הלוחם הפצוע והאבות השכולים ידליקו חנוכיות ענק
כחלק ממיזם אור נגד טרור ידליקו אורי כהן וברוך בן יגאל ששכלו את בניהם, חנוכיות בתחנה המרכזית ובשער יפו • יהודה פרסי ידליק חנוכייה בכיכר ציון
, עודכן
שני אבות שכולים ופצוע צה"ל ידליקו היום את החנוכיות הגדולות בירושלים, כחלק ממיזם בשם "אור נגד טרור" של ארגון צעירי חב"ד, שבו בני משפחה או נפגעי טרור מדליקים את חנוכיות הענק לזכר הנופלים ולכבוד אלו שנפגעו במסגרת תפקידם.
בחנוכייה המרכזית בבירה, שמתנוססת לגובה של שמונה מטרים ברחבת הכניסה לתחנה המרכזית, ידליק אורי כהן, שבנו ניצן – לוחם משמר הגבול, נפל ברצועת עזה ב-1995. במקביל ידליק ברוך בן יגאל, ששכל את בנו עמית בפעילות מבצעית לפני כחצי שנה, חנוכייה גדולה נוספת בשער יפו – בחומות העיר העתיקה.

חנוכייה מרכזית שלישית תודלק על ידי יהודה פרסי, לוחם צה"ל שנפצע קשה מאוד מפגיעת נ"ט בג'יפ שבו נהג ב-2011, ארבעה ימים לפני מבצע עמוד ענן. פרסי התעוור כתוצאה מהפגיעה הקשה.

"אנחנו מלווים את המשפחות ואת הפצועים כל השנים, וחשבנו שהן זקוקות לעידוד ולהרגשה שזוכרים אותם גם בחנוכה – הם המכבים של ימינו", מספר הרב מנחם קוטנר, שליח חב"ד ומנהל ארגון צעירי חב"ד למען נפגעי הטרור. "בגלל הקורונה ההדלקות יהיו קצת מצומצמות מבחינת קהל, אבל נשתמש באמצעים דיגיטליים כדי להפיץ את האור והוא מעורר עניין רב בקהילות יהודיות ברחבי העולם. המשפחות יגיעו בעצמן לטקס, ונותר רק להתפלל שגם מזג האוויר ישתף איתנו פעולה".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו