ביום חמישי אחר הצהריים, בתום שלושה שבועות די מתסכלים של סגר שכלל החלטה תמוהה על איסור אפשרות האיסוף העצמי, קיבלו המסעדנים את הבשורה על כך שהחל מהבוקר (ראשון) יוכלו לפתוח את המסעדות גם לטייק אוואי. חלק מהמסעדנים הגיבו בציניות צפויה, שכן מדובר בסך הכל בחזרה למצב הקיים מבחינתם, שגם הוא לא טוב במיוחד ופוגע בהם, חלק אחר הביע שמחה על כך שמדובר בצעד ראשון לקראת חזרה אפשרית לשגרה. לעומתם, אחרים העדיפו בכלל לא לפתוח.
"ההחלטה על פתיחת שירות Take Away מהמסעדות הינה צעד חשוב מאוד", אמר עומר זידנר, מנכ"ל KFC ישראל. "לראייה, הרגשנו תנועה גדולה מאוד משעות הבוקר בכל סניפי הרשת. עם זאת, זהו רק צעד ראשון על מנת לעזור לתעשיית המסעדות במדינת ישראל לחזור לעצמה לאחר תקופה מאתגרת".
"אנו סבורים כי השלב הבא חשוב לא פחות ומצפים שתאושר הישיבה בחללים החיצוניים של המסעדות בהקדם. הרשת תמשיך לשמור על כל נהלי משרד הבריאות ומזמינה את כולם להגיע ולהנות מהעוף הטעים בעולם כרגע גם ב- Take Away ומשלוחים".

גל אוקסנברג, מבעלי "חומוס בנגל" במודיעין, סיפר: "ביום שישי עבדנו כדי לסדר את המקום ולהפוך אותו מהקרטוניה שהוא הפך להיות בשבועות האחרונים למקום מסודר ונקי, כזה שאנשים נכנסים אליו. התרגשנו מההתארגנות הזאת ומהציפייה לראות סוף סוף לקוחות ולא שליחים. אני אפילו זוכר את הלקוחה הראשונה, היא לבשה חולצה צהובה וזרחה עלינו כמו השמש".
"עבדנו עד עכשיו עם דלת סגורה והיינו צריכים להיות דרוכים כל הזמן. אם מישהו פתח את הדלת אפילו בטעות ישר צעקנו לו שיסגור כדי שחלילה לא יעבור פקח ויתן לנו דו"ח. עכשיו, כשאנחנו יכולים להיכנס, ירדה לנו חתיכת אבן מהלב. זה מרגש כמו חג, התגעגענו ללקוחות. עצוב, אבל זה המצב".
"בתום סגר ממושך, אין שמחים מאיתנו לחזור ולפגוש את הלקוחות הנאמנים שלנו", סיפר לי פן,בעלי המסעדות פקין ופיצה פיל בצפון תל אביב. "אין תחליף לאירוח במסעדה ולפרצופים שמחייכים כשהם מקבלים את הפיצה הענקית של פיצה פיל או את האוכל האהוב והמוכר בפקין. אין ספק שזה שדרוג גדול לראות לקוחות אוהבים שחיכו לבוא ולקחת את המנות האהובות עליהם לבתים ולא שליחים על אופניים חשמליות או אופנועים, למרות הכל, הגעגועים לדבר האמיתי הולכים וגוברים, מקווים שבקרוב נוכל לשוב ולארח מקרוב את כולם".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו