צילום: רויטרס // אילוסטרציה

חשדנות היא לא מילה גסה

בזמן מתקפת הסייבר המידע הפרטי שלנו, האזרחים, עלול להיות בסכנה • כך תגנו עליו

 

בזמן שהמומחים מדגישים שאתרי הממשלה ואתרים של גופים גדולים במשק מאובטחים היטב, המידע הפרטי שלנו, האזרחים, עלול להיות בסכנה. כך תוכלו להתגונן בצורה טובה יותר ממתקפת הסייבר המסתמנת.

• קחו פסק זמן. תנו לפייסבוק, לטוויטר ולרשתות החברתיות הגדולות חופשה קטנה, עד יחלוף זעם. כך תקטינו דרמטית את הסיכוי שמתקפת הסייבר תפגע בכם.

• החליפו היום את הסיסמה. גם אם החלפתם אותה בזמן האחרון, רצוי לעדכן מחדש ולבחור סיסמה המורכבת מאותיות, מסימנים ומספרות שאין להם קשר הגיוני. אם יש לכם סיסמה אחת לכמה אתרים, זה הזמן לבחור סיסמאות שונות לכל אתר. מספיק שאחד מהם ייפרץ, ועם הסיסמה שלכם יוכלו ההאקרים להיכנס לכל האתרים שבהם השתמשתם באותה סיסמה. 

• המחשב שלכם עם התמונות המשפחתיות קשור לרשת ואין גיבוי? בצעו גיבוי לדיסק חיצוני, וגם לאחד משירותי האחסון בענן, כגון הענן של בזק, הענן של אמזון, מיקרוסופט וגוגל. על כל צרה שלא תבוא.

• אל תקליקו על כל קישור שתקבלו. בידקו היטב מה כתוב בקישור. אם זו כתובת לא מוכרת, עדיף להימנע. אם חבר שלח את הקישור, שאלו אותו קודם מה זה בדיוק. 

• שימו לב למיילים שמתקבלים. אם המקור אינו מוכר - אל תפתחו את המייל. אם יש קישור, ודאו שהקישור מוביל לאתר ידוע, ולא לכתובת הדומה לכתובת אתר מוכר עם שגיאת כתיב מכוונת, המובילה למלכודת.

• גם החברים שלכם בפייסבוק אינם מקור בטוח. מתוך חשבונות שנפרצו עלולים להגיע אליכם קישורים ידידותיים כביכול, אבל הם נשלחו על ידי הפורצים ולא על ידי החברים.

• ודאו שמותקנות אצלכם גרסאות מעודכנות. של מערכת ההפעלה, של הדפדפן, של תוכנת Adobe Reader, של Java ושל תוכנת האנטי־וירוס. באפשרויות בחרו בקבלת עדכונים אוטומטית. 

• מפעילים אתר? ודאו שיש עותק של האפליקציה ושל התוכן בענן ובצעו סריקה של הקוד כדי לוודא שאין פרצות (ראו הצעת סריקה חינמית בכתבה). 

• שמעתם על אתר שנפרץ? אל תמהרו לגלוש אליו. ייתכן שהושתלו בו נוזקות שידביקו את הגולשים המגיעים אליו. המתינו להודעה שהוסרו הנוזקות ושהאתר חזר להיות בטוח. 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...