסטים". לדבריו, "זוהי פגיעה אנושה בתשתית התעופה והתיירות ובפרנסתם של עשרות אלפי בתי אב, בהם סוכני נסיעות, עובדי נתב"ג, ספקים ועובדי חברות התעופה".

"על בסיס נתוני אתר משרד הבריאות, בשבועיים האחרונים אותרו חולים ב- 75 טיסות. מרבית הטיסות מוצאן במדינות אדומות", הדגיש. "מנגד, באותה תקופה אותרו במעבדת הבדיקה בנתב"ג כ-75 איש, שנמצאו חיובים לקורונה. הם התגלו באקראי, בשל הדרישה לבצע בדיקת קורונה לפני המראה למדינה ירוקה", הוסיף.

"אלה אנשים ללא תסמינים, שהסתובבו באופן חופשי במקומות ציבוריים, ושילדיהם נשלחו לבתי ספר וגני ילדים. הם גילו כי הם חיובים לנגיף אך ורק הודות לבדיקה הנדרשת ביציאה מישראל. כתוצאה מכך, נקטעו עשרות רבות של שרשרות הדבקה.

"אנו בישראייר בטוחים כי המתווה אותו מובילה שרת התחבורה מירי רגב, שלפיו כל החוזרים מחו"ל יחייבו בבדיקת קורונה בכניסה לישראל, הוא הפתרון המעשי להורדת התחלואה. פתרון זה יאפשר לקיים את ענף התיירות והתעופה, וכך עשרות אלפי ישראלים יוכלו לטוס למדינות ירוקות", אמר.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר