"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
שביל הפריצה: אולי ווטקינס מדהים את אנגליה
בגיל תשע האקדמיה של אקסטר סירבה לקבל אותו, בהמשך הוא טאטא חדרי הלבשה ובנוסף הכין קפה לחבריו במשחקי חוץ • בחמש שנים קפץ אולי ווטקינס מהליגה החמישית באנגליה לאחת התגליות המרגשות בממלכה • לאחר שריסק את ליברפול וארסנל, בשבת (17:00) מחכה לו ברייטון
צילום: רויטרס // ווקטינס חוגג. תוצאה של עבודה קשה

שביל הפריצה: אולי ווטקינס מדהים את אנגליה

בגיל תשע האקדמיה של אקסטר סירבה לקבל אותו, בהמשך הוא טאטא חדרי הלבשה ובנוסף הכין קפה לחבריו במשחקי חוץ • בחמש שנים קפץ אולי ווטקינס מהליגה החמישית באנגליה לאחת התגליות המרגשות בממלכה • לאחר שריסק את ליברפול וארסנל, בשבת (17:00) מחכה לו ברייטון

דניאל לוי
, עודכן

4 באוקטובר. אסטון וילה מפרקת את ליברפול 2:7 ומנחילה לאלופה את ההפסד הגבוה ביותר מזה 57 שנה. כוכב המשחק, אולי ווטקינס, שכבש שלושער עומד בעמדת הראיונות עם כדור המשחק מתחת לזרועו. החלוץ בן ה-24 שהפך לשם דבר תוך 90 דקות נשאל על התחושות שלו. במקום ליהנות מהרגע הוא סיפר כי הוא מאוכזב שהחמיץ פעמיים. "אם השלושער היה מגיע משלושה הזדמנויות לא הייתי מתלונן, אבל אני מרגיש שיכולתי לכבוש עוד", סיפר וקנה את לב האוהדים.

הסצנה הזו מתכתבת באופן מושלם עם השיר שבחר לשיר בפני חבריו החדשים כשהצטרף לקבוצה - 'Never Too Much' של Luther Vandross, כשהמשפט המרכזי בו הוא "אף פעם לא יותר מדי, אני לא רוצה להפסיק". עד כה ב-7 מחזורים, ווטקינס כבש סה"כ 6 שערים, שליש מסה"כ הכיבושים של קבוצתו, הוא מלך שערי הקבוצה וכבר עכשיו אפשר להכניס אותו לרשימת המועמדים לתואר תגלית העונה.

ווטקינס שנרכש ע"י הוילה הקיץ תמורת 28 מיליון ליש"ט נחשב להימור גדול. אמנם הוא נבחר אשתקד לשחקן העונה בצ'מפיונשיפ לאחר שכבש 26 שערים במדי ברנטפורד אבל העובדה שמועלם לא שיחק בפרמייר ליג עד היום גרמה לאנשים להרים גבה על מחירו.

עם בארקלי. עושים מחקר על שחקני הגנה // צילום: אי.פי
עם בארקלי. עושים מחקר על שחקני הגנה // צילום: אי.פי

תוך 5 שנים קפץ ווטקינס מהליגה החמישית שם שיחק באקסטר סיטי עד שהגיע לבמה הגדולה ביותר בעולם הכדורגל. בשביל להגיע לרגע הזה הוא עבר לא מעט, דברים שגרמו לו לחזק את אופיו ולהישאר עם רגליים על הקרקע – הוא קיבל "לא" מהאקדמיה של קבוצת נעוריו בגיל 9 ושכנע אותם שנה לאחר מכן לתת לו הזדמנות, הוא נשלח להשאלה לווסטון סופר מארה וקיבל הוראה לטאטא את חדרי ההלבשה בגלל גילו, חזר לאקסטר והכין קפה לחבריו ולצוות האימון בנסיעות למשחקי חוץ ונלחם עם מאמניו על המיקום בו יוצב במשחקים.

"בידיעה שרוב השחקנים בליגות הנמוכות לא מצליחים להגיע לרמה הגבוהה, חשוב לנו להפוך אותם לבני אדם ואולי הוא בנאדם נפלא", סיפר סיימון הייוורד, ראש אקדמית אקסטר. תומאס פרנק, מאמנו בברנטפורד נשאל על ההצלחה וחיזק את התדמית הזו כשאמר: "לא ראיתי מישהו שעובד קשה כמוהו, הוא נכס לכל קבוצה שישחק בה".

ואם בנכס עסקינן, הכסף הגדול ששילמה עליו וילה הכניס לאקסטר הקטנה דמי השבחה גבוהים במונחים שלה ואנשיה מרגישים גאווה עצומה. קברניטי המועדון ממשיכים להראות סרטונים של אולי לשחקנים הצעירים במחלקת הנוער והצהירו שישפצו את מתקני האימונים. ווטקינס שמקבל כבר תשומת לב גדולה בגלל פתיחת העונה, לא שוכח מאיפה הגיע. "אני חייב להם הרבה, אני שמח שזה יעזור לגדל עוד ילדים כישרוניים", אמר.

ווטקינס חוגג מול ארסנל. קוטל ענקיות // צילום: רויטרס
ווטקינס חוגג מול ארסנל. קוטל ענקיות // צילום: רויטרס

המחשה נוספת לאופיו המיוחד באה לידי ביטוי בהכנה שלו למשחקים. לאחר ההופעה אדירה מול ליברפול הגיע גם צמד נגד הקבוצה אותה הוא אוהד – ארסנל. לאחר המשחק הוא חשף כי הוא ורוס בארקלי יושבים עם עוזר המאמן, ריצ'ארד אוקלי וחוקרים את שחקני ההגנה מולם הם הולכים לשחק. מול התותחנים זה השתלם בדרך ל-0:3 אדיר. גם במשחק הזה אגב הוא סיפק את הסחורה בראיון כשאמר ל'סקיי ספורט': "אני לא בטוח שהסבא שלי או דוד שלי יהיו מאושרים כי ארסנל נמצאת בדמם אבל הם יסלחו לי, אני מרגיש על הירח".

ג'יימי וארדי, חלוץ לסטר ערך את הבכורה שלו בפרמייר ליג רק בגיל 27 ויפרוש עם תואר אליפות ביד ו-27 הופעות בנבחרת אנגליה (אם לא יחזור בו מהפרישה). ווטקינס שסיפר בראיון כי וארדי מהווה עבורו השראה גדולה יסתפק השנה במקום עם וילה באחד מהמקומות שמובילים לאירופה ולהמשיך להבקיע גם מול ברייטון בשבת (17:00). כאמור, זה אף פעם לא יותר מדי, הוא לא רוצה להפסיק.

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...