מכיוון ש־1 באפריל מאחורינו, לא ננסה לעבוד עליכם. רק נספר לכם שכל השקרים בכתבה הזאת הם אמיתיים לחלוטין.
יוטיוב
בארה"ב, למשל, לא פסח החג גם על נשיא ארה"ב. אתמול בבוקר עלתה ברשת הטוויטר הודעה רשמית מטעם הבית הלבן. "בשעה 10 הבוקר הבית הלבן ישחרר הודעת וידיאו מיוחדת מהנשיא", נכתב בציוץ המסקרן. ההודעה עוררה את סקרנותם של רבים, שבשעה היעודה פתחו את האתר של הבית הלבן, ועת החלו לנגן את הווידיאו אכן ראו את חדר התדריכים.
אלא שבמקומו של הנשיא, צץ לפתע ילד שבקושי הגיע לגובה דוכן הנאומים. "נראה שציפיתם למישהו אחר", אמר הילד המחויך, לבוש בחליפה ועניבה. "1 באפריל שמח לכולכם". הילד, כך מתברר, הוא רובי נובאק בן ה־9, סנסציית יו־טיוב, הידוע בכינויו "קיד פרזידנט" (הנשיא הילד). בסרטונים של רובי שכבשו את הרשת, קורא הילד לגולשים "להפוך את העולם לאדיר". הסרטון המצליח ביותר שלו זכה ל־17 מיליון צפיות. אמש, הוא הגשים חלום והגיע לבית הלבן לרגל אירוע לכבוד חג הפסחא, ועל הדרך השתתף במתיחה של הבית הלבן. "אני קיד פרזידנט ואני מקווה שלכולם היה יום אדיר", סיים רובי את המתיחה. "אני הצלחתי להגיע לבית הלבן!".
גם רשתות הטלוויזיה האמריקניות השתתפו ביום המתיחות. התוכנית המפורסמת "גוד מורנינג אמריקה" ("בוקר טוב אמריקה") שידרה כתבה של אחד מתחקירניה ובה חשיפה יוצאת דופן - חוקר בגן חיות הצליח לפענח את שפתן של הגורילות ולתקשר עימן. בכתבה "שוחח" הכתב עם אחת הגורילות במה שזכה לכותרת "הראיון הבין־זני" הראשון. לאחר שידור הכתבה, לימד הכתב את המגישים באולפן כיצד אומרים בשפת הגורילות "1 באפריל".
ה"דיילי טלגרף" הבריטי פירסם כי הממשלה הקימה כוח משימה שיהיה ממונה על כיבוי אורות ברחבי הממלכה כדי לחסוך בתצרוכת החשמל. ה"דיילי מייל" דיווח על ינשופים במקלט לחיות שאומנו להעביר דואר פנימי בין המחלקות "בדיוק כמו בבית הספר לקסמים בספרי הארי פוטר". ה"מירור" הכריז כי באתר האינטרנט שלו יוכלו הגולשים לקרוא לראשונה את העיתון כפי שהיו קוראים אותו לו היו שתויים.
ואם אנחנו כבר בתחום הרשת, אז גוגל השיקה אפליקציה שמאפשרת לחוש ריחות. באפליקציה, Google Nose שמה, הוצע לגולשים לרחרח כלב רטוב, אפטרשייב, עוגיות, מכבסה אוטומטית ועוד. גוגל לא הסתפקה בכך אלא גם הציעה את ג'ימייל בלו - שירות דואר "מהיר, חזק ויפה". כל ההבדל לעומת ג'ימייל רגיל היה הפיכה של תצוגת החשבון לכחולה. ופנינה אחרונה היתה מפת האוצרות במסגרת "גוגל מפות", "שהותיר אחריו הפיראט קפטן קיד".
גם טוויטר יצאה עם מתיחה, שמרחיבה את היכולת שלנו לתקשר בקיצור נמרץ. בקיצור, בלי אמות קריאה aeiou. השירות המקוצר נקרא Twttr - ועל שימוש באותיות אהו"י נצטרך לשלם חמישה דולרים בחודש.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו