רעש לבן: הפיצה שגרמה לנו להתווכח

שני נסיינים בדקו את הפיצה הלבנה של האט בשני מועדים שונים, אחד התבאס והשנייה התאהבה - מה עושים? • וגם: דומינו'ס מקיימים את ההבטחה

הפיצה הלבנה של פיצה האט, צילום: אסף קרלה

פיצה לבנה - מה עושים איתך?

זה סיפור על מנה חדשה של פיצה האט, פיצה "לבנה" עם רוטב שמנת כמהין, מוצרלה וחתיכות אננס ופטריות. שני אנשים שונים טעמו אותה ודעותיהם מנוגדות לחלוטין. מה עושים? במקום להיקרע תחת הדילמה של איזו מהן לפרסם, פשוט נניח לפניכם את שתי הדעות, אתם תחליטו לאיזה מהן להתחבר.  

בעד: הדבר הראשון שמרגישים כשטועמים את הפיצה הלבנה הוא שמנת, ואם זה משהו רע – אני כבר לא יודעת מה טוב בעולם הזה. מבחינת הטעם, ברור לחלוטין שמדובר בפיצה למרות שחסר המרכיב העיקרי, רוטב עגבניות (ואננס – בגלל באג במערכת שלא אישר את התוספת להזמנה), אבל הפריכות של הבצק עם השמנת והגבינה הצהובה למעלה מביאה את הפיצה לגבהים חדשים שטרם דובר בהם, ואני אומרת את זה למרות הידיעה שפיצה זה משהו שאי אפשר לשפר, כי אי אפשר לשפר שלמות.

אז נכון, חייבים להתעלם מהמחשבה על התקף לב בגיל צעיר וקלוריות, אבל גם עם הזמנת פיצה רגילה צריך להתעלם מהמחשבה הזאת. כאן הסיכון פשוט עולה, וזה לגמרי שווה, כי מה הם חיים ארוכים ובריאים ללא פיצה לבנה? 

השילוב הקסום של גבינה עם שמנת שמתחתיה בצק עסיסי ופריך, כשברקע מפוזרות פטריות טריות שנאפו לכדי צלייה חלקית, מסוגלים להשכיח לחלוטין את העובדה שאיפשהו בעולם קיימת גם פיצה עם רוטב עגבניות. פיצה עם רוטב פסטה משלבת את הטוב שבשני העולמות, גם אם אחר כך מגיעה צרבת קשה.

נגד: פיצה היא מאכל שקשה מאוד לטעות בו, אבל בפיצה האט, שאני מחבב לרוב, הצליחו לעשות את זה. הפיצה הלבנה עם האננס הייתה אמורה להיות הלהיט הבא, המנה שתסחוף אחריה את קהל המעריצים של רשת הפיצות הבינלאומית, אז לא רק שהיא לא מעניינת, היא פשוט לא טובה, ואני עדין.

הרוטב הלבן הרגיש מאוד מלאכותי, הכמהין לא הורגש וגם שאר התוספות לא השתלבו היטב, שלא לומר העמיסו על הפיצה הדקה, שהייתה עמוסה ממילא. אם פיצה מביאה אותי למצב שאני לא מצליח לאכול יותר ממשולש אחד, בין אם בגלל הטעם ובין אם בגלל כמות שמן חסרת תקדים, כנראה שזה לא נועד לקרות, וחבל. 

הפיצה הלבנה של פיצה האט // צילום: אסף קרלה
הפיצה הלבנה של פיצה האט // צילום: אסף קרלה

את הפיצה ניתן להזמין דרך אפליקציית Whatsapp בלינק המצורף: http://bit.ly/white_pizzahut  או באתר ובאפליקציה של "פיצה האט": www.pizzahut.co.il .

 

הנדיבות של דומינוס

דומינו'ס פיצה אוהבים לחדש ולרענן את התפריט, וזה מבורך מבחינתנו. אחת לתקופה הם משיקים מוצר, תוספת או שדרוג מיוחד לפיצה. לפעמים מדובר בשיחוק אמיתי כמו פיצה מבצק כוסמין או סדרת השף של אסף גרניט, ולפעמים מדובר ביצור כלאיים הזוי של המבורגר ופיצה, עם רוטב אלף האיים והכל.

הפעם מדובר בעדכון של תוספת קיימת, מבורכת ומוצלחת לכל הדעות - הצ'יזי קראסט. השוליים הממולאים כבר התקבלו בתשואות ע"י חובבי הגבינה, אתם יודעים, אלה שמשאירים את השוליים של הפיצה על המגש, ובעקבות ההצלחה, נוספו עוד שלושה טעמים למוצרלה הרגילה: זיתים, צ'ילי חריף ופסטו.

הזמנו את הפסטו ואת החריף, ומה יש לומר - השדרוג המוצלח כשלעצמו קיבל שדרוג מוצלח נוסף. הצ'יזי קראסט פסטו הוא דווקא זה שמוסיף טעם חזק יותר ושונה במובהק, כאשר הביסים האחרונים של הפיצה מקבלים איכות שונה לגמרי מהפיצה עצמה. הצ'יזי החריף, לעומת זאת, שומר על טעמה המוכר של המוצרלה ורק מוסיף קיק חריף אחת לכמה זמן.

פרט לשדרוגים המוצלחים כשלעצמם, חשוב לציין שכשאומרים בדומינוס שהשוליים מלאים בגבינה - הם אכן מלאים בגבינה, שלא לומר - מפוצצים. תוספת של צ'יזי קראסט עולה עשרה שקלים בלבד לכל אחד מארבעת הטעמים, מה שהופך את השדרוג גם למשתלם מאוד.

הטעמים החדשים של הצ'יזי קראסט // צילום: דן פרץ
הטעמים החדשים של הצ'יזי קראסט // צילום: דן פרץ

בהכנת הידיעה השתתפו: שמעון יעיש, צביה בלום ורז ישראלי

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר