"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

חשש להגעת המונים: סגר יוטל על מערת המכפלה בשבת "חיי שרה"

חרף ביטול האירוע ההמוני נודע ל"ישראל היום" שבישיבות שונות מתכננים להגיע לחברון • ראש מועצת קריית ארבע: "הכניסה תיאסר מתוך אחריות לאומית"

,עודכן
צילום: דוברות מג"ב // שבת חיי שרה (תמונת ארכיון)

תלמידי ישיבות חרדיות ודתיות לאומיות מתכננים להגיע בשבוע הבא ליישוב קריית ארבע ולעיר חברון ולחגוג אתשבת "חיי שרה", למרות החלטת היישוב לבטל את השבת המסורתית, לראשונה מזה 25 שנה, בשל הקורונה.

בשבוע שעבר פורסם ב"ישראל היום" כי לראשונה מזה 25 שנה לא תתקיים השנה שבת האירוח המסורתית במערת המכפלה בשבת "חיי שרה", שיתקיים ב-14 בנובמבר. בשנה סטנדרטית מגיעים לחברון ולקרית ארבע עשרות אלפי בני אדם, מסיירים במקום שבו על פי המסורת קבורים אבות ואמהות האומה היהודית, אך בשל נגיף הקורונה הוחלט לבטל את האירוע.

במשך השנים הגיעו למערת המכפלה בשבת חיי שרה, השבת שבה קוראים את פרשת "חיי שרה" בספר בראשית, יותר מעשרים אלף איש. המבקרים מתארחים אצל תושבי המקום או לנים באוהלים מיוחדים, ומתפללים בליל שבת ובבוקר במערת המכפלה. בנוס, מתקיימים בשנה רגילה עשרות שיעורי תורה והתכנסויות לימוד במערכת המכפלה וביישוב קרית ארבע. לשבת האירוח מגיעים בין היתר אלפי חסידים יחד עם אדמו"ריהם. אלא שבשל מגפת הקורונה הוחלט במועצת קרית ארבע חברון שלא לקיים את האירוע המסורתי. ביישוב הודיעו שלא יתקיימו במקום אירועים מיוחדים והציבור הרחב מתבקש שלא להגיע לאזור.

חרף ביטול האירוע, ל"ישראל היום" נודע כי בישיבות שונות ברחבי הארץ החלו לתכנן להגיע לקרית ארבע חברון. לא ברור כיצד תכננו להשתכן במקום לאור הקריאה הפומבית שלא להגיע למקום. יצויין כי בשנה סטנדרטית משתכנים רבים מהצעירים באוהלים ולעיתים אף במדשאות ללא גג מעל ראשם, וייתכן שכך תכננו לעשות גם השנה.

מנגד החלו בקרית ארבע בתכנון צעדים חריפים שימנעו מהצעירים וממבקרים נוספים להגיע ליישוב, ביניהם סגר מרצון. בשבוע האחרון נשלחו מכתבים מהמועצה המקומית אל התושבים, המפצירים בהם שלא לארח מבקרים בשבת הבאה וכן נעשו פעולות מול הרשויות לסגירת היישוב כולו, ובפרט מערת המכפלה, בפני מבקרים מבחוץ.

ראש מועצת קרית ארבע חברון אליהו ליבמן // צילום: גדעון מרקוביץ
ראש מועצת קרית ארבע חברון אליהו ליבמן // צילום: גדעון מרקוביץ

בתשובה לפניית "ישראל היום" אישר ראש המועצה המקומית, אליהו ליבמן, כי לא יתאפשר לאנשים שאינם תושבי קרית ארבע להגיע לאזור בסוף השבוע הבא, זאת בסיכום עם גורמי האכיפה. "יש לנו אחריות כבדה מאוד ועל כן הוחלט על ידי הגורמים השונים וכדי לשמור על בריאות הציבור ולמנוע הדבקה של אורחים מבחוץ להדק את אזור הכניסה למערת המכפלה בשבת חיי שרה", אמר. "האחריות של כולנו היא לא רק על קרית ארבע חברון בלבד אלא על כל מקום בארץ, אנחנו לא רוצים שחס ושלום ההדבקה תהיה פה אבל היא תופץ לכל הארץ.

"קרית ארבע חברון עמלה בשבועות האחרונים על מיגור נגיף הקורונה ובעזרת השם הצלחנו להפוך את המועצה לירוקה בוהקת, כדי לשמור על מספרי ההדבקה הנמוכים אנו חייבים להטיל מעין סגר על אזור המערה בתקווה ובתפילה ששנה הבאה יגיעו למקום לא עשרות אלפי יהודים אלא מאות אלפים".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר