"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
לראשונה: דרום קוריאה שוקלת סגר כללי
בתי החולים בבירה סיאול קורסים תחת העומס בשל העלייה בהדבקה בנגיף • על אף מערכי הבדיקות והמעקב המשוכללים, המדינה מאבדת שליטה במגפה
מתחם בדיקת קורונה בדרום קוריאה // צילום: איי.אף.פי // מתחם בדיקת קורונה בדרום קוריאה // צילום: איי.אף.פי

לראשונה: דרום קוריאה שוקלת סגר כללי

בתי החולים בבירה סיאול קורסים תחת העומס בשל העלייה בהדבקה בנגיף • על אף מערכי הבדיקות והמעקב המשוכללים, המדינה מאבדת שליטה במגפה

נטע בר
, עודכן

הרשויות בדרום קוריאה הזהירו היום (רביעי) כי אם הציבור לא יישמע לכללי הריחוק החברתי, הממשלה עלולה להכריז על סגר כללי ארצי, זאת בעקבות העלייה הדרמטית בתחלואה מנגיף הקורונה במדינה.

ביום ראשון רשמה דרום קוריאה יותר מאלף נדבקים מאובחנים ביום, המספר הגבוה ביותר שנמדד במדינה מאז התפרצה המגפה. דרום קוריאה הייתה המדינה השנייה בעולם אחרי סין להתמודד עם התפרצות הקורונה, ולמרות הגעתו המוקדמת של הנגיף לשטחה, שילוב של היבדקות רחבה של האוכלוסייה ואמצעי מעקב מתקדמים מנעו עד כה את יציאתו של הנגיף משליטה והכרזה על סגר כללי במדינה.

במהלך השבועיים האחרונים מתקשות הרשויות לעצור או להאט את קצב ההדבקות בנגיף. היום הודיעו רשויות הבריאות כי נותרו רק שלוש מיטות פנויות במחלקות הטיפול הנמרץ בבתי החולים בסיאול רבתי, זאת בשל הכמות הגדולה של חולי הקורונה. ראש ממשלת דרום קוריאה, צ'ונג סיי-קיון, הגיב למשבר ואמר: "עלינו להפנות את כל המשאבים הלאומיים לטפל בבעיה. אף אזרח לא צריך להמתין לטיפול משום שחסרות מיטות בבית החולים".

יון טה-הו, בכיר במערכת הבריאות המקומית, קרא היום לתושבי הבירה סיאול ופרבריה, אזור שבו מתגוררים מעל עשרים מיליון בני אדם, להישמע להנחיות. בבירה חוששים כי לפחות חלק מההדבקות נגרמות במהלך קיום טקסים בכנסיות מחתרתיות שלא נשמעות לכללי הריחוק החברתי.

בית חולים זמני שנבנה בסיאול // צילום: רויטרס
בית חולים זמני שנבנה בסיאול // צילום: רויטרס

דרום קוריאה נמצאת כעת במה שמגדירות רשויות הבריאות במדינה כשלב 2.5 בהתמודדות עם הנגיף, כששלב 3 הוא סגר מלא. "אנו מתייעצים כעת עם מומחים, ראשי הרשויות המקומיות וראשי ועדות הבריאות האם יש מקום להפעיל סגר מלא", אמר טה-הו.

הבכיר הזהיר: "מהלך כזה עלול לגרום לשינוי חברתי משמעותי ומי שייפגע אלו העצמאים ובעלי העסקים הקטנים. אנחנו לא רוצים להגיע למקום הזה". בשבוע שעבר גויסו יחידות של המשטרה והצבא במדינה על מנת לסייע למערך הבדיקה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...