"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
צ’לסי וליברפול נלחמות באנטישמיות
הבלוז השיקו תערוכה להנצחת ספורטאים יהודיים שנרצחו בשואה • המייטי רדס אימצו את הגדרת כוח המשימה הבינלאומי
צילום: Gettyimages // שחקני צ'לסי חוגגים. המועדון ממשיך בפעילות נגד האנטישמיות

צ’לסי וליברפול נלחמות באנטישמיות

הבלוז השיקו תערוכה להנצחת ספורטאים יהודיים שנרצחו בשואה • המייטי רדס אימצו את הגדרת כוח המשימה הבינלאומי

מערכת ספורט היום
, עודכן

מאז הגיע רומן אברמוביץ' לצ'לסי, המועדון מלונדון עושה רבות על מנת להילחם באנטישמיות. השבוע הבלוז השיקו תערוכה מיוחדת להנצחת ספורטאים יהודיים שנרצחו בשואה. התערוכה והספר המושקים עתה נפתחים בהקדמה מאת הנשיא ריבלין: "הפרויקט נוגע בנושא שקרוב מאוד ללבי, התרגשתי לראות את מאמציה של צ'לסי להגביר את המודעות לאנטישמיות".

מאמן הקבוצה ואגדת הכדורגל פרנק למפארד: "לספורט יש כח עצום לאחד אנשים. באמצעות סיפוריהם של ספורטאים אלה, אנו מקווים לעודד את הדורות הבאים לצאת כנגד אנטישמיות, אפליה וגזענות, לא משנה מתי והיכן יתקלו בהן". המועדון רתם שורה ארוכה של אישים לתמיכה פרויקט, לרבות נתן שרנסקי, יועץ ממשלת בריטניה לאנטישמיות הלורד ג'ון מאן, הלורד איאן אוסטין, יו"ר הסוכנות היהודית יצחק הרצוג, ניצול השואה והאלוף האולימפי סר בן הלפגוט.

פרויקט ייחודי של צ'לסי להנצחת ספורטאים יהודיים // צילום: באדיבות צ'לסי

מיצב האמנות והתערוכה הווירטואלית הם חלק מהקמפיין הנרחב של צ'לסי, Say No to Antisemitism, במימונו של רומן אברמוביץ'. התערוכה, "49 להבות" על שם מספר המדליסטים האולימפיים שנרצחו בשואה, נועדה לספר את סיפור השואה דרך עיניהם של ספורטאיות וספורטאים יהודים. מבין 15 הספורטאים שהוצגו, בולט סיפורם של אלפרד פלאטו וגוסטב פליקס פלאטו, בני דודים ומתעמלים גרמניים.

שניהם זכו מדליות זהב עבור גרמניה – ושניהם נשלחו למותם המחריד במחנה הריכוז טרזינשטט. עוד מסופר סיפורה של האתלטית היהודיה לילי חנוך, שקבעה 4 שיאי עולם וזכתה ב-10 אליפויות גרמניה, בארבעה ענפי ספורט שונים. בשנת 1942 גורשה לילי חנוך לריגה ביחד עם אמה, ושם נרצחו על ידי הנאצים.

אבינועם ציטרון, הרב הראשי בליברפול // צילום: גרשון אלינסון
אבינועם ציטרון, הרב הראשי בליברפול // צילום: גרשון אלינסון

בתוך כך, ליברפול הפכה בימים האחרונים לקבוצת הכדורגל האנגלית הראשונה שמאמצת את הגדרת האנטישמיות של כוח המשימה הבינלאומי להנצחת זכר השואה, שכוללת גם את האנטישמיות ה"מודרנית" (הכחשת שואה, האשמת ישראל וישראלים ברצח עם ובהמצאת השואה, פגיעה בקהילות יהודיות, פגיעה בזכות של היהודים להקמת מדינה ריבונית ועוד). לקבוצה עתידות להצטרף קבוצות נוספות בליגה האנגלית.

בנוסף, אלופת אנגליה קיימה לפני שבועיים שבוע שהוקדש לדיאלוג בין דתות. אימוץ ההגדרה מגיע כחלק מהרצון לעודד שוויון וגיוון ולהילחם באפליה בכל צורה שהיא בכדורגל האנגלי, במגרשים, ביציעים ובחדרי ההלבשה. ליין סטוקטון האוורד, מנהל מחלקת כוח אדם ומנהל תחום מגוון ושוויון: "אנחנו מחויבים למניעת וסיכול כל התנהגות מפלה על מנת להבטיח שתרבות המועדון וחוויות האוהדים מתאפשרת לכולם".

הרב אבינועם ציטרון, הרב הראשי בליברפול וחבר ועידת רבני אירופה הגיב לצעד של קבוצת הכדורגל ואמר: "לאור המצב המורכב, כשהאנטישמיות מרימה את ראשה, הקהילה היהודית בליברפול ויהודים בכלל מוקירים תודה למועדון הכדורגל של ליברפול על אימוץ הגדרת האנטישמיות של כוח המשימה הבינלאומי להנצחת זכר השואה (IHRA)"

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...