"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
שי דרומי: "המקרה של שיף דומה לשלי, זה מאבק האזרח הבודד"
ב-2007 ירה דרומי למוות בשני בדואים שפרצו לחווה שלו • כעת, לאחר מעצרו של שיף, החשוד בהמתה בקלות דעת של אדם שניסה לגנוב את רכבו, אומר החקלאי ל"ישראל היום": "ההרתעה נגד העבריינים קורסת"
דרומי // צילום ארכיון: אסנת קרסננסקי // דרומי

שי דרומי: "המקרה של שיף דומה לשלי, זה מאבק האזרח הבודד"

ב-2007 ירה דרומי למוות בשני בדואים שפרצו לחווה שלו • כעת, לאחר מעצרו של שיף, החשוד בהמתה בקלות דעת של אדם שניסה לגנוב את רכבו, אומר החקלאי ל"ישראל היום": "ההרתעה נגד העבריינים קורסת"

גדי גולן
, עודכן

פרשתאריה שיףדומה בעיקר לפרשת שי דרומי, חקלאי מחוות בודדים בנגב המזרחי, שירה למוות בח'אלד אל-אטרש ובאיוב אל-הוואשלה, לאחר שפרצו לחווה, יחד עם עוד שניים נוספים, ב-13 בינואר 2007.

הפרשה עוררה סערת רוחות בארץ, ודיון ציבורי רחב היקף, בשאלה האם יכול ורשאי אדם לירות בפורץ לביתו, או במסיג גבול, מה שהוביל לחקיקה ושינוי בחוק העונשין, המכונה עד היום "חוק דרומי", שבעיקרו קבע שאדם שיורה מתוך הגנה על עצמו ועל רכושו, מוגן מפני הרשעה פלילית בגין מעשים דומים, בנסיבות דומות. בסופו של יום, דרומי זוכה על ידי בית המשפט מהאישום נגדו, הריגה.

"המקרה של שיף דומה להפליא למקרה שלי", אמר שי דרומי בשיחה עם "ישראל היום". "זה מאבק האזרח הבודד מול מציאות אלימה, עבריינית ומשוללת רסן, ובגלל שהריבון לא מצליח להתמודד איתה. האזרח הבודד נמצא במקום שלא בטובתו במצב קיצון. לאחרונה אני חש הידרדרות גם בסביבה הקרובה אליי, כיוון שההרתעה נגד העבריינים קורסת.

"החוק נחקק בגלל שהמשטרה ובתי המשפט לא מספקים הרתעה, וגם הריבון, שאחראי לביטחון אזרחי ישראל, כשל מאוד. אזרחים מוצאים את עצמם חסרי אונים כששודדים אותם לאור היום. אם לא יינקטו צעדים כלל-מערכתיים נגד הפשיעה בכלל, והפשיעה החקלאית בפרט, ו'תימלא הארץ חמס', ואין דין ואין דיין. נגד אזרחים מופעל טרור וגם אלימות, ולא מתייחסים אליהם, ברמה הכלל-מערכתית. ואם אין מענה של המשטרה וכוחות הביטחון וכלל המערכות והגופים, אנחנו נמשיך להתדרדר במציאות הפשיעתית הזו", אמר.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...