הפיגוע בכפר סבא // צילום: אלן שיבר

המותקפת לא מתה - בית המחבל לא ייהרס

בתיה לבל, שנדקרה 14 פעמים בכל חלקי גופה בפיגוע בכפר סבא ביום הזיכרון, נדהמה לקבל את הבשורה • "ההחלטה עצובה, מקוממת ומדאיגה"

בית המחבל, שביצע את הפיגוע בכפר סבא ביום הזיכרון, לא ייהרס. כך נכתב במכתב שנשלח בימים האחרונים לפצועת הפיגוע, בתיה לבל, שנדקרה 14 פעמים בכל חלקי גופה על ידי המחבל. 

לבל טוענת כי מפקדת פיקוד מרכז כתבה במכתבה כי "נמצא כי הריסת בית המחבל שביצע את הפיגוע לא עולה בקנה אחד עם המדיניות הנוהגת ביחס להריסות בתי מחבלים, שגובשה, בין היתר, בשים לב לפסיקת בית המשפט העליון".

לבל, תושבת כפר סבא בת 61, המתינה ביום הזיכרון האחרון בתחנת האוטובוס ליד קניון G. המחבל, מחמד רישה, בן 20 מטול כרם, הגיע לתחנה ולפתע שלף סכין גדולה והתנפל עליה. הוא דקר אותה 14 פעמים בכל חלקי גופה. לבל הצליחה לרוץ אל הכביש ולמרבה המזל נסע בנתיב ממול אדם חמוש באקדח. הוא עצר את הרכב, נטרל את המחבל והציל את חייה של לבל. היא והמחבל פונו במצב בינוני לבית החולים.

נגד המחבל הוגש כתב אישום ולבל ציפתה שביתו ייהרס כגורם הרתעה. "ההחלטה לא להרוס את בית המחבל היא עצובה, מקוממת ומדאיגה", היא אומרת. "מדינת ישראל וכל המערכות חייבות לשנות מגמה. זה עניין של חיים ומוות. המחבל מקבל פרס על כך שאני נשארתי בחיים. אני נשארתי בחיים בזכות עובר אורח. יש להתייחס לכל מחבל על פי כוונותיו ופעולותיו, ולא על פי האם הקורבן נשאר בחיים או לא. פיגוע זה פיגוע גם אם הקורבן שרד. זה אותו פשע ואותו טרור. המחבל ביקש לרצוח אדם יהודי ביום הזיכרון. המחבל בא לרצוח, הוא היה עם רצח בעיניים".

עוד הוסיפה לבל כי "המקרה הקיצוני הזה מצריך תגובה קיצונית. חייבים לגלות אפס סבלנות וחיזוק ההרתעה. התגובה מול טרור חייבת להיות חמורה למען יראו וייראו. המחבלים צריכים לפחד מאימת הדין. על מערכת החוק מוטלת החובה להחמיר ולהשתמש בכל האמצעים כדי למגר את הטרור".

נדקרה 14 פעמים, בתיה לבל
נדקרה 14 פעמים, בתיה לבל

עו"ד חיים בלייכר מארגון "חוננו", שמייצג את לבל, מסר כי "הישרדותה של בתיה לא יכולה להיזקף לזכותו של המחבל ומעשיו אינם פחותים מכל מחבל רוצח אחר. הימנעות מצעדי הרתעה תזין ותדרבן את תאוות הרצח ושפיכת הדם של חיית הטרף הטרוריסטית הבאה. אנו דורשים מצה"ל לפעול כנגד בית המחבל. ככל שתוגש עתירה ושופטי בג"ץ ימנעו את בלימת חיות הטרף הטרוריסטיות ידיהם יוכתמו בדם הקורבנות".

מתן פלג יו"ר תנועת "אם תרצו" אשר פועלת לקידום חבילת הרתעה נגד הטרור מסר כי "השפעתם של שופטי בג"ץ על מדיניות המלחמה בטרור מכרעת. נראה שבג"ץ עושה הכל כדי לאפשר למחבל הפוטנציאלי ללכת ולפגע. אוי לאותה הבושה".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...