"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
דיווח: בכיר אמריקני נפגש בסוריה עם בכירים במשטר אסד כדי לדון על שחרור בני ערובה
הבכיר טס השנה לדמשק כדי לדון עם הממשל הסורי על שחרורם של לפחות שני אמריקנים • טראמפ כתב מכתב אישי לאסד: "בוא נפתח בדיאלוג ישיר"
הנשיא הסורי בשאר אל-אסד, בדמשק, בינואר // צילום: איי.פי. // הנשיא הסורי בשאר אל-אסד, בדמשק, בינואר

דיווח: בכיר אמריקני נפגש בסוריה עם בכירים במשטר אסד כדי לדון על שחרור בני ערובה

הבכיר טס השנה לדמשק כדי לדון עם הממשל הסורי על שחרורם של לפחות שני אמריקנים • טראמפ כתב מכתב אישי לאסד: "בוא נפתח בדיאלוג ישיר"

ערן איצקוביץ
, עודכן

גורם בבית הלבן הגיע השנה לדמשק כדי לנהל שיחות סודיות עם הממשל הסורי בניסיון להביא לשחרורם של שני בני ערובה אמריקנים, כך פורסם הלילה (שני) ב"וול סטריט ג'ורנל". זוהי הפעם הראשונה מאז שנת 2010 שבכיר אמריקני נפגש עם גורמים בממשל אסד המבודד. ארה"ב ניתקה את קשריה הדיפלומטיים עם סוריה ב-2012, לאחר פתיחת מלחמת האזרחים במדינה.

לפי בכיר בממשל טראמפ, שלא הסכים לחשוף את שמו, הגורם שטס לסוריה הוא קאש פטאל, סגן עוזר לנשיא האמריקני דונלד טראמפ ובכיר בבית הלבן למאבק בטרור. "זה סמלי שהנשיא טראמפ הפך את החזרת האמריקנים המוחזקים מעבר לים לנושא בעל עדיפות עליונה", אמר הגורם. בבית הלבן ובמחלקת המדינה לא הגיבו על הדיווח.

העיתונאי אוסטין טייס, שמוחזק בשבי הסורי מאז 2012 // צילום: Getty Images
העיתונאי אוסטין טייס, שמוחזק בשבי הסורי מאז 2012 // צילום: Getty Images

עוד נכתב בדיווח של "הוול סטריט ג'ורנל" כי הגורמים האמריקנים קיוו כי יושג הסכם עם בשאר אל-אסד לשחרור של אוסטין טייס, עיתונאי עצמאי ששירת בעברו בחיל הנחתים של ארה"ב, שנעלם ב-2012 לאחר שדיווח מהמדינה. עוד קיוו כי הסכם שכזה יביא גם לשחרור של מאג'ד קמאלמז, אמריקני ממוצא סורי שנעלם לאחר שנעצר במחסום בסוריה ב-2017.

בדיווח נכתב גם כי הממשל האמריקני מאמין כי ישנם לפחות ארבעה אמריקנים נוספים המוחזקים בידי ממשל אסד, אך מעט ידוע על המקרים האלו. בנוסף, כך לפי העיתון, טראמפ כתב מכתב אישי לאסד בחודש מרץ, בו הוא הציע לו לפתוח ב"דיאלוג ישיר" לגבי שחרורו של טייס.

גורמים המעורבים בשיחות מסרו כי אבס איברהים, בכיר בשירות הביטחון הלבנוני, נפגש בשבוע שעבר בבית הלבן עם היועץ לביטחון לאומי של ארה"ב, רוברט אובריאן כדי לדון עמו בנושא. עם זאת, השיחות בין הצדדים לא התקדמו יותר מדי, מכיוון שדמשק ביקשה מוושינגטון לפנות את כל הכוחות שלה מסוריה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...