"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
מרכז המידע למערכה בקורונה מזהיר: הסרת מגבלות מהירה יכולה להוביל לאלפי מתים
מרכז המידע למערכה בקורונה מזהיר • "פתיחה מהירה מדי של המשק תוביל לעלייה חוזרת בתחלואה, מספר הנפטרים יתקרב ל-5,000"
פינוי חולה קורונה // צילום: אורן בן חקון, ארכיון // פינוי חולה קורונה

מרכז המידע למערכה בקורונה מזהיר: הסרת מגבלות מהירה יכולה להוביל לאלפי מתים

מרכז המידע למערכה בקורונה מזהיר • "פתיחה מהירה מדי של המשק תוביל לעלייה חוזרת בתחלואה, מספר הנפטרים יתקרב ל-5,000"

מיטל יסעור בית-אור
, עודכן

מרכז המידה והידע הלאומי למערכה בקורונה של צה"ל פרסם הערב (שישי) דף עמדה בו קוראים מומחי המרכז שלא למהר בהסרת מגבלות הסגר שהוטל בעקבות התפשטות הנגיף בארץ – ומזהירים מפני השלכותחזרה מהירה מדי לשגרה.

לקריאת המסמך המלא>>>

במרכז הביעו חשש כי למרות שהוצבו קווים מנחים לשלבי הסרת המגבלות ונקודות בהן יהיה נכון לעצור את ההקלות ואף להשית מגבלות נוספות, הלחץ הציבורי של מגזרים שונים יוביל לפריצת הסכר ולעלייה משמעותית של התחלואה והמוות כתוצאה מהקורונה.

במסמך התייחסו הכותבים לפתיחה הלא מבוקרת, כהגדרתם, של הסגר הראשון, ולעלייה בהדבקה בעקבות זאת. במסמך השוו את הלחץ שמופעל על ידי עסקים ומגזרים שונים כיום ללחץ לפתיחת מערכת החינוך ובתי העסק בחודש יוני האחרון, והזהירו כי התנהלות לא זהירה תוביל במקרה הטוב לאי עמידה ביעדים לשלבים הבאים שהציבה הממשלה בתוכנית היציאה מהסגר, ובמקרה הרע לאלפי מתים עד לחיסון למחלה.

"אנו חוזים בימים אלה בהתגברות הלחץ להסרת המגבלות, בדומה למה שחווינו ביציאה מהסגר הראשון", נכתב במסמך, "יש המצדדיםבהסרת המגבלות על חתונות, יש המתמקדים באירועי ספורט ותרבות, יש המתעקשים על צימרים ומלונות, ויש המתעקשים על התיכונים או הישיבות".

הכותבים המשיכו ואמרו "הדינמיקה בפועל היא 'מי שהצליח לפתוח מוקדים ניצח ומי שימתין בסבלנות הפסיד', זוהי דינמיקה מסוכנת מאוד". הכותבים הציגו חישוב, שלטענתם הוא שמרני, בו פתיחה מהירה מדי של המשק תוביל לכ-5000 מתים בחצי שנה הקרובה, תחת הנחה שלאחר תקופה זו יהיה חיסון.

בעקבות דברים אלה, קראו במרכז הלאומי לממשלה להאט את קצב היציאה שעליו החליטה הממשלה, ואמרו: "עמידה איתנה בפרץ מול לחץ ההקלות היא ההחלטה הנדרשת לישראל".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...