"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
הטובים בחדרי המיון: ברזילי למבוגרים; מאיר - לילדים
רגע לפני פרוץ המגיפה: כך התמודדה מערכת הבריאות עם המצב ברפואה הדחופה • במקום השני: אסף הרופא • העמוס ביותר: סורוקה • "מתמרצים את בתיה"ח"
הכניסה לבית החולים איכילוב שבתל אביב, באפריל // צילום: קוקו // הכניסה לבית החולים איכילוב שבתל אביב, באפריל

הטובים בחדרי המיון: ברזילי למבוגרים; מאיר - לילדים

רגע לפני פרוץ המגיפה: כך התמודדה מערכת הבריאות עם המצב ברפואה הדחופה • במקום השני: אסף הרופא • העמוס ביותר: סורוקה • "מתמרצים את בתיה"ח"

מיטל יסעור בית-אור
, עודכן

איזה מחדרי המיון מצטיין בהיבט של זמני המתנה ושהייה קצרים וכוח אדם רפואי וסיעודי רב יותר? חדר המיון של בית החולים איכילוב זכה לציון הגבוה ביותר (73) מבין בתי החולים הגדולים, ובית החולים ברזילי בבינוניים. המחלקה לרפואה דחופה בילדים של בית החולים מאיר זכתה לציון הגבוה ביותר מקרב מיוני הילדים.

אחרי איכילוב בדירוג אסף הרופא (68), שיבא (66), מאיר (62), סורוקה שהוא גם חדר המיון העמוס ביותר (59), בילינסון (58) וסוגר את הרשימה רמב"ם עם ציון 46. הדירוג נעשה על ידי חטיבת רפואה במשרד הבריאות ובמסגרתו נעשות בקרות ודירוג של משרד הבריאות בפרמטרים שונים ומתייחס ל-2019. מדובר בבתי חולים שלמחלקות לרפואה דחופה שלהם מגיעים יותר מ-90 אלף איש בשנה.

לתוכנית תקציב של כ-40 מיליון שקלים ובתי החולים מקבלים תמריץ בהתאם לציון שקיבלו.

מיון הילדים המצטיין בישראל. הכניסה למרכז הרפואי מאיר שבכפר סבא, בשנה שעברה // צילום: גדעון מרקוביץ'
מיון הילדים המצטיין בישראל. הכניסה למרכז הרפואי מאיר שבכפר סבא, בשנה שעברה // צילום: גדעון מרקוביץ'

הפרמטרים שנבחנים בתוכנית הם: קיצור זמן ההמתנה מההגעה ועד למגע ראשון עם צוות מטפל, קיצור זמן ההמתנה להחלטה על אשפוז או שחרור, קיצור זמן ההמתנה להגעה למחלקה מרגע ההחלטה על אשפוז. עידוד לאיוש יותר רופאים ואחיות ביחס למספר הפניות, איוש על ידי כוח אדם מומחה לאורך יותר שעות ועוד. מבין בתי החולים הבינוניים (50 עד 90 אלף פונים בשנה) מוביל ברזילי (81) ואחריו פוריה (79). סוגרים את הרשימה עין כרם (52), העמק ושערי צדק (50), בחדרי המיון לילדים מוביל כאמור בית החולים מאיר (94.73), אחריו רמב"ם (94.1), ואחריהם קפלן (93), סורוקה (82) ואיכילוב (82).

גורם במשרד הבריאות הסביר כי "אנחנו מתמרצים את בתי החולים והיעד הוא שתהיה העברת נתונים רציפה למשרד הבריאות, כך שניתן יהיה לראות אונליין את מפת העומסים ואפשר יהיה לראות מה קורה בכל מיון".

בית החולים סורוקה שבבאר שבע, ב-2017 // צילום: דודו גרינשפן
בית החולים סורוקה שבבאר שבע, ב-2017 // צילום: דודו גרינשפן

ד"ר ירון מושקט, מנהל מרכז רפואי מאיר מקבוצת כללית: "בשנים האחרונות משרד הבריאות והנהלת הכללית מציינים שוב ושוב את המצוינות המקצועית של צוות מלר"ד ילדים של מרכז רפואי מאיר. אני נפעם לקבל יום אחר יום מכתבי תודה מרגשים מהורים שילדיהם טופלו אצלנו, המציינים כי הם חשים שקיבלו את הטיפול המקצועי והטוב ביותר".

ד"ר אהוד רוזנבלום, מנהל היחידה לרפואה דחופה ילדים במרכז הרפואי מאיר: "מדובר בהון אנושי שהתברכנו בו ושאני גאה לעמוד בראשו. גם בעתיד נמשיך לפעול כדי להמשיך ולתת את הטיפול המיטבי לילדים".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...